• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru sultan papağanı tüy hastalığı mı ?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
bunun sonradan kuyruğu düştü zaten 🥲 bu iki yavruyu sahiplendirebilir miyim demet hanım şuan gitmek için uygunlar mı
Yem kırmada sorun yoksa gidebilirler, ayrıca kuyruk çıkar endişe etmeyin 😊🤲
Popo üstünü kontrol edin diken gibi 7-8 adet yeni tüy kökü olması gerekir 😊btAmin forte takviyesi yapın tembih edin yeni ailesi mutlaka kullansın, tüm takviyelerini anlatın lütfen 😊🥰👍

Limoncuk

Aktif Üye
Yem kırmada sorun yoksa gidebilirler, ayrıca kuyruk çıkar endişe etmeyin 😊🤲
Popo üstünü kontrol edin diken gibi 7-8 adet yeni tüy kökü olması gerekir 😊btAmin forte takviyesi yapın tembih edin yeni ailesi mutlaka kullansın, tüm takviyelerini anlatın lütfen 😊🥰👍
hiç merak etmeyin herşeyi anlatacağım tek tek😇😇 çok teşekkür ediyorum😍 bu arada sanırım ankaradasınız ben de ankaradayım 🥰

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çayyolundayım ben de 🥰 aynı şehirde olunca sultanlarım kendini güvende hissetmiş selam gönderiyorlar ve demet ablalarını öpüyorlar 🤲🏻🫠😍
Çok teşekkür ederim, bende onlara sevgimi yolluyor öpüyorum🥰😊
Oğluşum da öpüyor , kardeşlerini🥰😊🤲IMG_20241211_213635.jpg

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Watch unnamed | Streamable bu da diğeri ama az önce annesi çok fena kafasını didikledi sever gibi değil de döver gibi o yüzden şimdilik ayırdığım diğer iki yavrunun yanına aldım 😢
Bu kuşun tüylerinde de problem var gibi gözüküyor. En iyi ihtimalle vitamin eksikliği yaşıyor. Ben şahsen hasta olmadıklarına emin olmadan sahiplendirmezdim. Daha sonra başınız ağrıyabilir. Ayrıca sağlıklı kuşlarınızı hasta olduğunu düşündüğüz kuşların yanına koymayın. Circovirus ihtimalinde diğer kuşlarınıza da bulaşabilir.

Limoncuk

Aktif Üye
Bu kuşun tüylerinde de problem var gibi gözüküyor. En iyi ihtimalle vitamin eksikliği yaşıyor. Ben şahsen hasta olmadıklarına emin olmadan sahiplendirmezdim. Daha sonra başınız ağrıyabilir. Ayrıca sağlıklı kuşlarınızı hasta olduğunu düşündüğüz kuşların yanına koymayın. Circovirus ihtimalinde diğer kuşlarınıza da bulaşabilir.
Şuan boş alabileceğim bir kafes yoktu annesi hırpalarken görünce mecburen aldım diğer kafese baya dövdü çünkü gözümün önünde :cry: Ben bu yavrunun babası evden kaçtığında bulup bakan kişilere söz vermiştim bir gazi astsubay gözlerini kaybetmiş ailesiyle yaşıyor , ilk kuluçkadan yavruda verdim ama onların dikkatsizliği cam açıkken kaçmış çok üzüldüler tekrar rica ettiler kıramadım o üzüntüyü bildiğim için, diğer sarı olanı genel müdürüme söz vermiştim bir tek bunu verebiliyorum diğer ikisi daha kötü olduğu için. Hiç bir yavrumu zaten tanımadığım birine vermem ve ücretli sahiplendirmem.

Durumu kendilerine izah edeceğim. Kullanmaları gereken vitaminleri söyleyeceğim kabul ederlerse alsınlar. Etmezlerse başka birine vermeyi düşünmüyorum zaten tamamen iyi olana kadar. Olmazlarsa da ben onlara iyi bir yaşam şartı sunmaya çalışacağım elimden geldiğince.

Limoncuk

Aktif Üye
Hocam kendileriyle görüştüm. İkna ettim yavrumuz şimdilik bende vermiyorum. Şehmus Hocayla da iletişime geçtim gerekli tüm malzemeleri yollayacak kuşlar için güzel bir program hazırlayacak. Anne baba taşıyıcı tam bir tedavisi yok ama programa bağlı kalırsanız iki aya tüyler yerine gelir dedi. Hepinize çok teşekkürler:love:

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Hocam kendileriyle görüştüm. İkna ettim yavrumuz şimdilik bende vermiyorum. Şehmus Hocayla da iletişime geçtim gerekli tüm malzemeleri yollayacak kuşlar için güzel bir program hazırlayacak. Anne baba taşıyıcı tam bir tedavisi yok ama programa bağlı kalırsanız iki aya tüyler yerine gelir dedi. Hepinize çok teşekkürler:love:
Rica ederiz. Umarım kısa zamanda sağlıklarına kavuşur ufaklıklar 😊.