• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yeni sultan papağanım

zeysssbird

Eski Forumcu

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
kafesim fotoğraflardaki gibi çok dolu ve çok büyük orada eğitmekte baya zorlanırım gibi duruyor, elimden korkmuyor. Kafes eğitimii için kafesinden alıpp küçük bir kafese koyup orada eğitsem nasıl olur?

mortsvivants

Eski Forumcu
kafesim fotoğraflardaki gibi çok dolu ve çok büyük orada eğitmekte baya zorlanırım gibi duruyor, elimden korkmuyor. Kafes eğitimii için kafesinden alıpp küçük bir kafese koyup orada eğitsem nasıl olur?
Stres olur o şekilde, hiç gerek yok. Eğitimden kastımız zorlanacağınız bir durum değil zaten sadece günde 15 - 20 dakika kafes içinde elinizi bekletmeniz. Daldarı ya da sevdiği bir sebze de uzatıp yemesini sağlayabilirsiniz ürkütmeden, bu şekilde korkusunu zamanla yenecektir.

Mert G.

Eski Forumcu
Stres olur o şekilde, hiç gerek yok. Eğitimden kastımız zorlanacağınız bir durum değil zaten sadece günde 15 - 20 dakika kafes içinde elinizi bekletmeniz. Daldarı ya da sevdiği bir sebze de uzatıp yemesini sağlayabilirsiniz ürkütmeden, bu şekilde korkusunu zamanla yenecektir.
Katılılıyorum ve kafes eğitimi bittikten sonra dısarda alıştıra bilirsiniz. Perde eğitimine gerek yok

zeysssbird

Eski Forumcu
Burda maksat elinize alışıp elinizin ona herhangi bir zarar vermeyeceğini göstermek. Onu tedirgin edecek bir harekette bulunmamalısınız

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
Arkadaşlar elime alıştırıyordum, elimde duruyordu dal darı yiyordu yiyecek veriyordum. Sonra bir anda atladı ben elime aldıkça aşşağıya atlayıp pencereye bakıyordu. İlk defa ses çıkardı. Tüneğe koymak için parmağıma almaya çalışıyordum sürekli ama gelmedi bir türlü. Böyle ses çıkarta çıkarta sağa sola gidiyor. İlk defa ses çıkardı. Sizce cinsi şimdi belli olur mu? @Burçak A. @zeysssbird @Mert G. @mortsvivants

Mert G.

Eski Forumcu
Arkadaşlar elime alıştırıyordum, elimde duruyordu dal darı yiyordu yiyecek veriyordum. Sonra bir anda atladı ben elime aldıkça aşşağıya atlayıp pencereye bakıyordu. İlk defa ses çıkardı. Tüneğe koymak için parmağıma almaya çalışıyordum sürekli ama gelmedi bir türlü. Böyle ses çıkarta çıkarta sağa sola gidiyor. İlk defa ses çıkardı. Sizce cinsi şimdi belli olur mu? @Burçak A. @zeysssbird @Mert G. @mortsvivants

Daha belli olmaz acıkcası

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
peki bunun tırnaklarına bir çözüm var mı? Çünkü o an acıtmasada sonrasında çok fena kızartıyormuş onu farkettim

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
Ben babacık diyince o da ötmeye başlıyor, bildiğin sesimi duyunca o da ötüp benle konuşuyor. Bu iyi bir şey değil mi?

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
Dışarı çıkardım parmağıma aldım, ilk defa uçtu çokta dengeli uçamasada uçtu. Dolaba çarptı ama hafif çarptı sarsıldı sadece. Sonra omzuma aldım. Sakince durdu. O omzumdayken bende onun kafesini ayarladım. Dediğiniz gibi tünekleri aşşağıya indirdim. Kafese koyma konusunda sıkıntılarımız var. Giremiyor veya girmeyi bilmiyor. Ben illa avucuma alıp koymak zorunda kaldım.

zeysssbird

Eski Forumcu

Bu şekilde belli olmaz biraz daha zaman geçmeli

Mert G.

Eski Forumcu
Dışarı çıkardım parmağıma aldım, ilk defa uçtu çokta dengeli uçamasada uçtu. Dolaba çarptı ama hafif çarptı sarsıldı sadece. Sonra omzuma aldım. Sakince durdu. O omzumdayken bende onun kafesini ayarladım. Dediğiniz gibi tünekleri aşşağıya indirdim. Kafese koyma konusunda sıkıntılarımız var. Giremiyor veya girmeyi bilmiyor. Ben illa avucuma alıp koymak zorunda kaldım.
Alalı kaç gün oldu kusu alalı. Tırnaklarını torpıleye bilirsiniz

Son düzenleme:

mortsvivants

Eski Forumcu
Avucunuzla alırsanız size alışması zaman alır, kafese geri koyacaksanız tünek uzatın konsun o şekilde koyun yerine. Alışmadığı için sıkıntı yaşamanız normaldir.

Üst Alt