• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yem olarak çekirdek

çaça

Yeni Üye
Merhabalar, yaşını henüz bilmediğimiz bir sultan papağanımız var. Kendisi evimize ilk geldiğinde arkadaşlar yem de getirmişti, Ouick'in mor paketi. İçinde küçücük çekirdekler vardı. Birkaç gün içinde fark ettik ki kuşumuz çekirdek yemeyi çok seviyor.
Birkaç gün içerisinde kuşun ihtiyaç duyduğu şeyleri temin ederken güvenilir bir yerden karışık yem de aldık. Ama içinde çekirdek yoktu. Biz de kuş seviyor diye kafesin içine ayrı bir kapta çekirdek koyduk. Kavrulmamış ve tuzsuz olmasına özen gösterdik. Boyutu diğer çekirdeğe göre biraz büyük tabi, dolayısıyla yerken zorlanıyor ama gün geçtikçe alışıyor da. Bu arada forumda bir konuda kuşlara çekirdek vermeyin gibi bir şey okudum ve kafam karıştı.
Çekirdek vermemeli miyiz? Hazır paket yemin içinde olduğu için zararlı olabileceğini düşünmemiştim, zararlı mıdır, kafesteki çekirdeği kaldırmalı mıyım?

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Fazlası zararlı yağlanma yapıyor

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Ben haftada 5 -6 tane veriyorum

efe1903

Tutkulu
Benim papagam ilk geldiginde öle yapmıştım yemle çekirdeği ayırmıştım hep çekirdek yediğinden yemle karıştırıyorum fazlası yağlandırır kuşu.

çaça

Yeni Üye
Ben haftada 5 -6 tane veriyorum
Oo ben fazla veriyormuşum o zaman, alayım önünden.
Benim papagam ilk geldiginde öle yapmıştım yemle çekirdeği ayırmıştım hep çekirdek yediğinden yemle karıştırıyorum fazlası yağlandırır kuşu.
Hep çekirdek yemiyor ama seviyor diye ekstra koymuştum. Gün içinde 5-6 tane yiyordur sanırım. Fazlaymış, alayım önünden. 🥲
Çok teşekkür ederim dönüşleriniz için.🍀

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sultan papağanı için ideal yem forumumuzun sponsorunda var… Böylece ideal karışımını kuşunuza vermiş olursunuz… Oraya bir bakmanızı tavsiye ediyorum…

efe1903

Tutkulu
Oo ben fazla veriyormuşum o zaman, alayım önünden.

Hep çekirdek yemiyor ama seviyor diye ekstra koymuştum. Gün içinde 5-6 tane yiyordur sanırım. Fazlaymış, alayım önünden. 🥲
Çok teşekkür ederim dönüşleriniz için.🍀
Yemin içine koyabilirsiniz bikaçtane

çaça

Yeni Üye
Üst Alt