• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yeni aldığım 40 günlük forpus

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba bu Olive rengi yavru forpus ama 40 günlük değil yani ilk tüy değişiminde 3-4 aylık diyebiliriz. Ayrıca tüy yapısında bozukluk var düzenli takviyelerle (gerwit, entrobac, bt amin forte) calsiyum ve mineral desteği ile zamanla düzene girecek.Hayırlı olsun 😊

saleplefıstık

Yeni Üye
Merhaba bu Olive rengi yavru forpus ama 40 günlük değil yani ilk tüy değişiminde 3-4 aylık diyebiliriz. Ayrıca tüy yapısında bozukluk var düzenli takviyelerle (gerwit, entrobac, bt amin forte) calsiyum ve mineral desteği ile zamanla düzene girecek.Hayırlı olsun 😊
merhaba teşekkür ederim 3 4 aylık olduğundan emin misiniz satıcı bileziğini gösterdi pek anlamıyorum ama ayrıca kuş hiçbir şekilde uçamıyor tünekte durmayı bilmiyor yemliği zemine koydum ancak öyle gitti

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
merhaba teşekkür ederim 3 4 aylık olduğundan emin misiniz satıcı bileziğini gösterdi pek anlamıyorum ama ayrıca kuş hiçbir şekilde uçamıyor tünekte durmayı bilmiyor yemliği zemine koydum ancak öyle gitti
Bilezikte gün yazmazki yıl yazar ve yeni yıl gelmeden 3 ay önceden bilezik sipariş edilebiliyor. Yani 2024 tkkf bileziğini 2023 ekim - kasım ayında alabiliyoruz😊👍kuşun uçamaması tüylerden de olabilir genetik bozukluk da olabilir yani onu biraz zamanla anlayacağız siz düzenli olarak takviyelerini vermeye başlayın ve yemini iyi bir karışım tercih ediniz

saleplefıstık

Yeni Üye
Bilezikte gün yazmazki yıl yazar ve yeni yıl gelmeden 3 ay önceden bilezik sipariş edilebiliyor. Yani 2024 tkkf bileziğini 2023 ekim - kasım ayında alabiliyoruz😊👍kuşun uçamaması tüylerden de olabilir genetik bozukluk da olabilir yani onu biraz zamanla anlayacağız siz düzenli olarak takviyelerini vermeye başlayın ve yemini iyi bir karışım tercih ediniz
bilezikte 24p tkf 35t 113 046 yazıyor ve eğer eminseniz kuşu yarın gidip değiştireceğim çünkü hiçbir şekilde uçamıyor düz zeminde yürürken bile ayakları kayıyor tünekte zor duruyor

Son düzenleme:

Murat Özgün

Yeni Üye
Bu bilezik nedir? Nasıl alınıyor, kim denetliyor?

saleplefıstık

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 62631Ekli dosyayı görüntüle 62632
hocam aynı zamanda kanatları bu şekilde gelecekte uçabilir mi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
bilezikte 24p tkf 35t 113 046 yazıyor ve eğer eminseniz kuşu yarın gidip değiştireceğim çünkü hiçbir şekilde uçamıyor düz zeminde yürürken bile ayakları kayıyor tünekte zor duruyor
İzmir kayıtlı 24 tarihli 113 üye dernek numarası 046 da bilezik sırasıdır. Yani ben olsam değiştirmem çünkü iyi bir bakımla güzelleştirirdim. Ama karar sizindir 👍
Bu bilezik nedir? Nasıl alınıyor, kim denetliyor?
Murat hocam bileziği Türkiye kafes kuşları fedarasyonu düzenliyor bir nevi kuşun kimliği olup ömür boyu bileğinde taşıyor ve bu her ırk için farklı ebatlarda yapılıyor yani numaraları var. Alınması için öncelikle bir derneğe üye oluyorsunuz ve size dernek numarası veriliyor eğer isterseniz numaram sizde mevcut bana ulaşın size yardımcı olurum seve seve 😊

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Şehmus hocamın ayrıntılı mesajına bir ekleme olarak; bu bilezikler açık ve kapalı bilezik olarak ikiye ayrılıyor. Üretici bazen kendi kuşlarını yaş veya cinsiyet olarak ayırt etmek için açık bilezik kullanabiliyor. Bu bilezikler istenildiği zaman takıp çıkarılabilen bilezikler. Kapalı bilezikler ise kuş yavruyken ayağına girecek ve büyüdükten sonra ayağından çıkmayacak ebatlarda yapılıyor. Kuş belli bir yaşa gelmeden ayağına takılması gerekiyor. Bu sayede kuşun hangi yılda doğduğuna dair alıcıya da güvenilir bir bilgi verilmiş oluyor.

Üst Alt