• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtlama ve benim acemiliğim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ya bu damarları gördm maşallah sübhallah yavrularimiza sağlıkla gelsinler 🤲♥
Merhaba lütfen kusura bakmayın yazamadım forumda yoktum, şuan geri dönüş yapıyorum
Korkmayın kırılmazlar😊🤲
Dışkılama, yem zamanı bakabilirsiniz, en güvenli yöntem yuvalığı alıp bakıp geri takmak😊🤲
Maşallah SüphanAllah 🥰😊🤲 dolulukları artsın, sağlıklı afiyetli çıkıp büyüsünler inşallah 🥰😊🤲
Peteğe ıslak havlu koyun nem yapsın yumurtalar için nem gerekli çabuk çıkarlar, rahat kırar bebekler🥰😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bana kalsa evi kuşla dolduracağım. Ama işte çevre baskısı 😔. Aslında kendime güveniyorum ama yarın öbür gün bebek olunca ne yaparım bilmiyorum. 4 taneler bakımlarına alıştığım için normal geliyor. Duruma göre bakacağım ☺ benim ilk kuşum da yumurtlamadı hiç. Erkek zannediyordum kızgınlığa girince dişi olduğunu anladık. Keşke yumurtası olsaydı evlatları ondan hatıra kalsaydı. Çok seviyordum kızımı 🥹 yani herkesin sevgisi çok ayrı ama o benim için çok değerliydi. Kendimden bile çok severdim. Hani ondan bir parça bir evladı olsaydı bir nebze olsun o yavruda kızımı görürdüm ama dediğiniz gibi nasip kısmet. Yavrusu olmadı ama ondan kalan oğlum cesur. Şimdi tüy çıkarıyor homoepotik ilaçlarla. Ense kısmındaki tüylerin rengi ölen kızımın tüyüne benziyor. Bazen öyle anılara dalıp gidiyorum 🥹🥹🥹
Tarifi imkansız duygular😊🤲 Rabbimin mucizeleri😊🤲

rahimey

Aktif Üye
Merhaba lütfen kusura bakmayın yazamadım forumda yoktum, şuan geri dönüş yapıyorum
Korkmayın kırılmazlar😊🤲
Dışkılama, yem zamanı bakabilirsiniz, en güvenli yöntem yuvalığı alıp bakıp geri takmak😊🤲
Maşallah SüphanAllah 🥰😊🤲 dolulukları artsın, sağlıklı afiyetli çıkıp büyüsünler inşallah 🥰😊🤲
Peteğe ıslak havlu koyun nem yapsın yumurtalar için nem gerekli çabuk çıkarlar, rahat kırar bebekler🥰😊🤲
Çok teşekkür ederim er geç dönüyorsunuz sorun değil 🤲♥ brdaga su koydum şimdi havluyuda iyice ıslatıp koyacağım 🤲 aminn inşallah sağlıklı olsunlar gerisi mühim değil ♥🤲

Tsc6045

Paylaşımcı
Çok net göremedim ama sanırım 4.yumurtayı da yapmış . Erkeği ayırmak istiyorum. Rahat durmuyor eşek sıpası 😂 şaka maka ama anne zarar verirse diğer yavrulara ? Bu son yumurta gelişimi geriden olacak ve belki kuluçkaya yatıp yavruları beslemeyecek. Ekstra yavru yaparsa yine sonu ne olur bilmiyorum 😔

Tsc6045

Paylaşımcı
Çok net göremedim ama sanırım 4.yumurtayı da yapmış . Erkeği ayırmak istiyorum. Rahat durmuyor eşek sıpası 😂 şaka maka ama anne zarar verirse diğer yavrulara ? Bu son yumurta gelişimi geriden olacak ve belki kuluçkaya yatıp yavruları beslemeyecek. Ekstra yavru yaparsa yine sonu ne olur bilmiyorum 😔
Teyit ettim 4 tane yumurta var ve karnı hala şiş

Tsc6045

Paylaşımcı
Merhaba 4 te bitmeyebilir 9-10-11 yapanlar var🤲😊
Hocam ama sonradan olan yavrular ne olacak ? Gelişebilirler mi veya ilk yavruları besler mi? Karaciğerinde de sıkıntı vardı. Aşırı obezdi. 65 gr a kadar çıkmıştı. Sonra hareket ve diyet yemle 45 e düşürmüştüm. Karaciğerine bir zararı olur mu? Sedochol veriyordum normalde ayda 1-2 kez şimdi bt amin forte ve gervit veriyorum enerjisi düşmesin diye vereyim mi Sedochol?

rahimey

Aktif Üye
Okadar bekledim sabirsizim tekrardan yumurtalara bakayım dedim küçücük elimden dusrdum ve o yumurtada yavru vardi ☹ tekrardan baktım kırılma çatlama yok bişey olmaz dimi kaç gün bekledim azıcık sabır edemedim 😭