• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

YAZ OKULUMUZ AÇILDI (3.DERS)

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
@mortsvivants🥇 ,filizlenmiş tohum tüketimi sağlamanın ne gibi faydaları vardır
Filizlenmiş tohumlar zengin içerikli olmaları sebebi ile aralıklı olarak verilmesi önerilir. Filizlenmiş tohumlarda yağ oranı daha azdır, protein vitamin ve mineral oranı daha yüksektir. Özellikle yavru kuşlarda filizlenmiş tohumlar ile desteklemek gelişimleri açısından büyük fayda sağlamaktadır.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
2. Grup son sorunuzu sorun lütfen

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
İki probiyotik de tavsiye ediliyor fakat ikisinin arasında ki ayrımı ben yapamayacağım :) Kullanmadığım bir ürün olduğundan hiç araştırma gereksiniminde de bulunmadım, ama onun da güzel bir ürün olduğunu biliyorum. Bu soruda joker hakkımı kullanmak istiyorum bu yüzden @Demet bükay joker olarak kullanmak istiyorum☺

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
İshal durumlarında beslenme nasıl olmalıdır? @Hilye Bulut🥇
İshal çok fazla su kaybettirdiği için sıvı desteği sağlamalıyız.Aynı zamanda elektrolit kaybına da sebep olur bunun için röhnfried elektrolyt 3plus kullanabiliriz.Sindirimi kolay gıdalar ile besleyerek kuşumuzu yormamalıyız.Ve probiyotik desteği gerekir.3 gün üst üste Entrobac verebiliriz.Taze tohumlar vermemiz gerekir.Gerekli hijyeni de sağlamalıyız

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
🌹 @Tuba K.🥇 1. soru) Evcil papağanlarda tırnak ve gaga uzamasının önlenmesi neden önemlidir? Tırnak ve gaga kesimi tavsiye edilir mi? Yoksa bu doğal aşınmayı sağlamak için kafes düzeninde hangi malzemeler bulunmalıdır?
Tırnak ve gaga uzaması önlenmesinin birkaç sebebi vardır. Öncelikle beslenme problemi . Uzamış gaga yem yemelerini engeller. 2. sebep doğal hareketlerini korunması çok fazla uzayan gaga ve tırnaklar oyun, tırmanma ve tüylerini düzeltme gibi aktiviteleri yapmalarını engeller. Tırnak ve gaga kesilmemeli mecbur kalınırsa törpü yöntemi ile kısaltılabilir. Doğal aşınmayı sağlamak için tüneller ahşap olmalı ahşap oyuncaklar kullanılmalı ve gaga taşı mutlaka bulunmalı

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İshal çok fazla su kaybettirdiği için sıvı desteği sağlamalıyız.Aynı zamanda elektrolit kaybına da sebep olur bunun için röhnfried elektrolyt 3plus kullanabiliriz.Sindirimi kolay gıdalar ile besleyerek kuşumuzu yormamalıyız.Ve probiyotik desteği gerekir.3 gün üst üste Entrobac verebiliriz.Taze tohumlar vermemiz gerekir.Gerekli hijyeni de sağlamalıyız
Sizin de son sorunuzu alalım sonra 2. grup olarak ufaktan kaçalım. :)