• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Yem yemiyor?

Çorumlee19

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yem yemiyor, ishal gibi
Hastalık Belirti Tarihi
1 Ağu 2025
Merhabalar öncelikle, muhabbet kuşum bi haftadır hiç bi şekilde yem yemiyor. Artık baktım olmuyor dal darı verdim koşarak yedi. Sonra darıyı aldım kafesten bir gün sonra. İki gün oldu yem de bi kabuk bile yok. Başına geliyor yemin ağzına alıp geri bırakıyor. Girit kumu,kalamar kemiği her şey mevcut kafeste. Yemi bozuldu mu diye yenisini aldım onu da yemedi. Yemediği için dışkısıda normal değil fotoğraf ekleyeceğim. Hareketli ötmesi filan gayet iyi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çorumlee19

Yeni Üye
Tünekteki hali.. ayrıca dal darı koyduğum gün yediğinde dışkısı normale döndü gibi. Aç kalınca böyle oldu sanki ama emin değilim. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar, yeminiz hangi marka ve kuşun tunekte videosunu yükler misiniz. Streamble. Çom üzerinden

Çorumlee19

Yeni Üye
Merhabalar, yeminiz hangi marka ve kuşun tunekte videosunu yükler misiniz. Streamble. Çom üzerinden
Yem olarak Gold wings premium kullanıyordum severek yiyordu, sonra birşey oldu yemedi akıllı yemliğin baktım altı yem dolu. Kap ile koydum bi tane kırık yem yok. Dedim yemi artık beğenmiyor Pembe şeritli garden mix aldım. Onu da yemedi içinde baktım sadece yulafları kemiyor. Videoyu yükleyeceğim gün içinde.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Yem Yiyor. Diskilari Yem Yedigini Gösteriyor. Probiyotik Varsa 3 Gun Probiyotik Verin Üst Üste. 4. Gun Diskilarini Tekrar Paylaşın Bakalım. Versele Lagayi Önerebilirim. Dal dari Verin. Yem Yememesi Daha Kötü Olur. Bazen Yem Seçiyorlar. Yerse Gold Wingste Güzel Bir Yemdir. Yalnızca İçindeki renkli Ekmekleri Ayıklayıp Verin. Onu da Severek Tuketir.🙏

Çorumlee19

Yeni Üye
Merhaba Yem Yiyor. Diskilari Yem Yedigini Gösteriyor. Probiyotik Varsa 3 Gun Probiyotik Verin Üst Üste. 4. Gun Diskilarini Tekrar Paylaşın Bakalım. Versele Lagayi Önerebilirim. Dal dari Verin. Yem Yememesi Daha Kötü Olur. Bazen Yem Seçiyorlar. Yerse Gold Wingste Güzel Bir Yemdir. Yalnızca İçindeki renkli Ekmekleri Ayıklayıp Verin. Onu da Severek Tuketir.🙏
Probiyotik yok elimde.bugun de yemede dal darıyı tekrar vereceğim. Gold wingsi çok severdi bi anda bıraktı yemeyi

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Probiyotik yok elimde.bugun de yemede dal darıyı tekrar vereceğim. Gold wingsi çok severdi bi anda bıraktı yemeyi
Bazen Olabilir. Değişiklik Arada İyi Oluyor. Çok sevdikleri Yemden Uzaklasabilirler. Önerdiğim Markalardan Birini Alabilirsiniz. Probiyotik İçin de Mamaist.com Dan Alabilirsiniz. 🌸

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Her İhtimale Karşı Şehmus Beyden Zeolitte İsteyin. Sitede Bulamazsınız Numaradan Ulaşın. Her Gün darisina Serpin Bir Mercimek Tanesi Kadar😇

Çorumlee19

Yeni Üye
Bazen Olabilir. Değişiklik Arada İyi Oluyor. Çok sevdikleri Yemden Uzaklasabilirler. Önerdiğim Markalardan Birini Alabilirsiniz. Probiyotik İçin de Mamaist.com Dan Alabilirsiniz. 🌸
Konuyu araştırırken denk geldim bi kaç yerde. Yem yemeyi bırakmasıyla beraberinde kafasını sanki yem kusma hareketi yapar gibi defalarca yaptı kafasını sallayıp yem düşürüyodu sağa sola bunu gün boyu sık sık yaptı nerdeyse. Sonra hiç yaptığını görmedim. Kursak mantarı mı diye şüphe ettim şimdi.Ama bir gün gördüm bu davranışı sonrası yok. Dışkı ,yem yememe bunlar ile birleşince mantar mı acaba?

Çorumlee19

Yeni Üye
Az önce yemliğine baktım içinden yulafları seçiyor yeme dokunmuyor

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kursak Mantarı Olabilir Evet. Bir Kac Gun takip Edin. Ayni Hareketi Yine Yaparsa Kanatlı Uzmanına Giderseniz İyi Olur.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yem Olarak Şimdilik Yesin. Yulaf Doğal Probiyotiktir. Ama Dediğim Gibi Devam Ederse Bir Kanatli Uzmanına Goturmenizde İyi Olur.

Çorumlee19

Yeni Üye
Yem Olarak Şimdilik Yesin. Yulaf Doğal Probiyotiktir. Ama Dediğim Gibi Devam Ederse Bir Kanatli Uzmanına Goturmenizde İyi Olur.
Teşekkürler. O kusma hareketi ilk yem seçtiği gün yaptı. 5-6 gündür hiç görmedim. Keyfi, suyu içmesi yerinde. Peki dışkısı neden böyle yem yemeyip sadece su içtiği için mi?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkürler. O kusma hareketi ilk yem seçtiği gün yaptı. 5-6 gündür hiç görmedim. Keyfi, suyu içmesi yerinde. Peki dışkısı neden böyle yem yemeyip sadece su içtiği için mi?
Su Tuketiminde Olur. Siz Şehmus Hocamıza Ulaşin Entrobac, Bt Amin Forte, Gervit ve Zeolit Tozu Alin. Kafesinde Grit Kuş Kumu Yoksa Onu da alın. Entrobac Gelince Üst Üste 3 Gün Verin Lütfen. Zeolit Tozunu Her Gün 1 Mercimek Tanesi Kadar Dal Darisina Serpin Yediğinden Emin Olun. Sindirim Problemide Olabilir. Hemen Kursak mantarı Demeyelim. Bir iki Defa Yaptıysa Kursağını da Genişletiyor Olabilir.