• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yeni sultan papağanım

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
Selam, sultan papağanı aldım. İlk defa aldım çok bilgi sahibi değilim bu türde. Bir kaç sorum var, şimdiden ilginiz için teşekkür ederimmm.. :))
1) Cinsiyeti nedir?
2) Sağlıklı mı? Geldiğinden beri kıpırdamadı bile sadece beni izliyor.
3) Kaç aylık? Ek bilgi olarak daha elimi bile ısırmayı bilmiyor.
4) Havalar fazla sıcak oldu, aynı odadayız pencereyi açsam sıkıntı olur mu?
5) Eğitime ne zaman başlamılıyım?
6) Önceden muhabbet kuşu eğitiyordum, onları eğittiğim gibi bunuda mı öyle eğitmeliyim yoksa sultan papağanların eğitim şekli farklı mı oluyor?
7) Tüylerinde veya renklerinde bir sorun var mı?
Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle hayırlı olsun çok tatlı maşallah sübhanallah 😍 Daha küçük duruyor melodik ötüş olursa erkek, tek tip ise dişidir ☺ Birkaç gün sonra eğitin, camın hava akımı gelmeyecek şekilde havalandırın bana bayağı küçük gibi geldi 2 aylık olabilir ☺

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
Peki şimdi ne yapmam gerekiyor? Sadece bakıyor bana, halen kıpırdamadı bile. Hapşırıyor biraz. ilk geldiğimde elime aldığımda felan kaçmaya bile yeltenmedi. Isırmayı bilmiyor heralde

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Peki şimdi ne yapmam gerekiyor? Sadece bakıyor bana, halen kıpırdamadı bile. Hapşırıyor biraz. ilk geldiğimde elime aldığımda felan kaçmaya bile yeltenmedi. Isırmayı bilmiyor heralde
Daha çok küçük ve etrafa alışmaya çalışıyor bir hafta kadar kendi haline bırakın sonra kafes içi eğitim verin 🙏

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
YKSye hazzırlandığım için gecelere 2-3lere kadar ders çalışıyorum. Kuş bu sesten uyuyamaz. O yüzden uyuması için oturma odasına götürsem kafesini, zaten karanlık olacağı için bir sıkıntı olur mu?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
YKSye hazzırlandığım için gecelere 2-3lere kadar ders çalışıyorum. Kuş bu sesten uyuyamaz. O yüzden uyuması için oturma odasına götürsem kafesini, zaten karanlık olacağı için bir sıkıntı olur mu?
Hangi odada bakacaksanız o odaya alışsın hep oturma odasında kalsın o zaman ☺

michaelscofield

Yeni Üye
hayırlı olsun tüyleri kadar ömrü olsun miniğe epey de tatlı miniko :) bana da 1,5-2 aylık gibi geldi bu bebek, buradan cinsiyeti belli olmaz. sesi melodik şekildeyse erkektir tek tip yüksek ötüşler varsa dişidir. miniko, cam kenarında değilse biraz havalandırabilirsiniz tabi rüzgar gelmesin dikkat ediniz. eve geldikten bir 7-10 gün eve alışmasını bekledikten sonra eğitmeye başlayabilirsiniz daha uygun olacaktır eğer adaha kısa sürede alışrsa o zaman da başlayabilirsiniz. daha çok küçük olduğu için eğitime çok açıktır, çok şey öğrenir, konuşur, gün içinde 15-20 dakika bir şeyler dinletebilirsiniz konuşturma eğitimi için. kısa sürede kapar. ek olarak kafes buradan küçük ve biraz paslı duruyor gibi, önceki muhabbetlerinizden kalma sanırım, değiştirmenizi de öneririm pirinç kafesle, paslı ve boyalı kafesler ileriki dönem için sağlığını tehdit eder. o yemlik orada kapaklı şekilde gördüğüm kadarıyla, açık ve kapaksız şekilde takın, öyle daha rahat beslendiklerini düşünüyorum öteki türlüsü muahbbet kuşları için daha uygun bence.

erenztrk

Müdavim
Merhaba hayırlı olsun tüyü kadar ömrü olsun inşallah bebek bir kuş 1.5 2 aylık pearl kuşlarda cinsiyet tayini yavruyken çok zor dışkısı eve yeni geldiğinde çok normal böyle olması ele alıştırmak için tavsiye etmiyor sanırım kimse ama ben ısırmasına rağmen göğsümde alıp uzun uzun seviyordum veya perde yöntemi var onu yapabilirsiniz inanılmaz hızlı bir sürede alışıyor bütün kuşlarımı bu şekilde alıştırdım aşk yaşıyoruz hepsiyle bir de pearl kuşlarda erkek oranının az olmasıyla ilgili bir söylenti var doğru olma ihtimali var ama pearl kuşlarımın 3 ü de erkek :D

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
İlginiz için teşekkür ederimm, kuş aşırı uysal daha doğrusu istese de hırçınlanmıyor çünkü daha ısırmayı bile tam bilmiyor. Normalde hep muhabbet kuşu beslerdim bu ilk oldu, iki aylık olmasına rağmen muhabbet kuşlarından fazlasıyla büyük. Henüz daha hiç ötmedi, yerinden bile ayrılmadı. Öyle uzaktan bi bana bakıyor bir etrafı seyrediyor. Eğitime ne zaman başlarım konusunda kararsızım, çünkü fazlasıyla uysal benden korkacağını sanmıyorum, aldığım petshop kuşlarına çok değer veren biri, ele alışkın demişti. Kafamda sadece iki soru kaldı:

1-Önceki muhabbet kuşlarımda da kuş hemen yanı başımda çocuk odasında olurdu. Fakat ben gecelere kadar çalışıyorum. O yüzden orada uyuyamaz, annemler oturma odasından 21:00 çıkıp uyumaya gidiyorlar o sıra koyuyorum zaten karanlık olduğu için hemen uyuyacaklarını düşünüyorum. Sabah 8de uyandığımda zaten annemle yan yana televizyon izlemiş oluyorlar. Sonra tekrardan kendi odama götürüyordum, gün içerisinde hep benim odamda kalırlardı. Oturma odasında da kalsın istemiyorum. Eğer ki diyorsanız bu yanlış, ben akşamları yan odada ders çalışıp orada da uyuyabilirim kuş rahatsız olmasın diye. Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum :)

2-Ben bunun cinsiyetini anlamak için nasıl öttürebilirim?

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
Kafes içinse çok büyük bir kafesim var, yarın onu getirir, temizliğini yaparım. Teşekkür ederimm onun için de

erenztrk

Müdavim
Öncelikle cinsiyetini anlamak için ağzınızla kuş da tutsanız 2 aylıkken öttüremezsiniz size alışması için zaten uysal bir kuş ise eğer oturun göğsünüze koyup başını sevin çok sever kaşınmayı bayılır odaya alışması için de konabileceği yerleri öğretin kendi elinizle koyun uçarken konabileceği yerlere ama önce bir hafta falan kendisi kafesinde odayı incelesin

FatımaB.

Eski Forumcu
Selam, sultan papağanı aldım. İlk defa aldım çok bilgi sahibi değilim bu türde. Bir kaç sorum var, şimdiden ilginiz için teşekkür ederimmm.. :))
1) Cinsiyeti nedir?
2) Sağlıklı mı? Geldiğinden beri kıpırdamadı bile sadece beni izliyor.
3) Kaç aylık? Ek bilgi olarak daha elimi bile ısırmayı bilmiyor.
4) Havalar fazla sıcak oldu, aynı odadayız pencereyi açsam sıkıntı olur mu?
5) Eğitime ne zaman başlamılıyım?
6) Önceden muhabbet kuşu eğitiyordum, onları eğittiğim gibi bunuda mı öyle eğitmeliyim yoksa sultan papağanların eğitim şekli farklı mı oluyor?
7) Tüylerinde veya renklerinde bir sorun var mı?
Şimdiden teşekkür ederim

Hayırlı olsunn
Çok tatlı Masallah😍😍

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Biraz beklemeniz lazım dişiler de konuşur ilgiyle ☺

ÇILGIN PİDECİ

Aktif Üye
Yukarıda dediğim gibi oturma odasında kalsın loş bir ortamda 🙏 Ve hep orada kalsın ki çevreye alışsın ☺
Ben oturma odasında kalmasına içim pek razı kalmıyor. He diyorsanız odadan odaya gezmesin, benim odamda kalabilir. Işığı kapatırım ben kendim geçer oturma odasında çalışırım. Oturma odasında kalması konusunda aileme pek güvenmiyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben oturma odasında kalmasına içim pek razı kalmıyor. He diyorsanız odadan odaya gezmesin, benim odamda kalabilir. Işığı kapatırım ben kendim geçer oturma odasında çalışırım. Oturma odasında kalması konusunda aileme pek güvenmiyorum
O zaman maalesef ki siz oturma odasına taşınacaksınız ☺

Üst Alt