• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkılar hk

Cxcx

Paylaşımcı
Uyurlarken çekmiştim birkaç gün önce
Tane yem bulunan maviye ait
Tane yem bulunmayan yeşile ait dışkı örneği
Mavi ile ilgili daha öncesinde forumda verilen önerileri uyguluyorum
Yeşille ilgili bir sıkıntı var mı bakabilir misiniz
Gündüz hareketliler

Cxcx

Paylaşımcı
Merhabalar geçmiş olsun;
Dışkıda yemin en önemli sebebi taşlık sorunu ve
enfeksiyonudur.. probiyotik ve elektrolit desteği verilmelidir,düzelme olamadığı durum oluştuğunda antibiyotik verilmelidir tekrar geçmiş olsun
Sağolun inşallah. Probiyotik ile geçmezse antibiyotik başlamalı mıyım? Antibiyotik hangi ilaç olmalı, veterinere mi götürmeliyim?
Diazyme 256 aldım yeni geldi kargodan ona başlayacağım, iki kuşta içsin mi, ne kadar konmalı suluğa?

Cxcx

Paylaşımcı
@Taha Bey in yanıtını buldum forumda
Şu şekilde yazmış diazyme 256 kullanımı hk:
Yarım suluk için mercimek tanesi kadar koymanız yeterli olur sabah koyup akşam alın. Haftada bir yeterli.
Yazmış ben 3 güne 1 vereceğim hasta olduğu için.

Soner

Aktif Üye
Gecmis olsun grit kuş kumu kullanıyormusunuz?

Cxcx

Paylaşımcı
Tabiki oda doğrudur ben kendi üretimhanemde vitamin probiyotik antibiyotik kısaca yem hariç ne veriyorsam destek ürünü olarak 3 gün arka arkaya veriyorum ki etkili olsun
Diazyme verecekseniz öncesinde tam etki etmesi için 3 gün probiyotik verin 1 gün taze su diğer 3 gün diazyme verin arkasından 1 gün taze su ve 3 gün probiyotik verin yararını göreceksiniz geçmiş olsun
Diazyme 256 zaten probiyotik olmuyor mu?

Cxcx

Paylaşımcı
En uygun antibiyotiği

kuşa en uygun antibiyotiği veterineriniz önerecektir sonrasında dediğim gibi uygularsanız probiyotik antibiyotiğin yok ettiği yararlı ve zararlı bakterileri tekrar düzene sokup bağırsak florasını düzenleyecektir unutmayalım ki kuşun canı bağırsağındadır tekrar geçmiş olsun
Çok sağolun geçmezse yine önce buraya danışırım antibiyotik ten korkuyorum biraz

Cxcx

Paylaşımcı
Tekrar merhaba,
Dün diazyme 256 verdim iki kuşa da. Sabah erken saatte uyuduklarındaki dışkıyı çektim mavi ye ait olanı ekliyorum, hala tane yem var gibi dışkıda. Kaç güne bir probiyotiği kullanmalıyım

Cxcx

Paylaşımcı
Yeşil kuşa ait olanı da gönderiyorum, daha sık verilecek ya ona fazla gelir mi probiyotik? Dışkısı normal mi?
Gündüz hareketliler 🤲🧿

Cxcx

Paylaşımcı
röhnfried gervit-w aldım henüz başlamadım ne şekilde vermeliyim bu durumdaki kuşlara

Cxcx

Paylaşımcı
Hepinizden destek rica ediyorum tabiki @Şehmus BAKIR Bey sizde müsait olduğunuzda fikir verebilir misiniz, nasıl ilerleyelim?

Cxcx

Paylaşımcı
Yükleyebilirsem kendi haftalık çizelgemi yükleyim yıllardır aynı sistemde gidiyorum şükür bir sorun sıkıntı yaşamadım
Her ürünü verdiğim gibi ben onuda 3 gün arka arkaya veriyorum İnstagram kullanıyorsanız evdejumbomuhabbet sayfamı takip edebilirsiniz adım adım her şeyi kendimce paylaşıyorum
Anladım tamam teşekkür ederim peki yeşilde içebilir aynı sudan?

Cxcx

Paylaşımcı
Elbette içebilir ama o rahatsızlığın bulaşma derecesini bilmiyorum kuşları ayırmanızda fayda var iyileşene kadar
Sayfanızı takibe başladım sağolun, sizce son attığım resimlerdeki örneklere göre bu bir hastalık mıdır, ne derecede, yeşilde bir sıkıntı var mı

Cxcx

Paylaşımcı
Yeşilde sıkıntı yok normal dışkı boyutu kıvamı vs 🤗 diğeri dediğim gibi taşlık enfeksiyonu olma ihtimali yüksek
Normal dışkı yani yeşilin olduğu gibi beyaz olan kısım idrar geri kalan yem dışkısı
Çok sağolun, yeşil iki aydır bizimle.
Mavinin durum yazdan beri böyle, yem değiştirdim, en son probiyotik diazyme 256 aldım, kafeste ki mineral blok, kalamar yeniledim, yazın çok kötü olmuştu zolax vermiştim kendine gelmişti, şimdi probiyotiğe devam mı edeyim?
Maviye başından beri sakınılan göze çöp batar durumu yaşıyorum. Gündüz bir kabartma, uyuklama vs yok dışkı sorunlu işte 🤲🧿

Cxcx

Paylaşımcı
Rica ederim,
Zolax hiç duymadım baytril %2,5 diye bir ilaç var 100 ml suluğuna 5-6 damla 7 gün boyunca verin sabah koyup akşam alın önünden sabah tekrar verin iyi olacak inşallah
Yeşilde içmeyecek Di mi,
Zolax ı kursak mantarı için bu forumda tavsiye üzerine almıştım
Sizin söylediğiniz ilaç antibiyotik mi

Cxcx

Paylaşımcı
Hayır dışkısı vs normal olduğu için içmeyecek söylediğim ilaç güçlü bir antibiyotik dikkatli kullanılmalı
Tedavi ederken yararlı olan bakterileride yok ettiği için kuş savunmasız kalıyor tedavi sürecinde titizlikle yapılmalı 5-7 gün arası arka arkaya baytril %2,5 verin akabinde 1 gün taze su ( Çeşme suyu değil ) onunda arkasından 3-4 gün probiyotik verin
Tmm anladım teşekkür ederim
Sizce diazyme 256 yeni aldım 1 kez verdim Bi süre daha probiyotik ile denemeyeyim mi? Durumu antibiyotik dışında geçmez mi kesinlikle?

Cxcx

Paylaşımcı
Rica ederim,
Naçizane tavsiyem baytril%2,5 tedarik edene kadar diazyme devam edin tedavi öncesi hazırlık olmuş olur
Rahatsızlığı geçebilirde artabilirde bu durum kuşu yoracaktır antibiyotik en etkili çözüm
Tamam çok sağolun anladım 🤲hayırlı geceler