• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Beyaz dışkı sorunu

Sylmbkts

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar abimlerin tahminen 4-5 yaşında muhabbet kuşu var. Bugün il dışından geldiler kuş hasta sanırım. Çok üzgünüm gerçekten. Kuş bembeyaz taş gibi dışkılamış ve gözüme de zayıf geldi. Bu kuş için yapabileceğim bir şey var mı çok üzüldüm öyle görünce. Mersinde kuştan anlayan veteriner kesinlikle yok, veterinere götürsek ellerinde kalır diye korkuyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar abimlerin tahminen 4-5 yaşında muhabbet kuşu var. Bugün il dışından geldiler kuş hasta sanırım. Çok üzgünüm gerçekten. Kuş bembeyaz taş gibi dışkılamış ve gözüme de zayıf geldi. Bu kuş için yapabileceğim bir şey var mı çok üzüldüm öyle görünce. Mersinde kuştan anlayan veteriner kesinlikle yok, veterinere götürsek ellerinde kalır diye korkuyorum.
Merhabalar beyaz ve sert dışkı pankreas hastalığı belirtileri diye biliyorum. Ama hocalarımız size daha net yorumda bulunurlar geçmiş olsun 🙏🏻

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuş yem yiyor mu kusma vs gibi sorunu var mı

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
pankreas sorunu olduğunu düşünüyorum yinede kesin tanı için röntgen gerekir

Sylmbkts

Aktif Üye
Kuş yem yiyor mu kusma vs gibi sorunu var mı
Yen yiyor gibi ama genel olarak bakımsız kalmış kuş. Papaganimin yeminden verecegim yarın, daldarı kuş toprağı felan. Bir de bir yerde aspur verin yazmışlar. Kuş zayıf mı peki sizce? Benim sultan papağanım var ona göre zaten küçük olur ama bana epey zayıf geldi kuş. Yulaf felan versem düzelir mi, evcil bir kuş da değil ne yazık ki

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yen yiyor gibi ama genel olarak bakımsız kalmış kuş. Papaganimin yeminden verecegim yarın, daldarı kuş toprağı felan. Bir de bir yerde aspur verin yazmışlar. Kuş zayıf mı peki sizce? Benim sultan papağanım var ona göre zaten küçük olur ama bana epey zayıf geldi kuş. Yulaf felan versem düzelir mi, evcil bir kuş da değil ne yazık ki
Kuş zayıf ve dediğiniz gibi bakımsız. Aspur yağlı bir tohum kilo aldırır. Kuşun eğer yem yediğinden eminseniz elle besleme yapmayın ama yem yemiyorsa elle besleme şart. Kuşa entrobac probiyotik alın onu da kullanın gervit vitamin kullanabilirsiniz. Kuşa iyi bir bakım gerekli ve beyaz dışkı için ilaç kullanmanız gerekebilir. Ve yumurta maması verebilirsiniz kuş kendini toplasın biraz. Kuş aynı zamanda tüye girmiş gibi haftada 1 tatlı kaşığı yulaf ve bt amin forte verebilirsiniz. Eğer bt amin forte alamazsanız gervitte yeterli gelir diye düşünüyorum

Sylmbkts

Aktif Üye
Ben bütün dediklerinizi yapacağım ama beyaz dışkı sorununu nasıl çözebilirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gaga taşını çıkarın yerine grit kum alın ve yaklaşık üç ay calsiyum taşı vermeyin üç ay sonra kalamar kemiği alıp verirsiniz 👍 kuşa ekstra olarak gerwit ve entrobac temin ediniz bide taşı çıkardıktan sonra altını temizleyin günlük suyunu tazeleyin daldari ve aspur verin sebzelerden kara lahana yaprağı iki parmak kadar yeterlidir kaliteli bir mama alıp içine haşlanmış yumurta rendeleyerek haftada bir 8 saat önünde duracak şekilde verin bunları yaparsanız iki ay içinde kuşun değişimini göreceksiniz bide haftada bir banyoluk takın öğle saatlerinde ve 10 dakika kadar güneş görsün

Sylmbkts

Aktif Üye
Çok teşekkür ederim Şehmus bey, bu dediklerinizi yapınca beyaz dışkı sorunu da çözülür mü? Artık bende kalacak kuş ama elimde kuşa bir şey olur diye çok korkuyorum elimden geleni yapmak istiyorum. Çok üzgünüm gerçekten. Dediklerinizi gecikmeksizin uygulayacağım. Ele alışık da değil bu saatten sonra ele alistirabilir miyim hiç bilmiyorum. Teşekkür ederim cevap veren bütün arkadaşlara yardımları için

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim Şehmus bey, bu dediklerinizi yapınca beyaz dışkı sorunu da çözülür mü? Artık bende kalacak kuş ama elimde kuşa bir şey olur diye çok korkuyorum elimden geleni yapmak istiyorum. Çok üzgünüm gerçekten. Dediklerinizi gecikmeksizin uygulayacağım. Ele alışık da değil bu saatten sonra ele alistirabilir miyim hiç bilmiyorum. Teşekkür ederim cevap veren bütün arkadaşlara yardımları için
Ele alışır elinizde yiyecek yedirin kuşu kafesten çıkarmadan. 1 hafta kafesten çıkartmayın ortamı tanısın ilgi verirseniz size alışır sıkıntı olmaz. Beyaz dışkı sorunu hastalık kaynaklı da olmayabilir. Siz takviyeleri, kuşa iyi bir bakım yapın dışkı halen değişmiyorsa buraya tekrar yazın. Ama şuan ilaç kullansanızda kuş kaldıramaz zaten

Sylmbkts

Aktif Üye
Ele alışır elinizde yiyecek yedirin kuşu kafesten çıkarmadan. 1 hafta kafesten çıkartmayın ortamı tanısın ilgi verirseniz size alışır sıkıntı olmaz. Beyaz dışkı sorunu hastalık kaynaklı da olmayabilir. Siz takviyeleri, kuşa iyi bir bakım yapın dışkı halen değişmiyorsa buraya tekrar yazın. Ama şuan ilaç kullansanızda kuş kaldıramaz zaten
Çok teşekkür ederim, umarım iyileşir kendine gelir

Sylmbkts

Aktif Üye
İyi akşamlar tekrardan arkadaşlar, bu pankreas hastalığı bulaşıcı mıdır? Pankreas hastası bir kuşla temas ettikten sonra başka kuş ile temas etmemiz halinde diğer kuşa bulaşır mı? Bizim eve gelen kuş vahşi bir kuş haliyle ele alıştırmak için uğraştık ve temas ettik, erkek arkadaşım da temas etti hatta kuş kanatacak şekilde kendisini ısırdı da. Erkek arkadaşımın evinde sultan papağanımız var, sultan papağanımıza temas edince herhangi bir hastalık bulaşma söz konusu olabilir mi? Her iki kuş da başka evde. Biraz tedirgin oldum doğrusu.

Üst Alt