BoncukFıstık
Yeni Üye
Merhabalar. Benim çift kuşlarım var yaklaşık 1.5 senedir beraberler. Erkek kuşum kızışınca yanına dişi almıştım. Bu zamana kadar dişi kuşum 2 kere kızgınlık dönemi gecirdi ama yuvalık olmasına rağmen yumurtlamadı. ayak atmalar ve öpüşmeler görunce Bundan 2 ay önce çıkarttığımız yuvalıgı geri taktık ve aşırı derecede yuva ile ilgilendi. 1 ay öncede sürekli yuvaya girip cıktı ve yuvalık içinde ki kumları cıkarttı. Yuvanın girişini kemirdi. 2 hafta sonra fln cok halsizleşti ve poposu şişti. 31 martta ilk yumurtasını bıraktı ve ben görünce heyecandan cok acıp baktım. Sbah yumurtayı kırıp attığını gördüm. 3 gün sonra 1 yumurta daha gördüm ve 2 3 gün sonra 1 yumurta daha bıraktı. Bugun 12 nisan ve ögleden sonra 1 yumurta daha yaptı şuan toplamda 3 yumurtası var ilk 31 martta yumurtlamaya başladı. Yaklaşık 3 4 gündürde yuvalıktan hiç cıkmıyor cıksada hemen giriyor. Çiftleştiklerini hiç görmedim. Ama hala ayak atmalar sürekli öpüşmeler oluyor dişi kuş tuvaletini yapmaya cıktığında erkek kuş hep bacak atıyor. Dişi kucta eğiliyor. Bu yumurtalar kızgınlık yumurtası olabilirmi? Çok kuş besledim ama ilk defa yumurtlayan kuşlarım oldu. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.