• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Çok çabuk kuruyor üşümüyor zaten sürekli kafeste plastik tünekte kullanın
Çabuk kuruyor olabilir fakat zamanla derilerine zarar verebilir. Ayrıca plastik tünek kullanmalıyız çünkü enfeksiyon riski çok yüksektir

Demir E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Banyosunu yaptırıyorum sürekli de makine kullanıyorum çok rahat tavsiye ederim
Banyosunda istediği zaman kendi girmeli, ve bizimde onlar için uygun ortam hazırlamamız gerekir soğuk su çeşme suyu olmamalıdır kuş istediği zaman girer. Eğer girmiyorsa sadece yazları sprey ile ıslatılmalıdır. Sonrada kendisi kurumalıdır kurutma makinesi hava akımı olduğu için kuşa zarar verir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Beslenme konusunda benim kafamı karıştıran şey sebze ve meyve verilmesi. Hangi sebzeler ve meyveler verilmeli ve hangi sıklıkla?
Kuşların hassasiyetlerine göre bu ek gıdalar sınırlanıyor. Mesela karaciğer yağlanması varsa şekerli meyveler daha az verilmeli gibi
Şekerli olan meyveler hem karaciğere hem pankreasa uzun vadede zarar veriyor eğer kursakta mantar varsa meyvedeki şeker, mantarı da artırır ☺ Bu nedenle sebzeler daha uygundur 🌸

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşum kafes dışında gezmeyi seviyor, anlam veremiyorum sürekli lambalara konuyor biraz kanat kessem nasıl olur, @Mert G.🥇
20 sn içinde cevap bekliyorum
Kanat kesmek uygun deildir. Onun özgürlüğü kısıtlamak ne kadar doğrudur. Uçmak doğasında vardır. Oyüzden bunu karşılayamıyorsanız. Sahiplenmeyeceksiniz. Gönüllü olarak kuşu istiyorum sizden

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Havalar ne kadar sıcak kuşuma kahvaltı yaptırdım balkondayız çok güzel esinti var
Kahvaltı uygun deildir. İnsan yedikleri şeyden kuşlar yiyemez. Mesela peynir süt var zehirler. Balkon kapalı balkonsa bir sorun olmaz ama acık balkonsa hava akımı yine hasta eder

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Peki hangi meyveler ve sebzeler verilir, hangi meyve ve sebzeler sakıncalıdır ☺
Yem kalitesine, özellikle yemin bayatlamamasına dikkat etmek gerekir. İnsanda olduğu gibi hayvanda da her şeyin fazlası zarar olarak yemi çeşitlendirmeliyiz bunu yaparken azar azar tohumları birbirine karıştırabiliriz. Tek tip besleme yerine sebzeler meyveler ile *sebze haftada 2 kere*,* meyve haftada 1 kere* az olacak şekilde sunulabilir.
Sunulabilecek sebzeler:
- Havuç, ıspanak, brokoli, marul, salatalık, dereotu, maydonoz sapı, yeşil biber, kapya biberi, kıvırcık, pancar gibi
Sunulabilecek meyveler:
- Muz, Elma, İncir, Armut, Ayva gibi
Verilmemesi gerekenler:
- Maydonoz yaprağı,
- Sebze veya meyvenin çekirdekleri,
Açıkcası bu konu hakkında bir sorum var hocalarım,
- Limon, Portakal, Mandalina gibi C vitaminleri ve asitik özelliği yüksek olan meyveleri verilir mi? Çünkü ben vermiyorum açıkcası. Az bile olsa vermeyi tercih etmiyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz?