• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Yavru sultan papağanı Şans💛

Şans1

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir yavru sultan papağanı sahiplendim, adını Şans koydum 💛
Yaklaşık 60-70 günlük olduğunu söylediler.Sizce de öyle mi kandırılmış olma ihtimalim var mı? İlk gün olmasına rağmen çok çabuk alıştı, elime geliyor, parmağımda duruyor, hatta elimde uyuyacak gibi oluyor bazen. Gerçekten çok uysal ve tatlı bir kuş 🐥

Ama birkaç konuda emin olamadım, o yüzden sizden fikir almak istedim:

Özellikle konuştuğumda ya da öptüğümde kafasını silkeliyor, sanki tepki veriyor gibi. Bu normal bir davranış mı?

Şu anda uçmuyor, sadece yürüyor veya zıplıyor. Bu yaşta normal midir yoksa bir kanat problemi olabilir mi?

Sağ kanadı biraz sarkık duruyor bazen. Bu durum geçici midir, yoksa dikkat etmem gereken bir şey olabilir mi?

Bugün yem yemedi, sadece gagasına biraz su uzattım, birkaç damla içti. Bu yeni geldiği için normal midir, yoksa başka bir şey yapmam gerekir mi?

Genel olarak bana alıştı, korkmuyor ve elimde duruyor. İlk gün olmasına rağmen bu kadar uyumlu olması beni hem şaşırttı hem de sevindirdi 💛
Ama yem yememesi ve bu küçük hareketleri beni biraz endişelendirdi.
Her türlü tavsiyenize açığım 🌿IMG_20251102_194221.jpgIMG_20251102_194238.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Henüz yavru bir prenses. Kanadında sıkıntı var. İncinme yada kırılıp kaynamış olabilir. Uçmada sıkıntı yaşayabilir.

Şans1

Yeni Üye
Henüz yavru bir prenses. Kanadında sıkıntı var. İncinme yada kırılıp kaynamış olabilir. Uçmada sıkıntı yaşayabilir.
Merhaba bir de az önce 7 8 defa hapşırdı ama sulu değil böyle yanağımda havayı hissettim sadece soğuk almış olabilir mi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 60-70 günlük olduğunu söylediler.Sizce de öyle mi kandırılmış olma ihtimalim var mı? İlk gün olmasına rağmen çok çabuk alıştı, elime geliyor, parmağımda duruyor, hatta elimde uyuyacak gibi oluyor bazen. Gerçekten çok uysal ve tatlı bir kuş 🐥

Özellikle konuştuğumda ya da öptüğümde kafasını silkeliyor, sanki tepki veriyor gibi. Bu normal bir davranış mı?

Şu anda uçmuyor, sadece yürüyor veya zıplıyor. Bu yaşta normal midir yoksa bir kanat problemi olabilir mi?

Sağ kanadı biraz sarkık duruyor bazen. Bu durum geçici midir, yoksa dikkat etmem gereken bir şey olabilir mi?

Bugün yem yemedi, sadece gagasına biraz su uzattım, birkaç damla içti. Bu yeni geldiği için normal midir, yoksa başka bir şey yapmam gerekir mi?

Genel olarak bana alıştı, korkmuyor ve elimde duruyor. İlk gün olmasına rağmen bu kadar uyumlu olması beni hem şaşırttı hem de sevindirdi 💛
Her türlü tavsiyenize açığım 🌿Ekli dosyayı görüntüle 96116Ekli dosyayı görüntüle 96117
Merhaba maşallah SüphanAllah 😊🤲burun deliği dolu kendi kopmuş tüy kökü yada ucu çok sivri olmayan kürdan ile temizleyin lütfen
Batırmadan minik dairesel hareketlerle 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar,

Her türlü tavsiyenize açığım 🌿Ekli dosyayı görüntüle 96116Ekli dosyayı görüntüle 96117
İki delikte kapalı temizlerseniz düzelir😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Demet Hanım bir de kuşumda ishal var iki gündür yeni ev olduğu için olabilir mi?
Merhaba dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen
Olabilir entrobac probiyotik verin 3 gün üst üste

Şans1

Yeni Üye
Merhaba dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen
Olabilir entrobac probiyotik verin 3 gün üst üste
Evet bugün sabah verdim bunlar dünkü dışkı güncel dışkıyı kafesimiz değişti taban siyah olduğu için şuanda atamıyorum belli olmuyor ama onu da atacağım peçete serince IMG_20251103_202617.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Şans1

Yeni Üye
Merhaba, iç parazit olabilir, toplu yerlerden gelince oluyor malesef
Zeolit tozu kullanmalısınız kuşlar için olandan
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Merhaba Demet hanım ben 3 gün üst üste entrobac kullandım ve güncel dışkı bu şekilde birkaç defadır böyle yapıyor artık normal midir bu dışkı? IMG_20251106_114001.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Şans1

Yeni Üye
Merhaba güzel dışkı fakat kafeste beyaz peçete üzerine dışkılasın idrarı görmek gerekli😊
Tamamdır böyle açık yeşili görünce bir korktum 😅 ilk defa sultan papağanı dışkısı görüyorum muhabbet kuşlarından anlayabiliyorum normal mi değil mi ama bu yok bende ilk fırsatta peçete üzerinde dışkıyı atacağım .
Bir de multivitaminim var Röhnfried marka kullanayım mı onu da
Teşekkür ederim 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır böyle açık yeşili görünce bir korktum 😅 ilk defa sultan papağanı dışkısı görüyorum muhabbet kuşlarından anlayabiliyorum normal mi değil mi ama bu yok bende ilk fırsatta peçete üzerinde dışkıyı atacağım .
Bir de multivitaminim var Röhnfried marka kullanayım mı onu da
Teşekkür ederim 🌸
Rica ederim 😊
Gervit-w yarım suluk 5 damla damlatın 8 saat kalsın ve taze su ile değiştirin lütfen
Haftada 1 yeterli olur
Entrobac ve btAmin forte takviyesi de temin edin 😊🤲

Üst Alt