• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yetişkin Muhabbet Kuşu Kursak Besleme hk.

hexatorpak

Aktif Üye
20230619_022054.jpg

Soldaki dışkısı su içirmeden önce su içirip salıncağına bıraktım böyle yapmış.

hexatorpak

Aktif Üye
20230619_075520.jpg

Günaydın güncel dışkı görseli bu.

Elimle yem uzattım yedi ama yemliğine zorlayınca yemedi.

Bu gün veterinere kontrole gideceğiz bakalım ne olacak.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Günaydın şimdi konunuza baktım da ishal şikayetiyle gitmişsiniz veterinere. Peki yem yemesi hiç yokmuydu. Birde naçizane fikrim kuşta eğer kabarma halsizlik iştahsızlık yoksa kursaktan beslemeyin. Anladığım kadarıyla yem yemesine fırsat vermeden kursaktan besliyorsuniz sanırım 😊 Ama yazdığınız yazılara göre bu belirtiler pek yok gibi. Dışkılar yediği mamadan ötürü formu bozuk büyük ihtimalle. Bence siz kendi haline bırakın artık yemini yesin. Siz zormalayin zaten aciktigi zaman gidip yiyecektir. İshal içinde probiyotik kullanıyor musunuz. Birde güncel bir videosunu görebilir miyiz.

hexatorpak

Aktif Üye
Günaydın şimdi konunuza baktım da ishal şikayetiyle gitmişsiniz veterinere. Peki yem yemesi hiç yokmuydu. Birde naçizane fikrim kuşta eğer kabarma halsizlik iştahsızlık yoksa kursaktan beslemeyin. Anladığım kadarıyla yem yemesine fırsat vermeden kursaktan besliyorsuniz sanırım 😊 Ama yazdığınız yazılara göre bu belirtiler pek yok gibi. Dışkılar yediği mamadan ötürü formu bozuk büyük ihtimalle. Bence siz kendi haline bırakın artık yemini yesin. Siz zormalayin zaten aciktigi zaman gidip yiyecektir. İshal içinde probiyotik kullanıyor musunuz. Birde güncel bir videosunu görebilir miyiz.
Veteriner ateş ve ishal var dedi. Bir sabah kalktım abisini eğitiyordum yaptıkça yem veriyordum(çift kafesinde paravan takılı yaşıyorlar), bu aradan yemlere uzanmaya çalışıyor ama nasıl deliriyor. Çıkardım dışarıda yem verdim azcık yedi ben de kıskandı diye düşünüyorum 3 günlük yemlik dümdüz ne eksik var ne kabuk. O günden sonra şırınga ile beslemeye çalıştım saat başı yediriyordum kursak aparatı yok diye. Şimdi belli saat aralıklarında veriyorum ama her seferinde yemliğe oturtuyorum.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Veteriner ateş ve ishal var dedi. Bir sabah kalktım abisini eğitiyordum yaptıkça yem veriyordum(çift kafesinde paravan takılı yaşıyorlar), bu aradan yemlere uzanmaya çalışıyor ama nasıl deliriyor. Çıkardım dışarıda yem verdim azcık yedi ben de kıskandı diye düşünüyorum 3 günlük yemlik dümdüz ne eksik var ne kabuk. O günden sonra şırınga ile beslemeye çalıştım saat başı yediriyordum kursak aparatı yok diye. Şimdi belli saat aralıklarında veriyorum ama her seferinde yemliğe oturtuyorum.
Bir video görebilir miyiz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kısa bir video olmuş ama halsizlik kabarma göremedim. Siz gözlemleyin eğer ki hiç yemezse kursaktan besleme yaparsınız. Boş kursaklı 38 gram olması bana kilo olarak iyi geldi. Bir kendi haline bırakın bakalım vaziyet nasıl olacak. Probiyotik entrobac ve multivitamin gervit vermiyorsanız bunları da temin ediniz.

hexatorpak

Aktif Üye
Bu gün geceye kadar bekleyeceğim. Belki kendisi yer diye ama ne alt yemliğe ne tüneğin önüne astığım yemliğe yönelmiyor, elimizden yem aldığı zamanda şakasız 4 5 kere zorla gösteriyorum bak bak bak diyerek ondan sonra yiyor.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam şu an hafif. Ölçtüğüm defter kayıp ama ev halkı kuşu eline alınca bu zayıflamış diyor.
Eline alındığında her kuş hafiftir 😊 görüntü olarak ta anlaşılmayabilir. Siz hassas tartiyla ölçmüyor musunuz. Tabiki de yemiyorsa kursaktan beslemek gerekir. Ama genel yazınıza bakınca sanki yem yemesine fırsat vermeden kursaktan besliyormuşsunuz gibi geldi de öylelikle yorum yaptım. Siz kuşunuzu daha iyi tanırsınız.

hexatorpak

Aktif Üye
Eline alındığında her kuş hafiftir 😊 görüntü olarak ta anlaşılmayabilir. Siz hassas tartiyla ölçmüyor musunuz. Tabiki de yemiyorsa kursaktan beslemek gerekir. Ama genel yazınıza bakınca sanki yem yemesine fırsat vermeden kursaktan besliyormuşsunuz gibi geldi de öylelikle yorum yaptım. Siz kuşunuzu daha iyi tanırsınız.
30 dakika önce besledim ondan önce gece 2 gibi besledim 8 9 gibi de su verdim son dışkıları minnacık ve suluydu verdiğim suyu atıyordu bunu görünce yemliğe oturttum yemliğe kafasını soktum üstteki yemliğin üstü açık elimle alıp verirken yemliğe doğru çektim ama yok yemiyor.

Halsiz gibi durmuyor ama halsizliğini tepkilerden anlıyorum. Evdeki kuşlar hareketlerime tepki veriyor tribün yapar gibi ellerimi sallıyorum alkış tutuyorum isimlerini söylüyorum hepsi ötüyor badem bey tepki vermiyor...

hexatorpak

Aktif Üye
Güncelleme yapayım. Badem şu anda bazen enerjik bazen durgun. Ötüşü düzeldi tiz ötüşü bazen yapıyor ama yine de ötmesi gereken 100 şeyden 5ine ötüyor. Yem ve su ihtiyacını hala kendisi gidermiyor.

Veterinerim serumu toplam 7 gün günde 2 damla kullanmamı(4. gündeyiz) diğer 2 ilacını 25 gün günde 1 damla olarak kullanmamı söyledi.
Screenshot_20230620-004057_Gallery.jpg

Vitamin olarak geçtiğini biliyorum bendeki vitaminlerin daha yoğun versiyonu oluyorlarmış. Ama 25 gün kullanmak fazla gelmez mi? İyileşme gördüğümde(yemek yerse yani) bırakacağım.

hexatorpak

Aktif Üye
Ayrıca yem yemesi için bunu nasıl gaza getirmeliyim içine çubuk kraker diktim tünekte eğilip yemiyor bu kuş çubuk kraker için savaşa girebilir ama elle ağzına götürmedikçe yemiyor.

hexatorpak

Aktif Üye
Arkadaşlar sabah çok kötüydü dışkıları berbattı elime aldım beslemek için mamasını yaptım geldim elime aldığımda nefesi değişti bakakaldım kafasını bile oynatmadı sonra gözlerini yumdu... Herkese yardımı ve ilgisi için teşekkür ederim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Arkadaşlar sabah çok kötüydü dışkıları berbattı elime aldım beslemek için mamasını yaptım geldim elime aldığımda nefesi değişti bakakaldım kafasını bile oynatmadı sonra gözlerini yumdu... Herkese yardımı ve ilgisi için teşekkür ederim.
Çok üzüldüm başınız sağolsun 😔🙏🏻

Üst Alt