• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yem kalitesine, özellikle yemin bayatlamamasına dikkat etmek gerekir. İnsanda olduğu gibi hayvanda da her şeyin fazlası zarar olarak yemi çeşitlendirmeliyiz bunu yaparken azar azar tohumları birbirine karıştırabiliriz. Tek tip besleme yerine sebzeler meyveler ile *sebze haftada 2 kere*,* meyve haftada 1 kere* az olacak şekilde sunulabilir.
Sunulabilecek sebzeler:
- Havuç, ıspanak, brokoli, marul, salatalık, dereotu, maydonoz sapı, yeşil biber, kapya biberi, kıvırcık, pancar gibi
Sunulabilecek meyveler:
- Muz, Elma, İncir, Armut, Ayva gibi
Verilmemesi gerekenler:
- Maydonoz yaprağı,
- Sebze veya meyvenin çekirdekleri,
Açıkcası bu konu hakkında bir sorum var hocalarım,
- Limon, Portakal, Mandalina gibi C vitaminleri ve asitik özelliği yüksek olan meyveleri verilir mi? Çünkü ben vermiyorum açıkcası. Az bile olsa vermeyi tercih etmiyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Çok az tadına baktırabilirsiniz. Ama çok az ben arada verıyorum. Ama cok az

Ece A.🥇

Tutkulu
Yardımsever üye
Banyosunu yaptırıyorum sürekli de makine kullanıyorum çok rahat tavsiye ederim
Kuş banyosunu elle yaptırılmamalı, kuşun kendi banyosunu kendi yapması için müsade edilmesi ve buna uygun ortam yaratılması gerekir, banyo suyunun ılık olmasına dikkat edilmesi önemlidir. *ne çok sıcak ne çok soğuk* Kurutma aşamasında da kuşun oda sıcaklığında kendi kendine kendini kurutması doğru olandır. Makine veya camın önünde tutmak ciddi hastalıklara yol açabilir

zeysssbird🥇

Eski Forumcu

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuş banyosunu elle yaptırılmamalı, kuşun kendi banyosunu kendi yapması için müsade edilmesi ve buna uygun ortam yaratılması gerekir, banyo suyunun ılık olmasına dikkat edilmesi önemlidir. *ne çok sıcak ne çok soğuk* Kurutma aşamasında da kuşun oda sıcaklığında kendi kendine kendini kurutması doğru olandır. Makine veya camın önünde tutmak ciddi hastalıklara yol açabilir
Çok güzel 🥰örn verebilir misin ne gibi hastalıklar olabilir @Ece A.🥇

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yem kalitesine, özellikle yemin bayatlamamasına dikkat etmek gerekir. İnsanda olduğu gibi hayvanda da her şeyin fazlası zarar olarak yemi çeşitlendirmeliyiz bunu yaparken azar azar tohumları birbirine karıştırabiliriz. Tek tip besleme yerine sebzeler meyveler ile *sebze haftada 2 kere*,* meyve haftada 1 kere* az olacak şekilde sunulabilir.
Sunulabilecek sebzeler:
- Havuç, ıspanak, brokoli, marul, salatalık, dereotu, maydonoz sapı, yeşil biber, kapya biberi, kıvırcık, pancar gibi
Sunulabilecek meyveler:
- Muz, Elma, İncir, Armut, Ayva gibi
Verilmemesi gerekenler:
- Maydonoz yaprağı,
- Sebze veya meyvenin çekirdekleri,
Açıkcası bu konu hakkında bir sorum var hocalarım,
- Limon, Portakal, Mandalina gibi C vitaminleri ve asitik özelliği yüksek olan meyveleri verilir mi? Çünkü ben vermiyorum açıkcası. Az bile olsa vermeyi tercih etmiyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Bu konuda uzmanlar ikiye bölünmüş durumda ancak benim kişisel gözlemim sık verilen kuşlarda florayı bozduğu yönünde. Bazen üşütme vakalarında kekik çayına belki 2-3 damla verilebilir o da limon ☺ Direkt verilmesi bana göre gerçekten sorun yaratıyor ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kırmızı darı protein ve karbonhidrat yönünden yüksektir yağ oranı daha yüksektir. Ishal dönemlerinde verilebilir. Ak darı büyük kuşlar için daha uygun olabilir.
Fazla protein de ne gibi sıkıntı olabilir

ThorOps🥇

Furkan
Bu konuda uzmanlar ikiye bölünmüş durumda ancak benim kişisel gözlemim sık verilen kuşlarda florayı bozduğu yönünde. Bazen üşütme vakalarında kekik çayına belki 2-3 damla verilebilir o da limon ☺ Direkt verilmesi bana göre gerçekten sorun yaratıyor ☺
geç kaldım herhalde

Üst Alt