• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni kuş sahiplendim

smyy

Aktif Üye
Yeni kuşum ile 48 saati geride bıraktık dışkı resmini ve güncel videoyu bırakıyorum var olan durumu görmek açısından henüz gervit ve entrobac vermedim 🙏

Ekli dosyalar

rilish26

Müdavim
Kuyruk hareketi çok fazla hayvanda büyük olasıkla solunum problemi var. Buradan tanı koyabilecek arkadaşlar varsa koyabilirler yoksa bir kanatlı uzmanı görmesini öneriririm.

smyy

Aktif Üye
Kuyruk hareketi çok fazla hayvanda büyük olasıkla solunum problemi var. Buradan tanı koyabilecek arkadaşlar varsa koyabilirler yoksa bir kanatlı uzmanı görmesini öneriririm.
Maalesef bulunduğum şehirde kanatlı uzmanı yok üniversitenin hayvan hastanesine götürüyorum kuşlarımı genelde ama her şeye vitaform yazıp gonderiyorlar😮💨 burdaki emek veren kişilerin daha bilinçli olduğuna canı gönülden inaniyorum🙏 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bütün konunuzu okumadım sadece videoyu gördüm. Kuyruk sekmesi evet fazla, nefes alıp verirken sorun oluyor mu ya da hırıltı var mı? Kekik çayı ve spreyini densdiniz mi? Dışkılar yeni ortama giren bir kuşa göre normal geldi bana. Probiyotik ile toparlanır bence ama diğer arkadaşlarda görünce yorum yapar. :)

smyy

Aktif Üye
Bütün konunuzu okumadım sadece videoyu gördüm. Kuyruk sekmesi evet fazla, nefes alıp verirken sorun oluyor mu ya da hırıltı var mı? Kekik çayı ve spreyini densdiniz mi? Dışkılar yeni ortama giren bir kuşa göre normal geldi bana. Probiyotik ile toparlanır bence ama diğer arkadaşlarda görünce yorum yapar. :)
Nefes alıp verirken ses çıkarıyor kapı gıcırdamasına benzer bir ses :(
Kekik çayı ve spreyini henüz denemedim sizlere danışmak istedim fakat bütün ürünleri temin ettim ama markette satılan karbonatı sprey de kullanmam sorun olmaz değil mi :) ayrıca respiratory turboyu da tavsiye üzerine aldım fakat kargoda gelmesini bekliyorum 🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Nefes alıp verirken ses çıkarıyor kapı gıcırdamasına benzer bir ses :(
Kekik çayı ve spreyini henüz denemedim sizlere danışmak istedim fakat bütün ürünleri temin ettim ama markette satılan karbonatı sprey de kullanmam sorun olmaz değil mi :) ayrıca respiratory turboyu da tavsiye üzerine aldım fakat kargoda gelmesini bekliyorum 🙏
Direkt respiratory turboyu kullanmanız daha etkili olur ama o gelene kadar kekik çayını deneyin önce. Spreyide yaparsınız. Karbonat ise sıkıntı olmaz. 😊

smyy

Aktif Üye
Tekrardan merhabalar 😊 almış olduğum respiratory turbo elime ulaştı öncelikle hızlı kargo için mamaist'e çok teşekkür ederim 🙏 bu respiratory turbo yu nasıl kullanmam gerekli ve ek olarak bir sorum daha olacak grit kumu da yeni temin ettim bunun kullanım şeklini de anlatırsanız çok mutlu olurum 😊🙏 şimdiden teşekkür ederim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tekrardan merhabalar 😊 almış olduğum respiratory turbo elime ulaştı öncelikle hızlı kargo için mamaist'e çok teşekkür ederim 🙏 bu respiratory turbo yu nasıl kullanmam gerekli ve ek olarak bir sorum daha olacak grit kumu da yeni temin ettim bunun kullanım şeklini de anlatırsanız çok mutlu olurum 😊🙏 şimdiden teşekkür ederim
Yarım suluğa üç damla şeklinde verebilirsiniz. Grit kumu da ayrı bir kapta olursa iyi olur. Bazen yemin içine atıyorlar ama bu sefer kum ağır gelip dibe çöküyor 😊 ayrı bir kapta yada yem olmayan yemlikte de olabilir

smyy

Aktif Üye
Yarım suluğa üç damla şeklinde verebilirsiniz. Grit kumu da ayrı bir kapta olursa iyi olur. Bazen yemin içine atıyorlar ama bu sefer kum ağır gelip dibe çöküyor 😊 ayrı bir kapta yada yem olmayan yemlikte de olabilir
Teşekkür ederim 😊 peki kaç günde bir vermem uygun olur sulukta hala kuyruk sekmesi ve nefes alırken ses çıkartması devam ediyor çünkü

Son sorum olarak da şunu eklemek istiyorum 😅 dün keki çayı verdim bugün turboyu vermem sakıncalı olur mu birkaç gün beklemeli miyim

Son düzenleme:

smyy

Aktif Üye
Bu durumu da yeni fark ettim bugün kaşınıyor ve kasindikca kepek tarzı şeyler döküyor yuzunde kapsüller çıktı tüy dönemine girdi sanırım bu kepek tarzı şeyler normal mi diğer kuslarimda şahit olmadım cunku

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Teşekkür ederim 😊 peki kaç günde bir vermem uygun olur sulukta hala kuyruk sekmesi ve nefes alırken ses çıkartması devam ediyor çünkü

Son sorum olarak da şunu eklemek istiyorum 😅 dün keki çayı verdim bugün turboyu vermem sakıncalı olur mu birkaç gün beklemeli miyim
İlk üç gün verin sonra haftada bir verebilirsiniz 👍sorun olmaz doğal ürün 😊

smyy

Aktif Üye
Merhabalar yine ben 👋
Konu biraz fazla uzadı bunun için özür diliyorum
Konunun başlarında kusumun nefes alırken ses çıkardığını ve kuyruk sekmesi olduğundan bahsetmiştim ses büyük ölçüde kesildi fakat şöyle bir hareket eklendi acaba nefes alamadığı için mi yapıyor Başka sebebi mi var dışkı resmini videoyu ve kusumun resmini ekliyorum gözüme biraz zayıf görünüyor bunun için salı günü veterinere götürüp tarttırmayı düşünüyorum bugun elimle göğüs kemiğini kontrol ettim ama fark edilir derecede keskinlik hissetmedim

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Probiyotik kullanımına başladınız mı. O hareketi nefes alamama gibi gelmedi bana. Grit kum kullanımına başladınız demi. Ama siz madem veterinere gitceksiniz sadece tartı için değil röntgen de çekilsin genel bir kontrol olsun 😊ama kanatlı uzmanı olduğundan emin olunuz. Hep bu şekilde durgun mu

smyy

Aktif Üye
Probiyotik kullanımına başladınız mı. O hareketi nefes alamama gibi gelmedi bana. Grit kum kullanımına başladınız demi. Ama siz madem veterinere gitceksiniz sadece tartı için değil röntgen de çekilsin genel bir kontrol olsun 😊ama kanatlı uzmanı olduğundan emin olunuz. Hep bu şekilde durgun mu
Probiyotik kullanımına baslamadim çünkü turboyu kullanıyorum şu an 😊 grit kum için ayrı kap temin etmem gerekiyor bugun onu da halledeceğim insallah 🙏 röntgen çektirmek de aklımda 😁 bu şekilde durgun değil gün içinde biraz uyku mahmuru videoda 😊