• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Yumurtalarimiz boş mu 😓

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İlk yumurta 10 nisan
2. Yumurta 12 Nisan
İlk iki tecrübesizliğimiz yüzünden gitti
3. Yumurta 14 Nisan
4.yumurta 16 Nisan
5.yumurta 18 Nisan
6.yumurta 20 Nisan
7. Yumurta 22 Nisan geldi şuan
Ablacım son 4 ü bekle boşsa yuvalığı kaldır lütfen yada tüyleri kesin boşa yatmasın canı yanmasın😔😔

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Yok beyaz mavi ve yeşil kuşlarım buraya attım Demet abla erkeğin fotosunu istedi bizim ilk 2 si kırıldı sonraki 5 duruyor çok şükür inşallah onlarda doludur ya
Hmm anladım benım kuşlar erken yatmıs ozaman diğer kuluçka dalar ben sizinki erken yattığını hatırlıyorum. İnşallah saglıklı cıkarlar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Zeliha T.

Müdavim
Rica ederim herzaman

Evt sağlık sorunu benzeri çok yorulmamıssa hayvan bir kuluçka alınıp öyle dınlendırme yapılır. ( bende dahil forumda ki arkadaşlarda ve hocalar üst üste iki kere yavru aldıktan sonra kesinlikle dinlendırmesi gerekir)
Himm peki boş çıkarsa hepsi kafes değişikliği yuva değişikliği yapsam olur mu

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İki kuluçka üst üste alınması normaldir aslında (ilk kuluckası diye hatırlıyorum )
Kuşlara çok güzel kür yapılıp beslenirse ve Calsiyum desteği vitamin desteği tam olursa, mevsim ilk bahar yada son bahar sezonu ise çift kuluçka olur, sonrasında en az 2-3 ay dinlenmelidir, ilk kuluçka yaz ayında olabilir, fakat normal kuluçkaya eş atılmaz yazın, sıcak çok etkiler bitkin düşerler yavru ölümü bakteri yayılımı hastalık çok olur, bu yüzden kuş dinlendirme vakti yazın ve kışındır en iyi verim bahar aylardır, yakında üretim sezonu kapanacaktır😊🤲

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşlara çok güzel kür yapılıp beslenirse ve Calsiyum desteği vitamin desteği tam olursa, mevsim ilk bahar yada son bahar sezonu ise çift kuluçka olur, sonrasında en az 2-3 ay gemelidir, ilk kuluçka yaz ayında olabilir, fakat normal kuluçkaya eş atılmaz yazın, sıcak çok etkiler bitkin düşerler yavru ölümü bakteri yayılım hastalık çok olur, bu yüzden kuş dinlendirme vakti yazın ve kışındır en iyi verim bahar aylardır, yakında üretim sezonu kapanacaktır😊🤲
Abla hazıranda kapanıyor deil mi üretim ve kür nedir
Himm peki boş çıkarsa hepsi kafes değişikliği yuva değişikliği yapsam olur mu
Boş çıkıyorsa e 50 takviyesi yapılır ve hocamın dediği gibi dinlendir diğer kuluckayı diğer sezonu bekle. Calsıyum takviyesi çok önemli

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ben çok yumurta attım ablacım, dinlenmeye aldığımda çifleşme olmuş oluyor kuduruk kızlar pıt pıt yumurtluyorlar malesef atıyorum😔 2-3 yumurtadan sonra duruyorlar mecbur, en az 2 ay besliyorum, tam kür veriyorum, mis gibi oluyorlar, tüyler gövdeler hareketler güzelleşir kendilerine geliyorlar, kızlar kızgın oluyor erkeklerle birleştirince çogu ogün çifleşmeye başlıyorlar, zaten 15 gün follukta 20 gün kuluçkada 1 ay yuvadalar, 2 ayı geçiyor sonra tekrar dinlenme zamanı geliyor😊🤲