• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

4 Aylık Sultan Papağanında Israrlı Bebek Ağlaması Sesi

Sld_q

Yeni Üye
Selamlar, 4 aylık bir sultan papağanım var. Kuşum kendi yemini yiyebiliyor ama özellikle yanıma geldiğinde, üzerime çıktığında veya beni gördüğünde tıpkı elde beslenen küçük yavrular gibi 'bebek ağlaması' (cızırtılı mızmızlanma sesi) yapıyor.
Geldiğinden beri (1.5 aydır) bu böyle. Şu an hafif bir halsizliği ve burun tıkanıklığı var, bu süreçte bu ağlama sesi daha da arttı.
Bu yaşta bir kuşun hâlâ bu sesi bu kadar yoğun çıkarması normal mi? Bu bir şımarıklık/bağlılık belirtisi mi yoksa ağrısı olduğu için mi yapıyordur? Teşekkürler.Watch unnamed | Streamable

Son düzenleme:

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Selamlar, 4 aylık bir sultan papağanım var. Kuşum kendi yemini yiyebiliyor ama özellikle yanıma geldiğinde, üzerime çıktığında veya beni gördüğünde tıpkı elde beslenen küçük yavrular gibi 'bebek ağlaması' (cızırtılı mızmızlanma sesi) yapıyor.
Geldiğinden beri (1.5 aydır) bu böyle. Şu an hafif bir halsizliği ve burun tıkanıklığı var, bu süreçte bu ağlama sesi daha da arttı.
Bu yaşta bir kuşun hâlâ bu sesi bu kadar yoğun çıkarması normal mi? Bu bir şımarıklık/bağlılık belirtisi mi yoksa ağrısı olduğu için mi yapıyordur? Teşekkürler.Watch unnamed | Streamable
@Demet bükay @Aslı Ö.

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Sevgi istiyor mama da istiyor olabilir. Burnu nasıl tıkalı yani burun pisliği ile mi yoksa burun akıntısı mı var? Burnu pislik ile dolmuşsa dökülen bir tüyü varsa onun köküyle temizleyin veya veterinerde temizletin. Burun akıntısı varsa neftor kullanın 10 gün boyunca . Siz sürekli sevin bu bebişi. Youtubedan şarkı da açıp dinletin ne kadar erken o kadar hızlı olur konuşur konuşabilirse.

Sld_q

Yeni Üye
Sevgi istiyor mama da istiyor olabilir. Burnu nasıl tıkalı yani burun pisliği ile mi yoksa burun akıntısı mı var? Burnu pislik ile dolmuşsa dökülen bir tüyü varsa onun köküyle temizleyin veya veterinerde temizletin. Burun akıntısı varsa neftor kullanın 10 gün boyunca . Siz sürekli sevin bu bebişi. Youtubedan şarkı da açıp dinletin ne kadar erken o kadar hızlı olur konuşur konuşabilirse.
Teşekkür ederim. Kuşumu alırken bana 4 aylık dendi daha küçük olabilirmi?, bana çok aşırı derecede bağlı, sürekli üstümde durmak istiyor ve eşimle birlikte ona çok büyük bir sevgi veriyoruz. Zaten geldiğinden beri (1.5 aydır) bu bebek sesini hiç kesmedi, sürekli mızmızlanıyor. Ama şu anki halsizliği bizi korkutuyor. Burnundaki o siyahlıklar çok sertleşmiş, tüy köküyle zorlayıp canını yakmaktan veya kanatmaktan çekiniyorum. Daha güvenli bir şekilde nasıl açabilirim?

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Teşekkür ederim. Kuşum şu an 4 aylık, bana çok aşırı derecede bağlı, sürekli üstümde durmak istiyor ve eşimle birlikte ona çok büyük bir sevgi veriyoruz. Zaten geldiğinden beri (1.5 aydır) bu bebek sesini hiç kesmedi, sürekli mızmızlanıyor. Ama şu anki halsizliği bizi korkutuyor. Burnundaki o siyahlıklar çok sertleşmiş, tüy köküyle zorlayıp canını yakmaktan veya kanatmaktan çekiniyorum. Daha güvenli bir şekilde nasıl açabilirim?
Kekik çayı yapıp burnuna fıslayabilirsiniz yumuşaması için ama korku varsa en iyisi veterinere gidip temizletmek. Onun dışında başka yol yok yani kendileri de temizlemeyi bilmiyorlar.

Sld_q

Yeni Üye
Kekik çayı yapıp burnuna fıslayabilirsiniz yumuşaması için ama korku varsa en iyisi veterinere gidip temizletmek. Onun dışında başka yol yok yani kendileri de temizlemeyi bilmiyorlar.
Tamam sağolun deneyeceğim

Üst Alt