• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yerli Muhabbet Kuşu Irkı

Daha çok Hollanda ve Çek Muhabbet kuşlarının kırılması le ülkemizde bakılmaya başlayan orta boyutta bir muhabbet kuşu ırkıdır. Pakistan Muhabbet kuşundan daha iri ama diğer ırklara göre daha küçük olan yerli muhabbet kuşları, yavru bakmakta da iyi olduğu için ülkemizde oldukça çok beslenmektedir. Oldukça hareketli ve konuşkandırlar. Konuşma yetenekleri diğer türler ile aynıdır. Erkekleri dişilere oranla daha çabuk alışır ve daha çok kelime konuşurlar. Tohumlar ile beslenirler.

images (2).jpg

Yerli Muhabbet Kuşu Beslenmesi ve Bakımı:

Beslenme Muhabbet kuşlarında oldukça önemlidir. Tohum karışımları, verilen mama, kalamar kemiği, gritli kuş kumu kafesten eksik edilmemelidir. Sağlıklı bir kuş için bakım ve beslenme büyük önem taşımaktadır.

Ayrıca kuşumuzu ani hava değişikliklerinden ve cereyandan uzak tutmamız gerekir. En küçük bir hava akımı bile kuşumuzun hasta olmasına sebep olur.

images (1).jpg

Yerli Muhabbet Kuşu konuşurmu?

Evet konuşur. Önemli olan gerekli ilgi, sevgi ve sabrı göstermektir. Ayrıca yavru iken almak faydalı olacaktır.

Kafes temizliği, günlük taze su ve yem kontrolüne önem vermemiz gerekir. Haftada bir probiyotik ve multivitamin takviyesi, ayrıca mevsimine uygun hazırlanmış mamaları da düzenli vermemiz gerekir.

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Paylaşım için teşekkürler 🙏🏻eline sağlık Feyzacım 🌸

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Ellerine sağlık, teşekkür ederiz🥰

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Eline sağlık Feyzacım. 🤗

Bizim Boncuk demek yerli olduğu için bu kadar hareketli. 🤣

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Emeğine sağlık kardeşim 😊 teşekkürler 👍

leylabüşra

Aktif Üye
bende diyorum ki var bir terslik bu iki kuşta :) fazla hareketli fazla gürültülüler :) ama maşallah çene durmuyor erkekde :)

leylabüşra

Aktif Üye
işte hocam o kısım çok sorun :) hayvan kursak mantarı öyle teşhis bırakıldı :) ama ne mideden taviz var ne çeneden ne harekketten :)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
işte hocam o kısım çok sorun :) hayvan kursak mantarı öyle teşhis bırakıldı :) ama ne mideden taviz var ne çeneden ne harekketten :)
Geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur 😢 sevgi ve moral her şeyden önce gelir 🙂 siz fazlasıyla seviyorsunuz ki o da moral doldu enerji dolu demek ki 😊

leylabüşra

Aktif Üye
ya sadece ben değil feyza hanım :) babam annem ablam :) herkesin aklı fikri bu iki kuş. bi ara çok kötüleştiler kuzenim bizde şey dedi götürün verin petshopa ölecekse orada ölsün içime bir oturdu hüngür hüngür ağladım :) babam sinirlendi kıza şey dedi tamam senin çocukların olunca hasta olunca ölecek diye götürür hastaneye bırakırsın dedi. kız o an anladı bizim için sadece kuş değil evlat olduklarını :)

leylabüşra

Aktif Üye
her sabah sevgi sözcüklerim ile kafesi açıyorum altlarını temizlerken şarkı söylüyorum. tüy problemli bir kuşum var uçan kuşumdan çok seviyorum desem yeridir. :) sevgi ile ilaçlarini veriyorum :) gaga darbeleri alsamda :) canları sağolsun:)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
ya sadece ben değil feyza hanım :) babam annem ablam :) herkesin aklı fikri bu iki kuş. bi ara çok kötüleştiler kuzenim bizde şey dedi götürün verin petshopa ölecekse orada ölsün içime bir oturdu hüngür hüngür ağladım :) babam sinirlendi kıza şey dedi tamam senin çocukların olunca hasta olunca ölecek diye götürür hastaneye bırakırsın dedi. kız o an anladı bizim için sadece kuş değil evlat olduklarını :)
Çokkk güzel harikasınız ❣ onlar için en önemli şey sevgi 😍 sevgi her şeyi iyileştirir 🙏

Üst Alt