Chaerrie
Paylaşımcı
Merhabalar. Benim muhabbet kuşum yaklaşık bir ay önce yem yememeye başlamıştı bir anda. Biz her zamanki yeminin yerine kırmızı darı almıştık (her zaman ak darı yerdi) ve ikisini karıştırıp kabına koyduk ve yememeye başladı. Daha sonra farklı iki paket yem aldık, onları da yemedi, sadece keten tohumu yerdi. Biz ona aç kalmaması için yiyebileceği şeyler verdik. İki hafta sonra tekrardan yem yemeye başladı, ama dün durgun olduğunu gördüm ve yem yemiyordu. Ötüyor, konuşuyor ve uçuyor, ama kafeste halsiz duruyor. Ara sıra ağzından kabuksuz yem atıyordu, ama salyalı değil kuru şekilde. Akşam bir az kustu da. Bu sabah yem kabının yanına gidip ağzına yem aldığını, ama kabuğunu çıkarıp ağzından geri attığını gördüm. Ben Türkiyede yaşamıyorum ve yaşadığım ülkede de kuşlardan anlayan veteriner yok ve ya gereken ilaçlar satılmıyor. Şu an uyuyor, ben kafesin üzerini örtü ile örttüm. Kursağında sorun olabilir diye araştırdım ve suyuna bir az elma sirkesi kattım. Evde onun için yapabileceğim bir şey var mı? Düne kadar tekrardan normal yem yiyordu ve hareketliydi, sadece önceki süreçte zayıflamıştı, ama yeme başladıktan sonra bir az ağırlaşmaya başlamıştı
@Demet bükay @Aslı Ö.
@Demet bükay @Aslı Ö.