• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Bulduğum kuşta mantarmı var kanatlarındaki sorun ne?

aslanbey

Paylaşımcı
Gagasında fotoğrafta belli oluyordu bilemiyorum hafif bir yeşil renk geçişi var
Mantar vb olabilirmi ilaç kullanmam gerekirmi?
Kanadindaki sorunu hiç anlayamadim kuş uçabiliyor ama iyi ucamiyor kanadında eskis var birde galiba tüy çıkan yerin dibi oluyor orada siyah nokta gibi birşey var lütfen bilgili birileri cevaplarsa sevinirim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Mantar yok hormonel olarak değişiklik göstermiş. Ama yinede gagadaki katmanlara karşı kokusuz beyaz vazelin sürün.

Kanadı için ilk yakaladığınızda da kanatları eksik iyi uçamaz demiştim. Kuşa dış parazit uygulayın ve düzenli BT amin forte takviye verin. Gerwit ve entrobac ta mutlaka kullanın.

aslanbey

Paylaşımcı
Mantar yok hormonel olarak değişiklik göstermiş. Ama yinede gagadaki katmanlara karşı kokusuz beyaz vazelin sürün.

Kanadı için ilk yakaladığınızda da kanatları eksik iyi uçamaz demiştim. Kuşa dış parazit uygulayın ve düzenli BT amin forte takviye verin. Gerwit ve entrobac ta mutlaka kullanın.
Vitaminleri veriyorum dış parazit ilacı olarak ne öneriyorsunuz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
O siyah olan şeyi çözemedim ben. Sert mi yumuşak mı. Tam o noktaya terramicyn merhem sürün bakalım. Yeni mi farkettiniz yoksa var mıydı uzun süredir. Eğer ki geçmezse bir kanatlı uzmana götürün. Dış parazit olarak ta ivermectin etken maddeli ense damlası zimec, avromec yada vilmectin de olabilir. Bu üçünden birini temin edip deriye temas edecek şekilde bir damla damlatınız. Birkaç gün banyo yapmasına izin vermeyin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşunuzun ben Tünekte bir videosunu görebilir miyim

aslanbey

Paylaşımcı
O siyah olan şeyi çözemedim ben. Sert mi yumuşak mı. Tam o noktaya terramicyn merhem sürün bakalım. Yeni mi farkettiniz yoksa var mıydı uzun süredir. Eğer ki geçmezse bir kanatlı uzmana götürün. Dış parazit olarak ta ivermectin etken maddeli ense damlası zimec, avromec yada vilmectin de olabilir. Bu üçünden birini temin edip deriye temas edecek şekilde bir damla damlatınız. Birkaç gün banyo yapmasına izin vermeyin.
Bende anlamadım biraz baktım ama sert hocam

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Eğer uçamıyorsa kanatta ur çıkmış olabilir bir kontrole götüreceğiniz yer varsa baktırın derim çünkü biz fotoğraf ve videodan bölgeyi net göremyiz tüyler var

Üst Alt