• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yem yemiyor ve kusuyor

Chaerrie

Paylaşımcı
Merhabalar. Benim muhabbet kuşum yaklaşık bir ay önce yem yememeye başlamıştı bir anda. Biz her zamanki yeminin yerine kırmızı darı almıştık (her zaman ak darı yerdi) ve ikisini karıştırıp kabına koyduk ve yememeye başladı. Daha sonra farklı iki paket yem aldık, onları da yemedi, sadece keten tohumu yerdi. Biz ona aç kalmaması için yiyebileceği şeyler verdik. İki hafta sonra tekrardan yem yemeye başladı, ama dün durgun olduğunu gördüm ve yem yemiyordu. Ötüyor, konuşuyor ve uçuyor, ama kafeste halsiz duruyor. Ara sıra ağzından kabuksuz yem atıyordu, ama salyalı değil kuru şekilde. Akşam bir az kustu da. Bu sabah yem kabının yanına gidip ağzına yem aldığını, ama kabuğunu çıkarıp ağzından geri attığını gördüm. Ben Türkiyede yaşamıyorum ve yaşadığım ülkede de kuşlardan anlayan veteriner yok ve ya gereken ilaçlar satılmıyor. Şu an uyuyor, ben kafesin üzerini örtü ile örttüm. Kursağında sorun olabilir diye araştırdım ve suyuna bir az elma sirkesi kattım. Evde onun için yapabileceğim bir şey var mı? Düne kadar tekrardan normal yem yiyordu ve hareketliydi, sadece önceki süreçte zayıflamıştı, ama yeme başladıktan sonra bir az ağırlaşmaya başlamıştı
@Demet bükay @Aslı Ö.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar. Benim muhabbet kuşum yaklaşık bir ay önce yem yememeye başlamıştı bir anda. Biz her zamanki yeminin yerine kırmızı darı almıştık (her zaman ak darı yerdi) ve ikisini karıştırıp kabına koyduk ve yememeye başladı. Daha sonra farklı iki paket yem aldık, onları da yemedi, sadece keten tohumu yerdi. Biz ona aç kalmaması için yiyebileceği şeyler verdik. İki hafta sonra tekrardan yem yemeye başladı, ama dün durgun olduğunu gördüm ve yem yemiyordu. Ötüyor, konuşuyor ve uçuyor, ama kafeste halsiz duruyor. Ara sıra ağzından kabuksuz yem atıyordu, ama salyalı değil kuru şekilde. Akşam bir az kustu da. Bu sabah yem kabının yanına gidip ağzına yem aldığını, ama kabuğunu çıkarıp ağzından geri attığını gördüm. Ben Türkiyede yaşamıyorum ve yaşadığım ülkede de kuşlardan anlayan veteriner yok ve ya gereken ilaçlar satılmıyor. Şu an uyuyor, ben kafesin üzerini örtü ile örttüm. Kursağında sorun olabilir diye araştırdım ve suyuna bir az elma sirkesi kattım. Evde onun için yapabileceğim bir şey var mı? Düne kadar tekrardan normal yem yiyordu ve hareketliydi, sadece önceki süreçte zayıflamıştı, ama yeme başladıktan sonra bir az ağırlaşmaya başlamıştı
@Demet bükay @Aslı Ö.
Merhaba sirkeli suyu hemen çıkarın bağırsak florasını bozar ishal yapar, sirke den uzak durun
Probiyotik verin lütfen
El besleme maması ile besleyin aç kalmasın mutlaka vardır
Ağız içini kontrol edin yara aft kızarıklık beyazlık var mı?
Muz verin antioksidandır

Chaerrie

Paylaşımcı
Merhaba sirkeli suyu hemen çıkarın bağırsak florasını bozar ishal yapar, sirke den uzak durun
Probiyotik verin lütfen
El besleme maması ile besleyin aç kalmasın mutlaka vardır
Ağız içini kontrol edin yara aft kızarıklık beyazlık var mı?
Muz verin antioksidandır
Ağız içini kontrol edeceğim. Bize geçen sefer petshop'tan "Diazyme 256 A" vermiştiler yeme katılan. Onu neye katıp verebilirim? Bunu da eklemek isterim ki, iki hafta sonra (10 haziran) yem yemeye başladığı günden sonra normalden çok su içiyordu. Normalde su içtiğini nadiren görürdüm, ama o sıralar çok içiyordu ve dışkısı suluydu (katı kısım da oluyordu)

Chaerrie

Paylaşımcı
Ağız içine baktım, her zamanki gibi gözüküyordu yani normal. Geçen sefer de kontrol etmiştim. Koku da gelmiyor. Kafesin aşağısına inip kenarları gagalıyor ve yem kabuklarını ağzına alıyor, ama yem yemeye gitmiyor. Ben o kısımları temizleyip kenarlara yem döktüm ki belki yem aradığı zaman onları yer

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ağız içine baktım, her zamanki gibi gözüküyordu yani normal. Geçen sefer de kontrol etmiştim. Koku da gelmiyor. Kafesin aşağısına inip kenarları gagalıyor ve yem kabuklarını ağzına alıyor, ama yem yemeye gitmiyor. Ben o kısımları temizleyip kenarlara yem döktüm ki belki yem aradığı zaman onları yer
Diazyme suyuna katılır 3 gün üst üste mercimek tanesi kadar yarım sulağa katın max 7/8 saat kalsın taze su ile değiştirin , kuşunuz dişi mi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yemi değiştirin aspur yulaf da verin yulaf doğal probiyotiktir
Güçten düşmesin gerekirse el besleme maması ile besleyin aç kalmasın

Chaerrie

Paylaşımcı
Diazyme suyuna katılır 3 gün üst üste mercimek tanesi kadar yarım sulağa katın max 7/8 saat kalsın taze su ile değiştirin , kuşunuz dişi mi
Ama bizimkinin kabında "yeme katılan" yazılmıştı, suyuna katsam, sorun olmaz mı? Kuşum erkek

Chaerrie

Paylaşımcı
Yemi değiştirin aspur yulaf da verin yulaf doğal probiyotiktir
Güçten düşmesin gerekirse el besleme maması ile besleyin aç kalmasın
Karışık yemin içinde aspur da var, ama yemiyor, hepsini ağzından atıyor sanki istemiyor

Chaerrie

Paylaşımcı
Böyle oldu
IMG-20260624-WA0005.jpeg
Ele alınmayı pek sevmez, ama yapabildiğim kadar ağız içine tekrar-tekrar baktım, ama anormal bir şey göremedim. Dilinde de aynı şekilde. Kusma haraketi yapıyor bazen

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
suluk olmuş,
insan için o yulaf
Kuşlar için yulaf içi var bu olmaz😔
Gaga ucu darbe almış bu yüzden yiyemiyor büyük ihtimalle
Oraya vazelin yada tatlı badem yağı sürebilirsiniz
Cereyan etki eder tabiki
Grit kum verin kafeste dursun hazımsızlık olabilir
Versele laga verdiniz mi yem olarak

Chaerrie

Paylaşımcı
suluk olmuş,
insan için o yulaf
Kuşlar için yulaf içi var bu olmaz😔
Gaga ucu darbe almış bu yüzden yiyemiyor büyük ihtimalle
Oraya vazelin yada tatlı badem yağı sürebilirsiniz
Cereyan etki eder tabiki
Grit kum verin kafeste dursun hazımsızlık olabilir
Versele laga verdiniz mi yem olarak
Gagaya zeytinyağı sürebilir miyim, yoksa illa onlardan biri mi olması lazım?

Chaerrie

Paylaşımcı
Ben ona muz verdim yedi bir az ve gagasına az önce yağ sürdüm. Daha sonra dışarı çıkardım, bir anda kusmaya başladı, ama böyle salya kusuyordu kahverengi gibi. İçinde yem yoktu @Demet bükay

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ben ona muz verdim yedi bir az ve gagasına az önce yağ sürdüm. Daha sonra dışarı çıkardım, bir anda kusmaya başladı, ama böyle salya kusuyordu kahverengi gibi. İçinde yem yoktu @Demet bükay
Tekrar muz verin antioksidandır zehirlenme olabilir, suyuna da probiyotik katın mutlaka

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bence muz vermeyin kuşun teşhisi belli değil şuan. Mantar ve türevi bir hastalığı varsa muzda şeker oranı yüksek kuşu daha kötü yapar. Videosunu ve yeni yapılmış dışkıları görebilir miyiz.

Üst Alt