Merhaba, bir erkek bir dişi 6,5-7 yaş arasında kuşlarım var. Dişi olan kuşun 2-3 gündür normale göre daha durgun olduğunu fark ettim. Bugün ise yem kırarken nadiren bazılarını kırıp yediğini, çoğunu ise kırmadan ağzından attığını fark ettim. Yem görünce koşuyor o açıdan iştahı var ama yem yemeye çalışınca kırmıyor. yaklaşık 1.5 sene önce bir hastalık geçmişi de var ve solunumunda bazı sıkıntıları devam ediyordu ara sıra nefes alırken zorlanmak gibi, hatta röntgende kursağında tümör olma ihtimali olan bir şey görülmüştü ama o zaman daha fazla veterinere götüremediğimiz için kontrole de gidemedi ilaç kullanımından sonra. Aslında çok iştahlı bir kuştur, kilo problemi de vardı biraz hatta ama zayıflamış. Uçabiliyor onu test ettim. Sabah yumurta verdim az önce de dal darı ve kabuksuz yem koydum belki yer diye dal darıdan azıcık yedi. Çok uzun zamandır hatta son yıllarda dışkısında fazla idrar vardı sarımtırak renkte. Veterinere gittiğimizde fazla idrarlı dışkı için verdiği ilaçlar tedavi etmedi bu durumu. Sizce ne yapmalıyım?
Son düzenleme: