• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Yeni aldığım papağan ishal olmuş yardım?

vandal

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
ishal
Hastalık Belirti Tarihi
5 Nis 2026
İyi Günler yeni aldığım papağanım ishal şeklinde kakası var. Veterinere gittim Onduran diye antibiyotik verdi ama kullanım sahasını bakınca kuzu ve koyun dıyor. Veteriner cay kasıgının yarısı kadar toz halındekı ılacı suyuna karıstır 3 gun ust uste ver dedı. Bunun yanında dawbırd multıvıtamını ve yıne dawbırd dıarex ishal onleyıcı ılacı var. hangısını kullanmalıyım sızce? ve duzenlı olarak bunlara ek ne ılacı almalaıyım ve duzenlı hasta olmasada vermelıyım

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba eve yeni gelen kuşlarda dışkı da farklılık çoğu zaman görülebiliyor stres faktöründen dolayı. Direkt antibiyotik başlamak çok doğru olmamış. Önce destekleyici takviyelerle süreci takip etmek daha uygun olurdu düşüncesindeyim. Videosunu görebilir miyiz.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Benim Fikrimde Ayni Aslı Gibi 🌸 Antibiyotik Başlamayın. Önce 3 4 Gun Üst Üste Probiyotik Verin. Diskisini Takip Edin. Daha Sonra Düzelme Olmazsa Test Yaptırın ve O Şekilde İlaç Kullanin.

vandal

Yeni Üye
Merhaba eve yeni gelen kuşlarda dışkı da farklılık çoğu zaman görülebiliyor stres faktöründen dolayı. Direkt antibiyotik başlamak çok doğru olmamış. Önce destekleyici takviyelerle süreci takip etmek daha uygun olurdu düşüncesindeyim. Videosunu görebilir miyiz.
Teşekkür ederim direk antibiyotik başlamadım urunlerden hangısını kullanayım dıye sormustum. o zaman baslamayayım. destekleyici takviyeler nasıl ve hangı ılaclar olmalı yardımcı olursanız sevınırım.
videosunuda ekledım.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Fotoğrafı dosya ekle kısmından ekler misiniz bende açılmadı. Önceliğiniz kuşun bağışıklığını yükseltmek olsun muhtemelen ortama yeni geldiği için dışkılarda düzensizlik var. Ama takviye kullanmanıza rağmen ishal sulu dışkı süreklilik arz ederse o zaman farklı nedenler olabilir. Benim dediğim ürünler çok daha profesyoneldir. Multivitamin gervit, probiyotik ya kanatlıoil marka prozim plus yada rohnfried ürünü entrobac. Bu ikisini temin ederseniz daha iyi olur. Petshoplarda satılmıyor güvendiğiniz internet sitesi varsa ordan alabilirsiniz yada biz mamaist.com dan alıyoruz ordan da alabilirsiniz.

vandal

Yeni Üye
Fotoğrafı dosya ekle kısmından ekler misiniz bende açılmadı. Önceliğiniz kuşun bağışıklığını yükseltmek olsun muhtemelen ortama yeni geldiği için dışkılarda düzensizlik var. Ama takviye kullanmanıza rağmen ishal sulu dışkı süreklilik arz ederse o zaman farklı nedenler olabilir. Benim dediğim ürünler çok daha profesyoneldir. Multivitamin gervit, probiyotik ya kanatlıoil marka prozim plus yada rohnfried ürünü entrobac. Bu ikisini temin ederseniz daha iyi olur. Petshoplarda satılmıyor güvendiğiniz internet sitesi varsa ordan alabilirsiniz yada biz mamaist.com dan alıyoruz ordan da alabilirsiniz.
teşekkür ederim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamam siz ürünler geldiğinde ilk etapta probiyotik ile başlayın. Üç veya dört gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz. Birkaç gün sonra da multivitamin takviyesi yapınız. Biraz bu şekilde devam edin sonra dışkı gözlemi yapınız.

Hells

Yeni Üye
İyi Günler yeni aldığım papağanım ishal şeklinde kakası var. Veterinere gittim Onduran diye antibiyotik verdi ama kullanım sahasını bakınca kuzu ve koyun dıyor. Veteriner cay kasıgının yarısı kadar toz halındekı ılacı suyuna karıstır 3 gun ust uste ver dedı. Bunun yanında dawbırd multıvıtamını ve yıne dawbırd dıarex ishal onleyıcı ılacı var. hangısını kullanmalıyım sızce? ve duzenlı olarak bunlara ek ne ılacı almalaıyım ve duzenlı hasta olmasada vermelıyım

Hells

Yeni Üye
Eğer acelen varsa: pirinci iyce temizle yıka daha sonra tencereye koy su koy haşla suyunu alıp kuşun suluğuna tatlı kaşıyı dolusu koy karıştır su mutlaka ılık olsun soğuk su verme bu dediğimi iki gün yap suyunu tazeleyerek
Hemen petmarket burada adlı siteden dr. Brockamp probac 1000 probiyotiğini al endişelenme sayfa güvenilir daha önce çok araştırdım kendimde alıyorum bu probiyotik kuşlara özeldir insanlar için değil almanya menşeilli ürün sayfa bölünmüş satıyor en iyisi bence ordan mutlaka hemen sipariş ver içinde elektrolitte bulunuyor 3 gün düzenli dozda verirsen çok iyi geliyor sürekli bulunması lazım evinde her ishal olduğunda verirsin çay kaşığının 4te 1 i şeklinde ucu kadar vericeksin suya koy karıştır ver bu kadar ishale ancak probiyotik ve elektrolit iyi gelir

Üst Alt