• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru sevda papağanı mama miktarı

Sep

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Mama miktarı
Hastalık Belirti Tarihi
8 Mar 2025
1 hafta önce aldığım yavru sevda papağanı (25 günlük falan muhtemelen) aldığım yer her hafta mamasını 1ml azaltarak sabah akşam vermemi söyledi, normalde 4ml veriyordum her gün bugün 3ml vereyim dedim ama sanki aç kaldı gibi geldi, yedirdikten sonra kursağına bakmıştım çok dolu gelmedi mama miktarını azaltmalı mıyım? daha yem kıramıyor çok denedim, az önce de dışkısı sadece beyaz ve sıvı gelince bi korktum.

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
1 hafta önce aldığım yavru sevda papağanı (25 günlük falan muhtemelen) aldığım yer her hafta mamasını 1ml azaltarak sabah akşam vermemi söyledi, normalde 4ml veriyordum her gün bugün 3ml vereyim dedim ama sanki aç kaldı gibi geldi, yedirdikten sonra kursağına bakmıştım çok dolu gelmedi mama miktarını azaltmalı mıyım? daha yem kıramıyor çok denedim, az önce de dışkısı sadece beyaz ve sıvı gelince bi korktum.
aclık dıskısı o siz bana yavrunun resmini atarmısınız

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
30 günlük olana kadar azaltmayın. 30 günlük olduktan sonra yem kırma çalışmaları yaparken azaltmaya gidin. Şuan yem yemesi mümkün değil. Azaltırsanız güçten düşer. Mamasına iki günde bir takviyelerinide mutlaka verin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
ACİL YARDIM EDİN KUŞUM ÖLÜYOR GALİBA
Telefon numarası paylaşmak yasaktır niye ölüyor? Beslemedinizmi? Yokmu orda yapacak bir Kuşçu? Aldığınız yere bildirdiniz mi?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sordum peteğin üstüne koyun dedi yem yedrin dedi galiba yemi yetersiz kalmıştı kusura bakmayın panikten ne yapcağımı bilemedim yardıme din
Estağfurullah, önce sakin olun 🙏 Elle besleme maması temin edin, edene kadar Demet ablanın dediğini yapın ve yedirin 🙏

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sordum peteğin üstüne koyun dedi yem yedrin dedi galiba yemi yetersiz kalmıştı kusura bakmayın panikten ne yapcağımı bilemedim yardıme din
Aldınız yere götürün orda beslesinler çok erken sahıplenmısınız

Son düzenleme:

Sep

Yeni Üye
Tekrardan merhaba kuşu oeteğine üstüne aldım mama karışımını yedirdim şimdi kendisi kaşınıp duruyor ve yemek yedikten sonra 2 kere dışkısını yaptı ilki daha katı ikincisi de görselde gözüktüğü gibi. Ekli dosyayı görüntüle 80891
gene uykulu ve durgun ama seslenince karşılık veriyor minik ötüyor, olay yaşandığında tüm vücudunu bırakmıştı ayakları da kasılmıştı ilk önce su daha sonra 4ml mamayı verdim. Şimdi ise gene uyuyor, paniklediğim için affedin çok korktum, başka bir tavsiyesi olan versin lütfen teşekkürler

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tekrardan merhaba kuşu oeteğine üstüne aldım mama karışımını yedirdim şimdi kendisi kaşınıp duruyor ve yemek yedikten sonra 2 kere dışkısını yaptı ilki daha katı ikincisi de görselde gözüktüğü gibi. Ekli dosyayı görüntüle 80891
gene uykulu ve durgun ama seslenince karşılık veriyor minik ötüyor, olay yaşandığında tüm vücudunu bırakmıştı ayakları da kasılmıştı ilk önce su daha sonra 4ml mamayı verdim. Şimdi ise gene uyuyor, paniklediğim için affedin çok korktum, başka bir tavsiyesi olan versin lütfen teşekkürler
Sıcak tutarsanız yeterli olur

Üst Alt