• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

YAZ OKULUMUZ AÇILDI (3.DERS)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İLK grup son sorularınızı sorun cvp verin ve ayrılabilirsiniz🥰

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Öncelikli olarak taze, dengeli ve kaliteli içeriği olan yem markası tercih edilmelidir. Beraberinde takviyeler, grit kum, kalamar kemiği, mineral blok şeklinde sıralayabiliriz.
Kursak mantarı tedavisi görülen bir kuşta dikkat edilmesi gereken beslenme durumları kısaca nelerdir?
Öncelikle dikkat etmemiz gerekenler gıdalar;şekerli gıdalar,süt ürünleri,yüksek yağ içerikli tohumlardır.Bunları vermememiz gerekir ve tabiki insan gıdalarından da uzak tutmamız gerekir.Onu yormayacak ve de bağışıklığına iyi gelecek gıdalar önceliğimizdir.Bunun yanında zeolitle de desteklersek kuşumuzun sindirimi daha iyi olacaktır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Öncelikle dikkat etmemiz gerekenler gıdalar;şekerli gıdalar,süt ürünleri,yüksek yağ içerikli tohumlardır.Bunları vermemiz gerekir ve tabiki insan gıdalarından da uzak tutmamız gerekir.Onu yormayacak ve de bağışıklığına iyi gelecek gıdalar önceliğimizdir.Bunun yanında zeolitle de desteklersek kuşumuzun sindirimi daha iyi olacaktır
Tebrikler, devam edebilirsiniz

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Multivitamin, probiyotik, b vitamini dışında hangi takviyeler verilebilir? @Ece A.🥇
Sedochol, Usnegano, Taubenfit E 50 Selenyum, Neftor, Respuratory Turbo nefes açıcı, Form mix sağlık yağı, Alfamin, somon yağı tohumlar olarak devedikeni tohumu unu, incir çekirdeği unu, hindistan cevizi unu

(tabi bunların hepsinin farklı farklı kullanım şekilleri mevcuttur, mutlaka önce araştırılıp sonra kuşa uygulanmalıdır)

KızımLimon

Tutkulu
@KızımLimon🥇 kuşum çok kaşınıyor sebebi ne olabilir
Çok kaşınmanın farklı nedenleri olabilir bunları incelemeliyiz:
🔸Tüy Değişimi Dönemi
🔸Dış Parazitler
🔸Kuru Cilt
🔸Mantar
🔸Stres
🔸Yetersiz Beslenme
Nedenini tespit ettikten sonra çözüm yolları arayışına girebiliriz

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sedochol, Usnegano, Taubenfit E 50 Selenyum, Neftor, Respuratory Turbo nefes açıcı, Form mix sağlık yağı, Alfamin, somon yağı tohumlar olarak devedikeni tohumu unu, incir çekirdeği unu, hindistan cevizi unu

(tabi bunların hepsinin farklı farklı kullanım şekilleri mevcuttur, mutlaka önce araştırılıp sonra kuşa uygulanmalıdır)
Soru bekliyorum hocam

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Öncelikle dikkat etmemiz gerekenler gıdalar;şekerli gıdalar,süt ürünleri,yüksek yağ içerikli tohumlardır.Bunları vermemiz gerekir ve tabiki insan gıdalarından da uzak tutmamız gerekir.Onu yormayacak ve de bağışıklığına iyi gelecek gıdalar önceliğimizdir.Bunun yanında zeolitle de desteklersek kuşumuzun sindirimi daha iyi olacaktır
Vermememiz gerekir demek istediniz sanırım. :) Sebze tüketimi de kursak mantarını tetikleyeceği için tedavi sürecinde verilmemelidir şeklinde ekleyelim.

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben daha sormadım :) Ben cevapladım şimdi soracağım.

Devedikeni tohumu unu ne işe yarar, ne için kullanılır?
Hocam son sorularınızı sorun deyınce burda olduğumu belirtmek için sordum.
Deve dikeni tohumu. Karaciğeri temizler ve karaciğer korur. Karaciğerinde sıkıntı olan hayvanlarda kullanır. Takviye olarak verebiliriz normal zamanda

KızımLimon

Tutkulu
🌹 @Tuba K.🥇 1. soru) Evcil papağanlarda tırnak ve gaga uzamasının önlenmesi neden önemlidir? Tırnak ve gaga kesimi tavsiye edilir mi? Yoksa bu doğal aşınmayı sağlamak için kafes düzeninde hangi malzemeler bulunmalıdır?