• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yemde olmazsa olmaz tohumlar hangileridir?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Herkese merhaba.

yaklaşık 25 takım muhabbet kuşu besliyorum. Daha önce hobi M006 yem kullanıyordum. Şu an sadece akdarı ve aspur karışımı veriyorum. Şuan üretim döneminde olduğumuz için %60 akdarı , %40 aspur oranında karıştırıyorum. Ancak bu rasyon yeterli değilmiş gibime hissediyorum. Sizce yem karışımının olmazsa olmazı hangi tohumlardır?

Ak darı ve aspur dışında.
nijer vermiyorum, zaten yaptığım mamada başka kızıştırıcılar var.
Yulafı ayrı bir şekilde veriyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Herkese merhaba.

yaklaşık 25 takım muhabbet kuşu besliyorum. Daha önce hobi M006 yem kullanıyordum. Şu an sadece akdarı ve aspur karışımı veriyorum. Şuan üretim döneminde olduğumuz için %60 akdarı , %40 aspur oranında karıştırıyorum. Ancak bu rasyon yeterli değilmiş gibime hissediyorum. Sizce yem karışımının olmazsa olmazı hangi tohumlardır?

Ak darı ve aspur dışında.
nijer vermiyorum, zaten yaptığım mamada başka kızıştırıcılar var.
Yulafı ayrı bir şekilde veriyorum.
Yani bu şekilde veren çok arkadaşım var ama ben yetersiz buluyorum sarı ve kizilda yani kırmızı da olmalıdır.. oranları az da olsa koyulması gerektiğini düşünüyorum..👍
Karışık yemi aldığınızda tozunu dikkate alın diğer bir husus da akdarisi ve aspur u diğerlerine göre daha çok olması çok iyi olacaktır 😊 yulafi ayrı vermeniz çok iyi bir düşünce hocam bende aynı fikirdeyim 👍

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
darılar konusunu net anladım, peki keten tohumu, kenevir ve japon darısı ile ilgili yorumlarınız nedir? rasyonda olmalı mıdır?

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Sizce bu içerik nasıl? Renkli şeyleri ayıklayıp veriyorum

Cicikuşşş

Paylaşımcı
Versele laga öneririm.Biraz pahalı ama güzel yemdir.Geçiş sürecinde kendi yeminizle biraz biraz karıştırıp yavaş yavaş geçmeniz iyi olur.
Tamamdır hemen sipariş ettim fiyat önemli değil, yeter ki omlar iyi olsun. Dışkıda falan değişiklik olur mu önceden bileyim ki stres yapmayayım farklılık görürsem diye soruyorum