• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! yem böceklenmemesi için ne yapmalıyım

pofidik

Paylaşımcı
az önce kuşların yemini değiştiricektim. aspurda ayrı küçük küçük bir sürü böcek vardı yemlerde biraz daha büyük farklı bir böcek gördüm. aspurdaki baya böceklenmişti. ilk defa başıma geliyor böceklenmemesi için ne yapmam gerekiyor. bütün yemleri attım şimdi kafesi temizleyeceğim yeni yem aldım hemen. bu yeni yem de böceklenir mi?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Nerede saklıyorsunuz bilmiyorum ama ben yemleri yaz kış buzdolabinda sakliyorum. Şükür bu zamana kadar bir problem yaşamadım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Peki defne yaprağı koku verir mi yeme siner mı? Sonrasında iştahlı yiyorlar mı Sude

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aksine daha saymadığım birden çok faydaları da var abi kokusu da güzel olduğundan hiçbir sıkıntı olmuyor ben kuru mamanın içine de koyuyorum 1er tane
Hocam defne yaprağını ilk defa duyuyorum... Ama sağlıklı bir şey... Defne yaprağını yak ve tüm odalara sindir... Tüm negatifler yok oluyor...:D

pofidik

Paylaşımcı
az önce kafesleri çamaşır suyuyla temizledim. bir zararı olmaz umarım. bir de kafesteki pisliği döktüğüm poşette bir şey görememiştim poşetin üzerine dikkatli bakınca nokta nokta duran çok minik şeyler gördüm. yaklaşıp baktım yürüyordu ama aşırı küçükler dikkatli bakmayınca asla görünmüyor. birkaç ay önce de vilmectin kullanıp kafesleri temizlemiştim iyice, düzenli de kafes temizliği yapıyorum ama bunlar ne nereden geldi bilmiyorum bu böcekler. hiç karşılaşan var mı çok küçükler belli bile olmuyorlar

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hocam defne yaprağını ilk defa duyuyorum... Ama sağlıklı bir şey... Defne yaprağını yak ve tüm odalara sindir... Tüm negatifler yok oluyor...:D
Defne yaprağı candır 😇 hele domates çorbasına koyulunca daha da bir can oluyor 🤭

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
az önce kafesleri çamaşır suyuyla temizledim. bir zararı olmaz umarım. bir de kafesteki pisliği döktüğüm poşette bir şey görememiştim poşetin üzerine dikkatli bakınca nokta nokta duran çok minik şeyler gördüm. yaklaşıp baktım yürüyordu ama aşırı küçükler dikkatli bakmayınca asla görünmüyor. birkaç ay önce de vilmectin kullanıp kafesleri temizlemiştim iyice, düzenli de kafes temizliği yapıyorum ama bunlar ne nereden geldi bilmiyorum bu böcekler. hiç karşılaşan var mı çok küçükler belli bile olmuyorlar
Büyük ihtimalle yemlerin böceklendiğini fark etmeden öncesinde vermişsiniz. Sonra ordan kuşlara geçmiştir. Ya da sıcaklardan da olabilir

pofidik

Paylaşımcı
Büyük ihtimalle yemlerin böceklendiğini fark etmeden öncesinde vermişsiniz. Sonra ordan kuşlara geçmiştir. Ya da sıcaklardan da olabilir
bunlar yemlerdeki böceklerden farklıydı çok daha küçükler. şimdi iyice yemlikleri sulukları kafesleri temizledim umarım ölmüştür hepsi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Defne yaprağıni ben karidesleri kaynatirken koyardım kokusunu alsın diye 😜 Defne yaprağı candir Evet kardeşim 👍 Sude aklıma cok fena şeyler koydun valla tutarsa dile benden ne dilersen 🤩

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
@pofidik konunu biraz yağmaladik kusura bakma Sude gerekli cevapları veriyor zaten 😊👍

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yem güneş görmesin... Serin bir odanın dolabında sakla... Oda ayrıca nemli olmayacak... Ve tabi ki her zaman yemliğe yem doldururken hep kontrol şart...