• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtalar dolumudur ?

BoncukFıstık

Yeni Üye
Merhabalar. Benim çift kuşlarım var yaklaşık 1.5 senedir beraberler. Erkek kuşum kızışınca yanına dişi almıştım. Bu zamana kadar dişi kuşum 2 kere kızgınlık dönemi gecirdi ama yuvalık olmasına rağmen yumurtlamadı. ayak atmalar ve öpüşmeler görunce Bundan 2 ay önce çıkarttığımız yuvalıgı geri taktık ve aşırı derecede yuva ile ilgilendi. 1 ay öncede sürekli yuvaya girip cıktı ve yuvalık içinde ki kumları cıkarttı. Yuvanın girişini kemirdi. 2 hafta sonra fln cok halsizleşti ve poposu şişti. 31 martta ilk yumurtasını bıraktı ve ben görünce heyecandan cok acıp baktım. Sbah yumurtayı kırıp attığını gördüm. 3 gün sonra 1 yumurta daha gördüm ve 2 3 gün sonra 1 yumurta daha bıraktı. Bugun 12 nisan ve ögleden sonra 1 yumurta daha yaptı şuan toplamda 3 yumurtası var ilk 31 martta yumurtlamaya başladı. Yaklaşık 3 4 gündürde yuvalıktan hiç cıkmıyor cıksada hemen giriyor. Çiftleştiklerini hiç görmedim. Ama hala ayak atmalar sürekli öpüşmeler oluyor dişi kuş tuvaletini yapmaya cıktığında erkek kuş hep bacak atıyor. Dişi kucta eğiliyor. Bu yumurtalar kızgınlık yumurtası olabilirmi? Çok kuş besledim ama ilk defa yumurtlayan kuşlarım oldu. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yumurtaları elinize almanızı da, yerini değiştirmenizi de, sürekli açıp bakmanızı da önermem. Son yumurtlamanın üzerinden 1 hafta geçtikten sonra ışık tutarak kontrol edersiniz ama eld,ven yardımıyla dokunursanız daha sağlıklı olur

BoncukFıstık

Yeni Üye
Bence çok rahatsız ediyorsunuz.Yerini değiştimeyin kuşları salmayın ve rahatsız etmeyiniz.Sürekli açmayın yuvayı, yumurtalara dokunmayınız.Zamanla iyi bir kuluçka süreci geçirecek.Ayrıca kalamar kemiği ve arada vitamin desteği şart.
Şuan da 3 yumurtası var. Ve artık hiç ellemiyorum zaten ellemimiştim. İlk yumurtada cok acıp baktım. Şimdi hiç oynamıyorum. Ama kızgınlık yumurtası olabilirmi nasıl anlarım ? Dolu olup olmadığını. Cunku 12 günde 4 yumurta yaptı. Çiftleştiklerini görmedim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
İlk yumurtayı ne zaman yaptı tam olarak ?

BoncukFıstık

Yeni Üye
Kırılan ile birlikte 4 yumurta oldu şuan. 12 günde 4 yumurta oldu. Bazı eşsiz dişiler 4 5 tane yumurta bırakıyormuş diye okudum.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Kırılan ile birlikte 4 yumurta oldu şuan. 12 günde 4 yumurta oldu. Bazı eşsiz dişiler 4 5 tane yumurta bırakıyormuş diye okudum.
Bu hiç belli olmaz benim dikkatimi çeken asıl yuvalık oldu çok kötü bir yuvalık keşke içi çukur olsaydı dişi düz tabanda rahat yatamayacak yavrular çıkarsa çarpık bacak riski oldukça yüksek

Esraömer

Paylaşımcı
Bu hiç belli olmaz benim dikkatimi çeken asıl yuvalık oldu çok kötü bir yuvalık keşke içi çukur olsaydı dişi düz tabanda rahat yatamayacak yavrular çıkarsa çarpık bacak riski oldukça yüksek
İlk gördüğümde benimde dikkatimi çeken o oldu valla folluklu bir yuvalığa geçerseniz iyi olur bu kuluçkadan sonra. Yyumurtaları kuş bir araya toplayıp ısıtmakta zorluk çeker yumurtalar gelişemezler

ixs54

Aktif Üye
benım folluk oyuklu plastık fakar dişi özellikle düz yere yumurtaları çekip üzerine yatıyor. oyuk kısma asla yatmıyor. inş. yavrular çıkınca oyuk kısımda bakar yoksa çarpık bacak olacaklar.

Son düzenleme:

BoncukFıstık

Yeni Üye
Aslında ben büyük ve cukuru olan yuvalık aldım. Ama eve geldigimde ilk yumurtayı bırakmıştı. Oyuzden değişemedim suan var yeni yuvalık. İnşallah yavrularda sıkıntı olmaz 😢