• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeme Katkı da Görüş

Fahri52

Yeni Üye
Değerli arkadaşlarım. Geçen ay trendyolda jungle kuş yeminde indirim vardı. Bende 5 adet birer kg lık paket den aldım. Daha önceleri yem i kuşçuya gider açık yem olarak aspur beyaz tohum sarı darı nijer şeklinde karışık alırdım. Paketler elime geçtikten sonra yem in içeriğini okuduğumda bana besin değerlerinin eksik olduğunu gördüm.
Kendim dışarıdan keten tohumu, kenevir tohumu, aspur, nijer alsam ve karıştırsam. (Sizin eklemek istediğiniz varsa sevinirim) nasıl olur? Saha önce yemine çedene olarak bilinen keten tohumu ve kenevir tohumu katan veya kullanan oldu mu?
Ekli dosyayı görüntüle 5584

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Değerli arkadaşlarım. Geçen ay trendyolda jungle kuş yeminde indirim vardı. Bende 5 adet birer kg lık paket den aldım. Daha önceleri yem i kuşçuya gider açık yem olarak aspur beyaz tohum sarı darı nijer şeklinde karışık alırdım. Paketler elime geçtikten sonra yem in içeriğini okuduğumda bana besin değerlerinin eksik olduğunu gördüm.
Kendim dışarıdan keten tohumu, kenevir tohumu, aspur, nijer alsam ve karıştırsam. (Sizin eklemek istediğiniz varsa sevinirim) nasıl olur? Saha önce yemine çedene olarak bilinen keten tohumu ve kenevir tohumu katan veya kullanan oldu mu?
Ekli dosyayı görüntüle 5584
Yemi kaç adet kuş için aldınız içine aspur ak darı ve çok az Yulaf ekleyebilirsiniz. Nijer in ve yulafın dozunu kaçırmayın.

Fahri52

Yeni Üye
8 adet kuş için 5 kg pket aldım

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Jungle aldığım zaman benim baya hoşuma gitmişti. Herhangi toz veya pislik yoktu içinde, temiz görünüyorlardı. Tek eksiği içinde boyalı galette olmasıydı. Benim gözlemlediğim keten tohumunu pek yemiyorlar. Ayrı olarak bir ara keten tohumu verdiğimde bir yem gibi ilgi duymuyor, yaklaşmıyorlardı. Yemeye başladıklarında da gaga yapısından mıdır nedir bilemiyorum tohumun içindekinin yarısını yiyorlardı. Bu yüzden keten tohumunu öğütüp mamada tercih ediyorum. Nijer tohumu fazla yağ içerdiğinden koyulacak en son tohum o olmalı(az miktarda).