• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru sultan papağanı tüy hastalığı mı ?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ya maşallah ya aşırı tatlılar pamuk gibi oldum 🥰🥰🥰 Boyuna da bakmıyor bir de uçacakmışşşşş bıcırıııık 🥰🥰 Maşallah, Rabbim sağlıklı, uzun ömürler versin inşallah 🌸😊

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuşlarınız maalesef tüy hastası gibi duruyorlar. Bir ay önce gayet sağlıklı görünüyorlarmış 😩. Bir önceki kuluçkadaki yavrular ne durumda?

Kanayan yere bir bez ile birkaç dakika basınç uygulayıp daha sonra mısır unu serpin. Rif ampül temin edince kulak çubuğu veya pamuk ile pansuman yaparsınız.

Limoncuk

Aktif Üye
Kuşlarınız maalesef tüy hastası gibi duruyorlar. Bir ay önce gayet sağlıklı görünüyorlarmış 😩. Bir önceki kuluçkadaki yavrular ne durumda?

Kanayan yere bir bez ile birkaç dakika basınç uygulayıp daha sonra mısır unu serpin. Rif ampül temin edince kulak çubuğu veya pamuk ile pansuman yaparsınız.
bir önceki kuluçkada hiç problem olmadı hepsi sağlıklıydı, bir de ben sürekli yumurta vs vermiştim anne babaya bunda ben de yetersiz kaldım yurt dışına çıkmam gerekti babam sadece yem ve su verdi 4-5 gün yavrular yuvadayken. Tüy hastalığını araştırdım sadece uçamıyorlar ve tüyleri bozuk oluyor sanırım. Bu iki yavruyu ayrı bir kafeste beslemek dışında özel yapmam gereken birşey var mı. Bu şekilde kimse sahiplenmez sanırım ömür boyu kuzularıma bakacağım tek istediğim sağlıklı ve mutlu olsunlar 😢❤

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
bir önceki kuluçkada hiç problem olmadı hepsi sağlıklıydı, bir de ben sürekli yumurta vs vermiştim anne babaya bunda ben de yetersiz kaldım yurt dışına çıkmam gerekti babam sadece yem ve su verdi 4-5 gün yavrular yuvadayken. Tüy hastalığını araştırdım sadece uçamıyorlar ve tüyleri bozuk oluyor sanırım. Bu iki yavruyu ayrı bir kafeste beslemek dışında özel yapmam gereken birşey var mı. Bu şekilde kimse sahiplenmez sanırım ömür boyu kuzularıma bakacağım tek istediğim sağlıklı ve mutlu olsunlar 😢❤
Maşallah SüphanAllah 🥰😊 benim fikrim de bağışıklık düşmüş tüyler formunu yitirmiş, biotin takviyesi haftada iki entrobac, gerwit-W, btAmin forte ile toparlayacağım inanıyorum🤲🥰😊

Limoncuk

Aktif Üye
Maşallah SüphanAllah 🥰😊 benim fikrim de bağışıklık düşmüş tüyler formunu yitirmiş, biotin takviyesi haftada iki entrobac, gerwit-W, btAmin forte ile toparlayacağım inanıyorum🤲🥰😊
sizlerden çok şey öğreniyorum, öncelikle hepinize çok teşekkür ederim❤ ben elimden geldiğince iyi bakacağım umarım güzel heberler veririm. Biotin takviyesi ne önerirsiniz?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kafeslerini yere yakın bir noktaya alabilirsiniz. Kafes içine, tırmanmalarına yardımcı olması amacıyla merdiven ekleyebilirsiniz. Yemlikleri ve sulukları yine kolayca erişebilmeleri için kafes tabanına veya tabana yakın bir noktaya alabilirsiniz.

Hasta olup olmadıklarından emin olmak için bir kanatlı uzmanına götürmeniz iyi olur. Normal şartlarda tüy hastalığında ilk dökülmeler göz çevresinde oluyor. Sizin kuşlarınızda durum böyle değil gibi görünüyor o sebeple uzun süreli(en az 6-8 ay) vitamin, biyotin ve protein takviyesi ile yapılacak bir tedaviye cevap verebilirler de. @Şehmus BAKIR hocam daha önce hangi takviyelerin kullanılması gerektiği ile ilgili çok güzel bir liste hazırlamıştı. Alıntılıyorum:

“İhtiyaç duyulan takviyeler:
Biotin,probiyotik, multi vitamini, calsiyum,mineral, protein ,D vitamini ,sebzeli mama ve iyot 👍

Benim kullandığım takviyelerin listesi
Versele Laga paraket yemi
Biotin -Bt amin forte
Probiyotik-Entrobac
Multi vitamini - gerwit
Calsiyum - kalamar kemiği
Mineral -Grit kum
Protein-unkurdu,karides, haşlanmış tavuk göğsü veya protein tozu
D vitamini - kanatlı oil D3
Sebzeli mama-versele laga , mamaist, cede, beautiful food
İyot- Himalaya tuzu
Ayrıca diğer etkili bir önerim kursaktan zeolitli besleme haftada bir, iki kez yapılırsa çok faydası olur.”

Limoncuk

Aktif Üye
Kafeslerini yere yakın bir noktaya alabilirsiniz. Kafes içine, tırmanmalarına yardımcı olması amacıyla merdiven ekleyebilirsiniz. Yemlikleri ve sulukları yine kolayca erişebilmeleri için kafes tabanına veya tabana yakın bir noktaya alabilirsiniz.

Hasta olup olmadıklarından emin olmak için bir kanatlı uzmanına götürmeniz iyi olur. Normal şartlarda tüy hastalığında ilk dökülmeler göz çevresinde oluyor. Sizin kuşlarınızda durum böyle değil gibi görünüyor o sebeple uzun süreli(en az 6-8 ay) vitamin, biyotin ve protein takviyesi ile yapılacak bir tedaviye cevap verebilirler de. @Şehmus BAKIR hocam daha önce hangi takviyelerin kullanılması gerektiği ile ilgili çok güzel bir liste hazırlamıştı. Alıntılıyorum:

“İhtiyaç duyulan takviyeler:
Biotin,probiyotik, multi vitamini, calsiyum,mineral, protein ,D vitamini ,sebzeli mama ve iyot 👍

Benim kullandığım takviyelerin listesi
Versele Laga paraket yemi
Biotin -Bt amin forte
Probiyotik-Entrobac
Multi vitamini - gerwit
Calsiyum - kalamar kemiği
Mineral -Grit kum
Protein-unkurdu,karides, haşlanmış tavuk göğsü veya protein tozu
D vitamini - kanatlı oil D3
Sebzeli mama-versele laga , mamaist, cede, beautiful food
İyot- Himalaya tuzu
Ayrıca diğer etkili bir önerim kursaktan zeolitli besleme haftada bir, iki kez yapılırsa çok faydası olur.”
Kursaktan beslemeyi bilmiyorum açıkça korkarım sanırım, kuşları tutarken bile tedirgin oluyorum canlarını acıtır mıyım diye. Zeolit mamalarına ve yemlerine koyabilirim. Dediğiniz ürünlerin çoğu var olmayanları da temin ederim. İyotu ve D vitaminini nasıl kullanmam gerekir ?

versele laga pelet yem dışında birde görseldeki pelet yemi kullanıyorum ve çok seviyorlar uygun mudur ?

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kursaktan beslemeyi bilmiyorum açıkça korkarım sanırım, kuşları tutarken bile tedirgin oluyorum canlarını acıtır mıyım diye. Zeolit mamalarına ve yemlerine koyabilirim. Dediğiniz ürünlerin çoğu var olmayanları da temin ederim. İyotu ve D vitaminini nasıl kullanmam gerekir ?

versele laga pelet yem dışında birde görseldeki pelet yemi kullanıyorum ve çok seviyorlar uygun mudur ?
Vitaminlerin kullanımı için şu mesaja bakabilirsiniz:

Zeolit tozunu mamaya da koyabilirsiniz ama kursaktan beslemeyi de öğrenmeniz iyi olur. Hobi olarak da olsa üretim yapıyorsunuz. Haliyle yavrularda birçok hastalıkla karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple kuşların hasta olduğu, yem/mama yemediği durumlarda kursaktan besleyebilmeniz gerekebilir. Sanıldığı kadar zor değil, birkaç püf noktası var sadece. Videolardan öğrenebilir, aklınıza takılanları yine buradan sorabilirsiniz 👍🏻.

Yem konusunda ise Şehmus hocamızın önerdiği pelet yem değil paraket yemi. Sultan papağanı için versele laga prestige - big parakeets yemini kullanabilirsiniz.
İsterseniz de Şehmus hocama whatsapp üzerinden ulaşın. Kuşlarınıza özel karışım yem ayarlayacaktır.

Limoncuk

Aktif Üye
@Demet bükay hanım bir sorum olacak bu iki yavrumun iki büyüğü var ortanca olanın kuyruğu dökülmüştü ama kendileri besleniyor onlar sahiplendirmem uygun mudur ? Emin olmadan vermek istemedim. Küçük olanları ayırdım bende zaten her akşam yumurta haşlıyorum önlerine koyuyorum yiyorlar, mama yapıp yedirmeye çalışıyorum artık eskisi kadar mama yemiyorlar ama az da olsa veriyorum ağızlarına, sularına vitaminlerini damlatıp içiriyorum gün aşırı. Siz de uygun görürseniz diğer ikisini sahiplendireceğim.

Limoncuk

Aktif Üye
Watch unnamed | Streamable bu da diğeri ama az önce annesi çok fena kafasını didikledi sever gibi değil de döver gibi o yüzden şimdilik ayırdığım diğer iki yavrunun yanına aldım 😢