• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtlama ve benim acemiliğim

rahimey

Paylaşımcı
Hocam ama aşırı kızışık. Sürekli istiyor . Dışarı çıkarıyorum bazen dışarıda bile başka dişi kuşlara kur yapıyor . Pamuk hala yumurtluyor. 6. Gelecek ama sanki 3-5 tane daha yapar gibi. Bu şekilde vücudunda vitamin mineral kalsiyum kalmayacak bu da sağlık sorunu yaratacak. Ben takviye veriyorum ama içim de çok rahat değil. Erkek muhabbet kuşu kısırlaştırma yok mu 😂😂😂
Maşallah sübhanallah erkek kuşta gaga tasini kalamari tüketiyor kusarak alır Disi kuş vitaminini

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tam da birbirmize bağlandık ☹hiç de kıyamıyorum sürekli elime glmk istiyor onlar sağlıklı olsinlar da mühim değil 😢
Sağlıklı olsunlar da size de geçmiş olsun 🙏 Siz de bir bardak ılık suya bir limon sıkın bir küp şeker, çay kaşığı ucuyla tuz atın karıştırın için bir de ateşiniz varsa nane çayı iyi gelir 😊

Tsc6045

Paylaşımcı
Bir çiftim 11 tane yapmıştı çok yumurta bakımla olur🤲😊sağlıklı kuş çok yumurtlar, çok bebek çıkar, 11 yumurtamı 9 u çıkmıştı hepsini büyüttüler🤲😊endişe etmeyin, sıkıntı yok, yumurtlasın serbest bırakmayın kafeste kalsın lütfen uzaktan gözlemleyin
İlk kuluçkaya göre aşırı temkinliyim. Kendi çıkıyor ama gideceği yeri bildiğim için parmağımla götürüyorum yiyor 2-3 dakika sonra alıyorum . O sırada yumurtaları kontrol ediyorum. Bakalım yavruları çıksın eğer yine ezerse ayıracağım . Bugün kafes temizliği yaptım pamuk hariç hepsini dışarı aldım. Yemliklerde yem de yoktu. Biraz aç kaldılar sonra sebze salatasını koydum çok yemediler yine de. Daha sonra yemlikleri doldurdum yem yediler. Sanırım babamız besliyor çünkü yemliği asmamla pamuk da çıktı yuvadan. Yem yedi pamuğum da ❤❤. Az önce de yem kusuyordu baba. Bir süre ayırmayacağım. Hepsi çıkarsa da yavruların yer bulacağım . Belki bir tane bırakırız ❤❤❤

Tsc6045

Paylaşımcı
Siz kavanoz kapağı gibi daha minikte olur, bir kap içine yem, ufalanmış darı, yulaf ve sebze salatası yapın üzerine kalamar kemiği rendeleyin ve bırakın farklı zamanlarda, mutlaka yer, ulaşabileceği yere yerleştirin yesin alın
Çok teşekkür ederim Demet hocam ❤❤❤

Tsc6045

Paylaşımcı
Hepimiz aynıyız endişe etmeyin 😊🤲amacımız TEK 😊gelişmeler neler😊
Biraz endişeliyim kızım için hocam kusura bakmayın böyle pimpirikli gibiyim 😂 yaşanmışlıklar insanda baya bir yer ediniyor. Pamuk ilk kızım Reis e çok benziyor. Bazen ışıkta mavi mavi tüyleri parlıyor. O yüzden bazen Reisimi seviyorum gibi hissediyorum. Kaybetmek istemiyorum tabiki bir gün her canlı ölecek. Ancak ne kadar geç o kadar iyi bizim için. Sivri kemik görünce eskiye daldım bir an. Ölen kızımda kemik çevresi de sertti son günü. Bunda öyle değil ama sivri ucu.

Tsc6045

Paylaşımcı
Hepimiz aynıyız endişe etmeyin 😊🤲amacımız TEK 😊gelişmeler neler😊
6.yumurtamızı da yumurtladık. Tartım yaptık. 53-54 gr kilomuz ama bu da hareketsizlik kaynaklı. Kilo almaya çok müsait bir kuş 🐦. 65-68 gr bile olduk yani siz düşünün. Muhtemelen yine yumurtlar 🧿 son 2 yumurtada damarlanma yok onlar da zaten biri yeni yumurta biri de 2-3 günlük yumurta.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Biraz endişeliyim kızım için hocam kusura bakmayın böyle pimpirikli gibiyim 😂 yaşanmışlıklar insanda baya bir yer ediniyor. Pamuk ilk kızım Reis e çok benziyor. Bazen ışıkta mavi mavi tüyleri parlıyor. O yüzden bazen Reisimi seviyorum gibi hissediyorum. Kaybetmek istemiyorum tabiki bir gün her canlı ölecek. Ancak ne kadar geç o kadar iyi bizim için. Sivri kemik görünce eskiye daldım bir an. Ölen kızımda kemik çevresi de sertti son günü. Bunda öyle değil ama sivri ucu.
Çok haklısınız🤲estağfurullah sizinki pimpiriklenme değil kaybetme korkusu🤲anneler kuluçka öncesi ne kadar güzel beslenirse o kadar güçlü kalır, bağışıklık üst seviye olur, 2.kuluçka biraz güçsüz bırakır bunun için biz devreye gireriz, besleriz, salata, takviye yaparız üreticiler bu işleme kür diyorlar, elinizden geleni yaptığınızı biliyorum, yuvalığa darı, salata ve yulaf bırakın, baba yetersiz kalıyorsa siz destek verin ki dişi güçten düşmesin
Yumurtalar çıkınca anne yuvalıktan çıkar zaten, o zamana kadar besleyin lütfen, salatanın üzerine kalamar kemiğinde rendeleyin 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
6.yumurtamızı da yumurtladık. Tartım yaptık. 53-54 gr kilomuz ama bu da hareketsizlik kaynaklı. Kilo almaya çok müsait bir kuş 🐦. 65-68 gr bile olduk yani siz düşünün. Muhtemelen yine yumurtlar 🧿 son 2 yumurtada damarlanma yok onlar da zaten biri yeni yumurta biri de 2-3 günlük yumurta.
Çok iyi maşallah 😊Jumbo muydu kuşlarınız?
Son iki yumurtanın vakti var henüz erken damarlanma için,