• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Yeşil Dışkı + Kuyruk Sallama

ElifB

Yeni Üye
Merhaba,

Tüy donemi agır geçiyordu. Tam toparlanmış derken bugun fotograftaki gibi yaptı dışkısını , sıvı ve yeşil.. veterinere gosterdigimde şırınga ile ilaç ve ardından kullanmamı istedigi yine şırınga ile vitamin verdi. Şu an gozlemledigimde nefes alırken kuyrugunu salladıgını goruyorum . Dışkıdaki yeşillik şeffaf hal aldı ve beyazını gorebiliyorum. Sizlerin yorumu ne olur , ne yapmalıyım?

(halsiz fakat yem yiyor, su içiyor)

teşekkürler şimdiden

Tarık

Aktif Üye
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Veterinerin verdiği ilacın ve vitaminin resmini çekebilir misiniz?

ElifB

Yeni Üye
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Veterinerin verdiği ilacın ve vitaminin resmini çekebilir misiniz?
Sorun şu ki enjektor ile verdi , tek soyleyebilecegim ayrım verdigi vitaminin mor olması , daha once de aynı veterinere gitmiş oldugum için ve biraz panik oldugum için o an sormadım da , 2 gun sulukta kalması gerektigini , bu surede ishalinin geçecegini sonrasında da o enjektore cektigi mor vitamini kullanmamı soyledi. Bir de ona gittigimde henuz kuyruk sallama durumunu gozlemleyemiştim , kabarık ve hızlı nefes alıyor gibime geliyor , video eklenemiyor sanırım, kuyruk hareketini gostermek istedim ama

Tarık

Aktif Üye
Sorun şu ki enjektor ile verdi , tek soyleyebilecegim ayrım verdigi vitaminin mor olması , daha once de aynı veterinere gitmiş oldugum için ve biraz panik oldugum için o an sormadım da , 2 gun sulukta kalması gerektigini , bu surede ishalinin geçecegini sonrasında da o enjektore cektigi mor vitamini kullanmamı soyledi. Bir de ona gittigimde henuz kuyruk sallama durumunu gozlemleyemiştim , kabarık ve hızlı nefes alıyor gibime geliyor , video eklenemiyor sanırım, kuyruk hareketini gostermek istedim ama
Video eklenebilir bununla alakalı forumda makaleler var. Kuşunuz solunum sıkıntısı çekiyor sanırsam solunum için olan ilaçlar hakkında pek bir bilgim yok bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bir de ayrı olarak probiyotik kullanıyor musunuz?

ElifB

Yeni Üye
Video eklenebilir bununla alakalı forumda makaleler var. Kuşunuz solunum sıkıntısı çekiyor sanırsam solunum için olan ilaçlar hakkında pek bir bilgim yok bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Bir de ayrı olarak probiyotik kullanıyor musunuz?
Normalde belirli periyodlarda kullanırdım(diazyme 256) , son zamanlarda ev yapımı yogurt suyu damlatmaya başlamıstım

ElifB

Yeni Üye
diazyme 256 kullansanız daha iyi olabilirmiş belki kullanmanızı tavsiye ederim.
Bu arada, diazyme in oranından hiç bir zaman emin olamadım , bu nedenle hep tereddütlüydüm , ortalama ne kadar koymak gerekiyor orta boy bir suluga, kay kşıgının ucu bana cok goreceli geliyor, ya da doz aşımı vs gibi bir durum olabiliyor mu acaba

Tarık

Aktif Üye
Bu arada, diazyme in oranından hiç bir zaman emin olamadım , bu nedenle hep tereddütlüydüm , ortalama ne kadar koymak gerekiyor orta boy bir suluga, kay kşıgının ucu bana cok goreceli geliyor, ya da doz aşımı vs gibi bir durum olabiliyor mu acaba
Tabi ki her şeyin fazlası zarar. 1lt suya 5 gr koyulur ama siz 5 gr'yi tam anlayamıyorsanız bir suluğa mercimek tanesi kadar diyebilirim ama ayarı çok kaçırmadığınız sürece çay kaşığı ucu değişebilir:)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba kuşunuzun videosunu ekler misiniz?bide evde ekstra bir gıda verdiniz mi? sebze, meyve gibi? Veteriner ne teşhis koydu? İlacı ne şekilde veriyorsunuz?

ElifB

Yeni Üye
Merhaba kuşunuzun videosunu ekler misiniz?bide evde ekstra bir gıda verdiniz mi? sebze, meyve gibi? Veteriner ne teşhis koydu? İlacı ne şekilde veriyorsunuz?
Merhaba,

Ekstra olarak en son 2 gün once brokoli vermiştim , onun dısında farklı bişi vermedim , bir de suyuna 1 damla ev yapımı yogutr suyu damlatmıstım.
Veteriner şu şekilde ifade etti. Kuş tüyde ve havalar değişken, normalde belirli aylarda tüye girerken hava sartlarının da etkisi ile farklı donemde girebiliyorlar ve hazırlıksız yakalnmıs olabilir , mavcutta var olan parazit bakteri vs de bu donemde yumurtlar gibi bişi soyledi.(tam ifade edememiş olabilirim) 1. enjektorü yarım suluga komple koyup 2 gün boyunca kalmasını istedi. bu surecte ishali düzelecekmiş. 2.enjektordeki mor vitamini ise 5 'e bolerek 5 gunde yarım suluga koymamı istedi.

Once sadece elimden yiyordu , bir ara kendi kendine de inip yemeye ve otmeye başladı fakat son 2 saattir dışkı da yapmıyor, kabarmıs bir şekilde uyuyor. Sürekli poposunu kaşıdıgı için cok sıvı yapmış olabilecegini düşündüm, poposunda sıvılık dışında dışkı lekesi gorunmuyor.

Video ekleyecektim fakat sadece jpeg uzantılı resim ekleyebilecegim uyarısı alıyorum. Şuraya yükleyebildim ancak ; IMG-9032

Teşekkürler

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Anladım başka birşey vermeyin evden.. daldari , aspur ve karışık yem verin yem yemiyorsa elle besleme yapmanız gerekiyor.. ilaçlardan sonra mi böyle dışkı verdi? Dozaj yüksek olabilir eğer ilaçların ne olduğunu bilseydik bu konuda yorum yapabilirdik..

ElifB

Yeni Üye
Anladım başka birşey vermeyin evden.. daldari , aspur ve karışık yem verin yem yemiyorsa elle besleme yapmanız gerekiyor.. ilaçlardan sonra mi böyle dışkı verdi? Dozaj yüksek olabilir eğer ilaçların ne olduğunu bilseydik bu konuda yorum yapabilirdik..
aslında ilaçla bilrilkte degildi , yani veterinere gitmeden de bir sure gozlemledim , yine halsiz ve kabarıktı, tabi bir yandan da emin olamıyorum , bugun takip edeceğim bakalım, teşekkür ederim

ElifB

Yeni Üye
bu arada elle besleme ile ne vermeliyim , sanırım gece de kusmus şimdi farkettim kafes tellerinde

Üst Alt