• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

    Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Katılım
20 Ağu 2018
Mesajlar
18,121
Tepkime puanı
23,986
Puanları
113
Yaş
40
İncir Papağanı Tanımı ve Özellikleri

İncir papağanlarının bilinen 2 cinsi ve 5 türü vardır bu türleri birbirinden ayıran sadece tüylerinin bir kaç renk farklılığıdır.Geniş gagalara ve pürüzsüz dillere sahiptirler.
Cyclopsitta cinsi ve Psittaculirostris cinsi olarak ikiye ayrılırlar. İki cinsi birbirinden ayıran özellik boyutlarıdir.Cyclopsitta cinsindekiler genellikle Psittaculirostris'tekilerden daha küçüktür.
Yeni Gine adası ve çevresinde, Avustralya, Papua ve Endonezyada bulunurlar.
Kısa kama şeklinde kuyrukları, tıknaz ve ağaçları çok severler.
Tercih ettikleri habitatlar tropikal ve subtropikal yağmur ormanlarıdır , ancak çevredeki biyomlarda yiyecek arama da bulunabilirler. Genellikle ağaç gölgesinin çok üzerinde, düz çizgiler halinde hızla uçarken görülebilirler.
Diyetleri çoğunlukla meyvelerden, özellikle de adaşlarından oluşur. incir. Bunları nektar, polen, böcekler ve larvaların yanı sıra çeşitli başka meyveler ve meyveler ile tamamlayabilirler.

İncir Papağanlarının 5 Türü


Edwards İncir Papağanı

Yeni gine adalarının kuzeydogu kısmındaki tropik ormanlarda yaşarlar. Yüksek ağaçlarında yer alan Psittaculirostris cinsi küçük papağan türüdür.Agaclardaki meyvelerden ve böcek türlerinden beslenirler.ortalama ömürleri 25 yıl civarında olup 75 Gr ağırlığındadırlar.

indir (6).jpeg

Salvadori İncir Papağanı

Yeni Ginetopraklarında Endonezya, Papua Yeni Gineve tropikal Avustralya da bulunuyorlar. Oldukça yüksek ağaçların tepesinde yaşamayı seven ve meyvelerin tohumları ayrıca böceklerle beslendiği görülmektedir.Ayni şekilde Psittaculirostris cinsi olan bu türün 25 yıl ömür 75 Gr ağırlığı vardır.

indir (7).jpeg

Turuncu Göğüslü İncir Papağanı

Turuncu göğüslü papağan, siyah yamalı beyaz yüzü ve siyah gagasıyla yeşildir. Erkeklerin göğüsleri turuncu, dişilerin yüzlerinde turuncu lekeler vardır. Psittaculirostris cinsi olan bu türün ortalama 25 yıl ve 75 Gr ağırlığındadırlar.

images (45).jpeg

Çift Gözlü İncir Papağanı


mavi yüzlü incir papağanı , kırmızı yüzlü incir papağanı , cüce incir papağanı ve iki gözlü incir papağanı olarak bilinir.
Esas olarak Yeni Gine üzerindeki ormanlarda ve yakındaki adalarda yaşar, ancak aynı zamanda Büyük Bölme Sırasının doğusundaki tropikal Avustralya sahili boyunca izole topluluklarda da bulunur. Ortalama toplam uzunluğu yaklaşık 14 cm (5 '2 inç) ile Avustralya'daki en küçük papağandır.Cyclopsitta cinsi olan bu türün yaklaşık 60 Gr ağırlığı ve 25 yıl ömrü olduğu söylenmektedir.

indir (5).jpeg

Büyük İncir Papağanı

Alev başlı incir papağanı olarak da bilinir ve Desmarest'in incir papağanı , Psittaculidae ailesinden bir papağan türüdür. Batı Papuan Adaları, Endonezya ve güney ve batı Yeni Gine (Endonezya ve Papua Yeni Gine) bulunur
Yaklaşık 75 Gr ağırlığındadırlar ve 25 yıl ömür belirlenmiştir.

images (46).jpeg


Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.
 

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Katılım
8 Şub 2022
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
9,152
Puanları
113
Yaş
32
Çok güzellermiş 🤩 yanlışlıkla Türkiye'ye yolları düşse yakalayan kesin evcilleştirip konuşmayı da öğretir bunlara 🤣 elinize emeğinize sağlık hocam 💯
 

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Katılım
20 Ağu 2018
Mesajlar
18,121
Tepkime puanı
23,986
Puanları
113
Yaş
40
Çok güzellermiş 🤩 yanlışlıkla Türkiye'ye yolları düşse yakalayan kesin evcilleştirip konuşmayı da öğretir bunlara 🤣 elinize emeğinize sağlık hocam 💯
Bence Türkiye ye gelirse alacak kişilere kafeskuslaricom ailesine üye olma şartı koyulmalidir😊😍
 
Üst Alt