• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sahiplendirildi ANKARA-Muhabbet Kuşlarımı sahiplendiriyorum.(Her şeyi ile birlikte)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Kesinlikle,benimkileri birkaç gün emanet etmek için bile güvenicek tanıdık düşündüm.Sahiplendirmek ekstra zordur,inşallah bu bebişlerin karşılarına onlara hak ettiği gibi bakacak insanlar çıkar

eboyraz

Aktif Üye
Anlık 2.yumurtayıda yumurtlamış durumda

khanshan

Aktif Üye
Merhaba,

öneri için bir sorum olacak.
Bu konu başlığında 2 erkek kuşa iki dişi sahiplenmiştim.

kuşların aynı kafeste bulunuşunun 10. Günü. Halen net bir yakınlaşma yok, kavga hiç olmadı, her kuş birbirine saygılı şu an :)

yalnız 2-3 gündür dişi kuşlar yuvalığı keşfettiler , özellikle sarı dişi daha çok süre geçiriyor yuvalıkta, bazen iki dişi arasında yuvalık kavgası yaşanıyor, yuvalığın kapısında.

öneri olarak mavi&beyaz sarı &sarı eşleştirip ayırayım mı? Yoksa çiftleşmeyi, yakınlaşmayı görene kadar bekleyeyim mi?
eşleşmeler sonrasında kafesler ayrıldı. Ve sonuç resimdeki gibi.
Hazırlıklar başladı.

@eboyraz sizde şu an kaç kuş kaldı?

khanshan

Aktif Üye
Kafesin birindeki yemliklerde neden azıcık yem var. Plastik tüneği atın lütfen.
neden azıcık yem var, çünkü dişi kuş tüm yemi saçalıyor, hepsini kafesin içine boşaltıyor. Merak etmeyin aç bırakmıyorum, haftalarca azcık yemle bırakmıyorum.
Neredeyse iki güne bir sularını da değiştiriyorum.

plastik tünel neden var, yuvalıklara giriş için ideal konumda ancak plastik tünekler sabitleniyor. Ağaç tüneklerle bu konfor elde edilmiyor.
O yüzden çıkarmayacağım plastik tünekleri. Dikkat ettiyseniz diğer tüm tünekler ağaç, orjinal meyve dalları hepsi.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
neden azıcık yem var, çünkü dişi kuş tüm yemi saçalıyor, hepsini kafesin içine boşaltıyor. Merak etmeyin aç bırakmıyorum, haftalarca azcık yemle bırakmıyorum.

plastik tünel neden var, yuvalıklara giriş için ideal konumda ancak plastik tünekler sabitleniyor. Ağaç tüneklerle bu konfor elde edilmiyor.
O yüzden çırmayacağım plastik tünekleri. Dikkat ettiyseniz diğer tüm tünekler ağaç, orjinal meyve dalları hepsi.
Satılan tahta tünekler kullandığınız kafeslere uyum sağlıyor. İki tahta tünekte alabilecek imkanınız vardır sanırım.

Sıfır ekipmanınız varmış paslı kafesleri kullanmazsanız mı?

khanshan

Aktif Üye
Satılan tahta tünekler kullandığınız kafeslere uyum sağlıyor. İki tahta tünekte alabilecek imkanınız vardır sanırım.

Sıfır ekipmanınız varmış paslı kafesleri kullanmazsanız mı?
çok şükür çok şeye imkanım var, merak etmeyin.

Mesajımı tekrar okursanız neden sadece yuvalığın önünde plastik tünek kullanığımı anlarsınız umarım.

“sıfır ekipman” = “hiç ekipman”

Son olarak bu mesajıma gelecek cevapları cevaplamayacağımı belirterek şunları yazıcam. Malesef bu forumda herşeyi ben bilirimcilik çok hakim. amatörü olsun, bilgisi olmayan olsun, bilgisi olana olsun, direkt ofansif tutum sergileniyor. Gerçekten çok garip.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
çok şükür çok şeye imkanım var, merak etmeyin.

Mesajımı tekrar okursanız neden sadece yuvalığın önünde plastik tünek kullanığımı anlarsınız umarım.

“sıfır ekipman” = “hiç ekipman”

Son olarak bu mesajıma gelecek cevapları cevaplamayacağımı belirterek şunları yazıcam. Malesef bu forumda herşeyi ben bilirimcilik çok hakim. amatörü olsun, bilgisi olmayan olsun, bilgisi olana olsun, direkt ofansif tutum sergileniyor. Gerçekten çok garip.
Gerçekten pes diyorum size. Geldiniz kuşları ücretsiz (herşeye gücünüz var ama kuş almaya gelince yok) sahiplendiniz, şimdide yapılan yönlendirmeleri hatalı bulup foruma çamur mu atıyorsunuz. Çok rica ediyorum tekrar gelin özleriz. Umarım başınız sıkışıp bu çok bilmiş insanlardan yardım istemezsiniz. Başka kullanıcı adıylada gelmeyin sistem sizden daha akıllı 👍🏼

@eboyraz arkadaşım bu arkadaşa başka kuş sahiplendirmemeni özellikle rica ediyorum 🙏🏻 herşeye gücü yetiyor ama ekipmanıda garantilemek için alttan mesajda veriyor. Ekipmanıda verirsen bir çift daha alırmış.

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi

O yüzden çıkarmayacağım plastik tünekleri. Dikkat ettiyseniz diğer tüm tünekler ağaç, orjinal meyve dalları hepsi.
Dişi kuş yemi saçıyorsa güvece koyabilirsiniz yemi. Merak ettiğimden değil bu canları böyle görünce fikrimi beyan etmek istedim burası böyle bir platform zaten.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Merhaba, sular günlük değişmeli
Plastik tünek bakteri barındırır idrar dışkıyı çekmez ayaklarından bakteri her yere gider
Ahşap tünek zamanla kurur bakteri üremesi çok geç olur
♦Ofansif yazmışsınız bizler için
Kime sözsel saldırı oluyor??
bizler yüzlerce hastaya yorum yazıyoruz yönlendirme yapıyoruz
Birçok forum var memnun değilseniz neden geliyorsunuz??
Evet çok garip gerçekten...
Sağlıksız malzeme kullanıp, haklıymış gibi yorum yapan üstüne bizleri ve forumu da kötülemeye çalışan sizsiniz, gerçekten çok garip

eboyraz

Aktif Üye
Merhaba, sular günlük değişmeli
Plastik tünek bakteri barındırır idrar dışkıyı çekmez ayaklarından bakteri her yere gider
Ahşap tünek zamanla kurur bakteri üremesi çok geç olur
♦Ofansif yazmışsınız bizler için
Kime sözsel saldırı oluyor??
bizler yüzlerce hastaya yorum yazıyoruz yönlendirme yapıyoruz
Birçok forum var memnun değilseniz neden geliyorsunuz??
Evet çok garip gerçekten...
Sağlıksız malzeme kullanıp, haklıymış gibi yorum yapan üstüne bizleri ve forumu da kötülemeye çalışan sizsiniz, gerçekten çok garip
seni buralarda görmek güzel abla :D, kuşlar için birileriyle görüşüyorum şuan zaten hayırlısı ile bu konuyu da kapatabilir vaziyete geleceğiz :D

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
seni buralarda görmek güzel abla :D, kuşlar için birileriyle görüşüyorum şuan zaten hayırlısı ile bu konuyu da kapatabilir vaziyete geleceğiz :D
Ben hep burdayım ablacığım, konunu takip ediyorum fakat gerekmedikçe yazmıyorum🥰nasılsın okul nasıl gidiyor 🥰🤲hadi hayırlısı çok sevdiğini biliyorum inşallah güzel yuvaları olur 🥰🤲

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt