• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yem yememe sıkıntısı

aleynaaaaaaa

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Çok az kusma / uyuklama ama aynı zamanda enerjisi de yerinde / kendi başına yem yememe
Hastalık Belirti Tarihi
23 Ağu 2026
Kullanılan İlaç
RANİDAZOLE / AVİRCARE DİGESTİVE
Muhabbet kuşum daha önce hastalanmıştı önceki konuları okuyabilirsiniz bozuk yemden dolayoydı çok ilaç kullanmıştık neyse geçen ay yine kustu ara ara oluyo böyle" ranidazole " ilacı verdi veteriner onu kulkanınca geçiyodu enerjisi yerine geliyordu yem yiyodu falan ama şuan daha değişik bir durum yaşıyorum geçen hafta sindirimi iyi olsun diye " AVİRCARE DİGESTİVE " takviyesi verdim 3 gün olarak sulu dışkısı vardı biraz diye şuan 3 gündür yine aynı hastalandı bende antibiyotiği yani RANİDAZOLE ilacını verdim 3 gün ama hiç etki etmedi

Genelde şuan gün içi uyukluyo arada minik hafif kanat kaldırıyo ama kuyruk sallanması yok fakat enerjisi de yerinde konuşuyo uçuyo falan sadece yem yemiyo zorla parmağımla işaret ettirerek ya da daldarı verirsem yiyor su içmesi yerinde ama kendi başına yem yememesi beni çok tedirgin edito yardımcı olabilecek var mı

Elimdeki bütün ilaçları fotoğraf olarak ekleyeceğim

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kafaya göre ilaç kullanımı olmuş biraz. Eritrotek verdiniz mi yoksa sadece ronıdazole mi verdiniz. Kuşun genel hâlini görebileceğimiz kısa bir video ekler misiniz birde yeni yapılmış dört beş dışkıları. Beyaz peçete üzerine olursa iyi olur.

aleynaaaaaaa

Yeni Üye
Merhaba kafaya göre ilaç kullanımı olmuş biraz. Eritrotek verdiniz mi yoksa sadece ronıdazole mi verdiniz. Kuşun genel hâlini görebileceğimiz kısa bir video ekler misiniz birde yeni yapılmış dört beş dışkıları. Beyaz peçete üzerine olursa iyi olur.
Yok aslında kafama göre vermedim daha önce veterinerimize sordum aynı belirtileri gösterince ranidazole kullanabilir miyim diye o da evet demişti eriyrotek falan hiçbişey vermedim bunlar sadece elimde olan ilaçlar diye atmak istedim onları şuan kuşumun durumu iyi ama sadece iştah azalması var arada yiyo arada yemiyo ama gün içi yediğinden kesin emin oluyorum

Üst Alt