• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yetişkin Muhabbet Kuşu Kursak Besleme hk.

hexatorpak

Aktif Üye
Merhabalar,

Kuşum ishal teşisiyle ilaçlarını almaya başladı. Veterinerim kursak besleme aletini kullanmamda ısrarcı öbür türlü midesi çok boş kalıyor dedi.

1. sorum, mama kıvamı nasıl olmalı.

2. sorum, kaç ml vermeliyim. Şu an 5ml şırınga kullanıyorum, az önceki beslemede mama dışarı aktı bir daha verdim ortalama 7.5ml yemiş gibi oldu. Yoksa 5 ml yeterli mi bir besleme için.

3. sorum, badem uysaldır hani dövsen teşekkür edecek o kadar sakin bir kuş ama kursak aletini kullanmaya çalıştığım zaman boğuşuyoruz. Şakasız 30 40 dakika uğraşıyorum sokana kadar. Özel bir taktiği var mıdır bunun?

4. sorum, bu kuş kaç saatte bir beslenmeli. Bu gece 2 gibi besledim midesi boş gibiydi ıslatmak istemedim hasta olduğu için. Tahminimce 1 dolu mide ortalama 3 saat tok götürüyor gibi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle geçmiş olsun
Bademin kilosu nasıl? Kuruma yoksa 5 ml bile fazla olur yanı açlığını giderin ve günde iki üç kez 3 ml yapin daha sağlıklı olur size detaylı bir video ekliycem izlersiniz ama öncesinde biraz da anlatmak istiyorum Bilgi olsun diye 👍
Mamayı bir fincanda hazırlayalım 4 ml sıcak suyu fincana koyun iki çay kaşığı (metal kaşık olmasın ) Besleme maması ekleyiniz bunu yoğurt kıvamını bulun ılıyınca şırıngaya çekip kuş size bakarken sizin solunuzdan aşağı götürün aparatı ve yavaş yavaşça basın mamayı bunu yaparken kuşu tutuş çok önemlidir onu tutarken etkisiz hâle getirin kimildamiycak şekilde videodaki gibi kafayı hafif ezmeden tutunuz

hexatorpak

Aktif Üye
Hocam Bademin şişkoluğu yüzünden şikayetçiydik biraz zayıfladı o yüzden 1ml fazla vermek mantıklı geliyor.

Beslemeyi dediğiniz gibi 3 kereye indireceğim ama benim yüreğim el vermez gidip bakarım midesine bir de yem vermeye çalışırım dünden beri elle verdiğimde bazen yiyor.

Mamayı biraz cıvık yapmışım benimki kek kıvamındaydı onu düzelteceğim.

Gagasını öyle bir kapatıyor ki açık yakalayıp soksam bile hayvan diliyle beni itiyor bu beni sinir ediyor Allah'ın minnacık kuşu diliyle kolumu zorluyor...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam Bademin şişkoluğu yüzünden şikayetçiydik biraz zayıfladı o yüzden 1ml fazla vermek mantıklı geliyor.

Beslemeyi dediğiniz gibi 3 kereye indireceğim ama benim yüreğim el vermez gidip bakarım midesine bir de yem vermeye çalışırım dünden beri elle verdiğimde bazen yiyor.

Mamayı biraz cıvık yapmışım benimki kek kıvamındaydı onu düzelteceğim.

Gagasını öyle bir kapatıyor ki açık yakalayıp soksam bile hayvan diliyle beni itiyor bu beni sinir ediyor Allah'ın minnacık kuşu diliyle kolumu zorluyor...
Yani Kilosunu ve güncel video ekleyin kaç ml vermeniz konusunda yardımcı olalım.vermeden önce kursak kontrolü yapın fazla vermek de iyi değil sindirmesi lazım

hexatorpak

Aktif Üye
Şimdi tarttım kursakta yemek vardı hala o yüzden net kilosu çıkmamıştır ama 40.53 gr çıktı.

hexatorpak

Aktif Üye
20230617_114850.jpg

Güncel dışkılar da böyle. Mamayı biraz sıvı yapmıştım o yüzden biraz cıvık yapıyor olabilir çünkü dün daha katı verdiğimde daha katı dışkılıyordu.

hexatorpak

Aktif Üye
Ayrıca kafes dışında daha enerjik ama direkt kafesine gitmeye çalışıyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şimdi tarttım kursakta yemek vardı hala o yüzden net kilosu çıkmamıştır ama 40.53 gr çıktı.
Tok karına 40 Gr demek aç karına 37 Gr civarında yani günde üç kez 3 ml yâda günde iki kez 4 ml yeterlidir 👍birde kraker vermeyin bence çünkü nasıl yapıldığı hakkında bir bilgimiz yok evde kendiniz yapacaksanız krakeri olur 😊 Dışkılarim civikligi Beslemedendir eğer zeolit tozu bulursanız yakınlarda besleme mamasına bir mercimek tanesi kadar ekleyin çok faydasını görürsünüz sindirimi düzenler bagisiklik sağlar bulamazsanız mamaistten temin edebilirsiniz 😊

hexatorpak

Aktif Üye
Şu an ilaç tedavisi var vitaminleride kestim ilaç süresince A21 ve yem vereceğim bir umut yer diye blok kraker aldım ama dokunmadı bile.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şu an ilaç tedavisi var vitaminleride kestim ilaç süresince A21 ve yem vereceğim bir umut yer diye blok kraker aldım ama dokunmadı bile.
Gelişmeleri bizimle bu konu altında paylaşabilirseniz sevinirim 😊 beslemeye devam ediniz takipte olalım

hexatorpak

Aktif Üye
Gelişmeleri bizimle bu konu altında paylaşabilirseniz sevinirim 😊 beslemeye devam ediniz takipte olalım
Hocam benim şırıngalar 2ml miş hiç bakmadım üstüne kaç ml diye dedim 5ml vardır bi garip oldum siz 3 diyince nasıl doyacak diye. Allah'tan tam çekip vermişim 3ml gibi bir şey oluyor o da.

Besleme konusunda taktik çözdük kafasını işaret parmağımın altına alıp tırnağımı gagasının arasına koyuyorum refleksen ısırmaya çalışıyor o an dili ile verdiğim savaşı kazanırsam depoyu dolduruyorum.

Kronometre ile ölçtüm 3ml ortalama 7+- saat götürüyor en son dün gece eve geldiğimde besledim 3.30da depoyu doldurduk sabah kalkıp altına yeni kağıt koydum dışkı kontrolü yaptım hala dışkılıyordu bu da midede gıda olmasına işaret değil mi?

Elle besleme aparatı müthiş işimize yaradı dün arkadaşlarla toplandık gitmeden önce besledim 6 saat dolunca besledim eve geldim 4 saat geçmişti uyurken kalkmamak için kursağını kontrol ederek verdim 3ml verinceki şişkinliğe denk getirdim.

Şu an diğer kuşların ötüşüne nadiren cevap veriyor. Benim konuşmama çok nadir cevap veriyor(a desem abisiyle delirirler abisi ötünce nadiren ötüyor)

Enerjisi yerinde salıncağına biniyor, 2. tüneğini arıyor(yem yesin diye yemlik astığım tarafta tek tünek tutuyorum).

Gözlemlemelerime göre sadece kendi başına yemek yemesi lazım. Bunu nasıl yaptıracağım bilmiyorum korkum elle beslemeye alışması...

hexatorpak

Aktif Üye
IMG-20230618-WA0000.jpg

Dün gece besledikten sonraki dışkıları. Daha yeni beslediğimden dolayı gıdalı çıkmıyor diye tahmin ediyorum az önce besledikten sonra kağıdını çöpe attım dışkıları mama rengine yakın halde kıvamlıydı garip gelen kurumaması onu da mamayla alakalı diye tahmin ediyorum. 30dkya yeni görseli de eklerim.

hexatorpak

Aktif Üye
Güncel olarak böyle. @Şehmus BAKIR hocam mamayı kek hamuru kıvamında tutuyorum daha katı mı yapmalıyım biraz cıvık oldu sabah yaptığım bu su o yüzden midir?

hexatorpak

Aktif Üye
Yoğurt kıvamında verin dediniz çok katı olur diye korktum bir dahaki beslemede çarpılmış Yoğurt kıvamında yapacağım uygun olur değil mi.

hexatorpak

Aktif Üye
Muhallebi gibi düşünün
Az önce besledim kıvamı tam sıcak muhallebi gibiydi. Dışkıları şu an şekil olarak normal ve çok sıvı değil mamanın yapısı gereği sıvı ama şekil olarak sağlıklı. Şu an yine nadir olsa da daha çok ötüyor ince ve normal ötüyor. Enerji olarak eski halini gördü yemekten sonra bıraktığımda 1 tur atıp perdeye çıkıyor inmiyor :D . Tek merakım bu eşek sıpası normal yemine kendini iyi hissedince dönecek mi?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Az önce besledim kıvamı tam sıcak muhallebi gibiydi. Dışkıları şu an şekil olarak normal ve çok sıvı değil mamanın yapısı gereği sıvı ama şekil olarak sağlıklı. Şu an yine nadir olsa da daha çok ötüyor ince ve normal ötüyor. Enerji olarak eski halini gördü yemekten sonra bıraktığımda 1 tur atıp perdeye çıkıyor inmiyor :D . Tek merakım bu eşek sıpası normal yemine kendini iyi hissedince dönecek mi?
Tabii ki ilelebet kullanmayacaksınız. Birkaç gün besleyin sürekli olarak kilosunu kontrol edin sonrasında kesin ve ertesi güne kadar dışkıyı gözlemleyin.

hexatorpak

Aktif Üye
Tabii ki ilelebet kullanmayacaksınız. Birkaç gün besleyin sürekli olarak kilosunu kontrol edin sonrasında kesin ve ertesi güne kadar dışkıyı gözlemleyin.
Hocam 3 ila 3.5 ml arasında verince 7 8 saat tok kalabiliyor sonrasında kursak şişkinliği iniyor. Gücü maşallah yerinde dünyanın en uysal kuşu kafese öyle bir tutunuyor ki dışarı çıkaramıyorum. Dışarıdayken ve beslerken normal ama evine girince top oluyor uyku ve sakinlik başlıyor.

@Şehmus BAKIR hocam mamanın kıvamı tam kaba döktüğümüz sıcak muhallebi kıvamında idi bir öncekiden çok çok az katı idi katılığından korktum biraz su da içirdim(besledikten sonra ara sıra su veriyorum ki mamadan geçen su da yeterlidir).

@Mustafa89 Hocam 02.15 gibi besledim gözlemlemelerime göre 6 ila 8 saat sonra kursağı boş gibi kalıyor. Yem yemeye zorlamak için sabah kalkınca beslemeyi geciktirip kendi başına yemesini mi bekleyeyim?
kesin ve ertesi güne kadar dışkıyı gözlemleyin.
Şunu yapmak istemiyorum aç kalmasından çok korkuyorum ama çoğu forumda 1 gün dayanır diyorlar hastalık anında bunu yapmamayı tercih edeceğim. Kafes içinde de enerjik hale geldiğinde süreyi uzatıp yemek yemesini sağlarım diye düşünüyorum.

Üst Alt