• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yem yemiyor

Gülbahar şeker

Aktif Üye
Merhabalar 3gun once anneden yeni ayrilmis sultan papağanı aldim ve geldiginden beri yemiyor 1 kere su içti surekli uyukluyor tunel yerine kafesin tabaninda duruyor yada yemliginde duruyor yukariya hic çıkmıyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yem kırmayı bilmiyorsa ve üç gündür yemiyorsa güçten düşmüştür. Bu şekilde devam ederse kaybedersiniz. Mutlaka el besleme yapın. aldığınız yere götürün beslesin sizede beslemesini öğretsin.

Güncel dışkısını eklermisiniz. Kuşun Streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşın lütfen.

Gülbahar şeker

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 84929
Yem kırmayı bilmiyorsa ve üç gündür yemiyorsa güçten düşmüştür. Bu şekilde devam ederse kaybedersiniz. Mutlaka el besleme yapın. aldığınız yere götürün beslesin sizede beslemesini öğretsin.

Güncel dışkısını eklermisiniz. Kuşun Streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşın lütfen.
Dışkı guncel hocam yere dökülen yemleridr yemedi yemlikde duruyor diye döküldü

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu açlık dışkısı maalesef. Acil el besleme yapın.

Gülbahar şeker

Aktif Üye
Hocam dün dediğiniz oldu gercekten o saatde açık biyer bulamadigimiz icin elle besleme mamasi alamadik ve bugün öldü papaganimiz dün vsiz dedikden sonra aldigimiz kisiyi aradik bana geleli 1 hafta oldu yiyemiyor olsa burda ölürdü dedi götürüp gosteremeden akşam muhtemelen ölmüs

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Hocam dün dediğiniz oldu gercekten o saatde açık biyer bulamadigimiz icin elle besleme mamasi alamadik ve bugün öldü papaganimiz dün vsiz dedikden sonra aldigimiz kisiyi aradik bana geleli 1 hafta oldu yiyemiyor olsa burda ölürdü dedi götürüp gosteremeden akşam muhtemelen ölmüs
Çok üzüldüm çok yazık göz göre göre olmuş biraz çokta güzelmiş daha ilk günün akşamı müdahale edilmeliydi en geç 2. Günün sabahı yer değişikliği stres yapar yeni bir ortam orda yiyip sizde yememesi normal olan durumlar sizin için acı bir tecrübe olmuş maalesef😔 hadi siz bilmeyebilirsiniz ama aldığınız kişinin sizi uyarması lazımdı diye düşünüyorum.

Gülbahar şeker

Aktif Üye
Çok üzüldüm çok yazık göz göre göre olmuş biraz çokta güzelmiş daha ilk günün akşamı müdahale edilmeliydi en geç 2. Günün sabahı yer değişikliği stres yapar yeni bir ortam orda yiyip sizde yememesi normal olan durumlar sizin için acı bir tecrübe olmuş maalesef😔 hadi siz bilmeyebilirsiniz ama aldığınız kişinin sizi uyarması lazımdı diye düşünüyorum.
Dün aracımızda 1 haftaya anca alisir duzelir dedi yem yemeyi biliyo dedi biz yinede el mamasi alalim dedik ilk kez dun esimin eline gelmişti kendini sevdirdi sabahina böyle bisey yasamak çok kötü oldu agzina su tuttum kalp masaji yaptim ama uyanmadi ara ara yerlerindr tuğ yoktu annesi dövdü oyuzden dedi iyi geliriz diye aldik ama acaba bi hastaligi vardida elinden cikartmak icinmi verdi hiç bilmiyorum oyleyse yazıklar olsun gercekten can sonucda bu parasinda degilim ben canin gitmesine üzülüyorum

Gülbahar şeker

Aktif Üye
Buda ensesi annesi yapti ayrilma zamani geldigi icin dedi ama yaparmibanne hiç bilmiyorum

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Evet anaçlar tüy yolabiliyor bu durum sultanlarda görülüyor @Demet bükay ve @İhsan Z. arkadaşlarım daha detaylı bilgi verecektir. Yeni bir can sahiplenmeden önce forumda bolca makale var okumanızı tavsiye ederim. İnşallah bilgili, vicdanlı bir yer bulursunuz sahiplenebileceğiniz.

Gülbahar şeker

Aktif Üye
Evet anaçlar tüy yolabiliyor bu durum sultanlarda görülüyor @Demet bükay ve @İhsan Z. arkadaşlarım daha detaylı bilgi verecektir. Yeni bir can sahiplenmeden önce forumda bolca makale var okumanızı tavsiye ederim. İnşallah bilgili, vicdanlı bir yer bulursunuz sahiplenebileceğiniz.
Kizlarim cok üzüldü bu yüzden hasta olmus babaniz iyne attirip iyilesicek akşam getiricek yine dedim mecbur yenisini alicaz kizlarim üzülmesin diye öldü diyemedim küçükler daha kafesi temizce yikadim yenisinin gelmesini bekliyoruz ama gercekten cok zormus 3gunde bile cok alıştım aldimiz yer yapabilecegim bisey yok burda iyidi diyip duruyor bence elinden cikartmak icin onu verdi onun elinde kalmasin kazanci gitmesin diye bol bol okuyorum burda yazilanlari yeni gelicek olanda daha dikkatli olucam yemesi icmesi surekli takibimde olucak yemedigi an mama ile beslicem