• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtlamayan kuşa müdahale edilir mi ?

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Herkese merhaba, bir konu hakkında kafama soru işareti takıldı da acaba yumurtası olan veya öyle sanılan kuşa yumurta sıkışması varmış gibi müdahale edilir mi? Kendisi çıkarabilecek olan kuşa müdahale etmek yanlış mı bilmiyorum da benim mor kuşum bundan uzun süre önce yumurta sıkışması yaşamıştı rahimle beraber dışarı çıkmıştı bizde almıştık o gündür daha yumurtlamıyordu fakat o bölge hep şiş kaldı nedendir bilinmez elimi de yıkamıştım ama dokunduğumda yumuşaktı ve şuanda da öyle ama sanıyorum ki sanki son iki gündür yumurtası varmış gibime geliyor öyle hissediyorum hala yumuşak bu arada ve her zaman yere de iniyor yumurtlar gibi çok uzun zamandır, daha 5 gün önce başka bir kuşumun yumurta sıkışması yaşadığını farkettik zorlanma sesi geliyordu bizde durumu anlayıp erkenden müdahale ettik her kuşta durum aynı olur mu bilmiyorum eğer cikaramiyorsa bunu anlamanın yolları nelerdir acaba , video da ekliyorum günün 1/3 veya yarısında bu şekilde bu videoda daha az önce uyumaya yakın çekildi salınca uçmuyorda çok uzun zamandır daha doğrusu uçamıyor tek gayem ona bişey olmasın kursak besleme veya yumurta sıkışması gibi durumlarda da elimizden geleni yapabiliyoruz çok şükür 🙏🏻

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Yumurtayı çıkaramıyorsa evet müdahale edilmesi gerekir. Ama yumurta var mı bundan emin olmak lazım. Popoda sertlik ve şişlik hissedilir derecede var mı. Her kuş aynı tepkiyi vermeyebilir. Bunu gözlemleyin. Videoda kanatları düşmüş ama popo da çok şişlik göremedim. Siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tabiki sıkışma, ters dönme durumlarda müdahele şart hocam bunu tespit ederek hareket etmek lazım ilk andan itibaren 72 saat içinde müdahele hayat kurtarır. Videoda o kadar kötü görünmüyor ama takip edelim

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Konuyu guncelliyorum yaklaşık 3 haftadır kuş bu şekilde günün yarısında yere iniyor (yumurtlamak için )ve bu şekil biraz halsiz şimdi yumurta olsa şuana kadar ölmesi gerekmez miydi onu geçtim az önce tekrar kontrol ettik tam popo ucunda çok küçücük bir sertlik var 1 yumurtanın yaklaşık çeyreği kadar , acaba o yumurta olabilir mi? Çıkarmaya çalıştık daha öncede sıkışmaya müdahale etmistik aynı şekilde denedik fakat kuş ıkınmıyor dumduz duruyor daha yukarı yumuşak olan yere basınca canı yanıyor ısırıyor ve neden bilmiyorum ama kuşun kanadı hafif eğik duruyor tek ayağı da hafif geniş tutuyor ölsün istemiyorum acaba yağlanma olabilir mi geçen yaz 50 gramdı 2 ay önce tarttigimda 38 gram gelmişti fakat tekrar yağlanmış olma ihtimali varmidir acaba, daha fazla müdahale edip onum canını yakmak istemiyoruz ve strese giriyor fakat böylede içim hiç rahat değil :(

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Konuyu guncelliyorum yaklaşık 3 haftadır kuş bu şekilde günün yarısında yere iniyor (yumurtlamak için )ve bu şekil biraz halsiz şimdi yumurta olsa şuana kadar ölmesi gerekmez miydi onu geçtim az önce tekrar kontrol ettik tam popo ucunda çok küçücük bir sertlik var 1 yumurtanın yaklaşık çeyreği kadar , acaba o yumurta olabilir mi? Çıkarmaya çalıştık daha öncede sıkışmaya müdahale etmistik aynı şekilde denedik fakat kuş ıkınmıyor dumduz duruyor daha yukarı yumuşak olan yere basınca canı yanıyor ısırıyor ve neden bilmiyorum ama kuşun kanadı hafif eğik duruyor tek ayağı da hafif geniş tutuyor ölsün istemiyorum acaba yağlanma olabilir mi geçen yaz 50 gramdı 2 ay önce tarttigimda 38 gram gelmişti fakat tekrar yağlanmış olma ihtimali varmidir acaba, daha fazla müdahale edip onum canını yakmak istemiyoruz ve strese giriyor fakat böylede içim hiç rahat değil :(
Merhaba Mustafa
Yapışmış bozuk bir yumurta olabilir, video da belli, müdahale edilmesi gerekiyor, Calsiyum eksikliği yapıyor büyük ihtimalle, önce yağ sür çok basmadan dene olmazsa veteriner hekime götürmelisin tehlikeli

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Rahim ağzında içerde beze de olabilir kontrol edilmeli

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba Mustafa
Yapışmış bozuk bir yumurta olabilir, video da belli, müdahale edilmesi gerekiyor, Calsiyum eksikliği yapıyor büyük ihtimalle, önce yağ sür çok basmadan dene olmazsa veteriner hekime götürmelisin tehlikeli
Hocam şuan evde değilim isteyim ancak yarın götürebilirim bu sırada veteriner araştırmasi da yapacağım kuş 49 gram geldi ve 10 dakika kadar denedik maalesef kendini sıkmıyor dümdüz duruyor kendini zorlasa çıkarabiliriz diye düşünüyorum fakat yapmadı daha da zorlamak canını acıtmak istemedik bıraktık ama isterseniz deneyebiliriz, popodaki şişlik yağlanmadan ötürü de olabilir mi ? Ama kanadı yamuk duruyor ve bir ayağını fazla açıyor

Mert G.

Eski Forumcu
Hocam şuan evde değilim isteyim ancak yarın götürebilirim bu sırada veteriner araştırmasi da yapacağım kuş 49 gram geldi ve 10 dakika kadar denedik maalesef kendini sıkmıyor dümdüz duruyor kendini zorlasa çıkarabiliriz diye düşünüyorum fakat yapmadı daha da zorlamak canını acıtmak istemedik bıraktık ama isterseniz deneyebiliriz
Yapısmıs olabilir. Kanatlı uzmanı götürmek daha mantıklı hem röntgen çekilir. Yumurta değilse ne olduğu belli olur

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hocam şuan evde değilim isteyim ancak yarın götürebilirim bu sırada veteriner araştırmasi da yapacağım kuş 49 gram geldi ve 10 dakika kadar denedik maalesef kendini sıkmıyor dümdüz duruyor kendini zorlasa çıkarabiliriz diye düşünüyorum fakat yapmadı daha da zorlamak canını acıtmak istemedik bıraktık ama isterseniz deneyebiliriz
İyi çalışmalar diliyorum 😊🤲
Kilo biraz fazla, yağ bezesi olabilir içeride, yapışmış yumurta ise çıkması zor, 1 damla yağ içir istersen dışkılarda birikmişse yumurta ile atar

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İyi çalışmalar diliyorum 😊🤲
Kilo biraz fazla, yağ bezesi olabilir içeride, yapışmış yumurta ise çıkması zor, 1 damla yağ içir istersen dışkılarda birikmişse yumurta ile atar
Teşekkür ederim hocam , böylesine gelişmiş bir şehirde kanatlı uzmanı maalesef ki yok olsa saniye düşünmem götürürüm burdaki normal veterinerlerin kuşlar hakkında bilgisi 0 , dediğinizi uygulayacağım teşekkür ederim

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yumurtayı kardeşim çıkardı sanırım yapışmıştı sabah da baya kurcalayınca muhtemelen yerinden oynadı ve yağın da etkisi olunca çıkarmak için kendisini sıktı kardeşim de yaptı hepinize teşekkür ederim birdahada onu eş yanına bırakmayacağım ve kalsiyum desteği yapacağım herkese teşekkür ederim 🙏🏻

Erenb51

Tutkulu
Yumurtayı kardeşim çıkardı sanırım yapışmıştı sabah da baya kurcalayınca muhtemelen yerinden oynadı ve yağın da etkisi olunca çıkarmak için kendisini sıktı kardeşim de yaptı hepinize teşekkür ederim birdahada onu eş yanına bırakmayacağım ve kalsiyum desteği yapacağım herkese teşekkür ederim 🙏🏻
Geçmiş olsun🤗

Mert G.

Eski Forumcu
Geçmiş olsun

Üst Alt