GizemT
Yeni Üye
Merhaba aslında forumda geçen aydan beri geziniyorum her birinizin değerli bilgileri için teşekkür ediyorum ve artık üye olarak aranıza resmen katılmış bulunmaktayım.
12 Nisan da 2 aylık muhabbet kuşu aldım İsmini(Gülbeyaz) 97 yaşındaki anneannemden alsın ömrü uzun olsun istedim ama olmadı onu 16 mayısta kaybettim
aldığım kişi kanatlarının ucundan kesmemizin daha iyi olacağını söylemişti. Tabi bildiğim bir şey yok kestirdim bende. Kuşum tam uçamadığı için mecburen benimle iletişime daha kolay geçmişti hatta konuşmaya falan da başlamıştı kendini sevdiriyordu. Velhasıl geldiği günden beri başını yukarı kaldırarak sürekli ağzını açıp kapatıyordu. Kaç sefer sorduysam normal olduğunu gaz çıkarmaya çalıştığını söyledi, başka ne sorduysan bi problem olabileceğini söylemedi.Yemesi içmesi de iyi olunca bilemedim ben de,sizlerden okuduklarımla bir şeyler yapmaya çalıştım. Ölmeden önceki akşam çok hızlı nefes alıp vermeye başladı onu aldım sevdim yem yedirdim. Sabah kafeste bi köşeye sinmişti, işe gitmeden aldım onu sevdim ve geri koydum. Eşim de evdeydim o gün kuşa bak bu hayvan hasta galiba dedim ve 1 saat sonra ölüm haberini aldım. 2 gün ne çektim ben bilirim ve hala da ağlıyorum. Bence geldiğinden beri solunumda bi sıkıntı vardı hemen yoruluyordu uçamadığı için bence strese de giriyordu. onu kurtarabilirdim belki ama bilemedim.
O 2 günün sonunda başka bir kuş aldım aynı kişiden. Kafeste her uçan kuş buna çarpıyordu garibim o da öylece duruyordu kıyamadım onu aldım. Ve tabiki bu sefer kanadını kestirmedim. Göz çevresinde hiç beyazlık yok kapkara henüz. 1,5aylık olduğunu söylediler. Şimdi gelelim bu kuşuma Adı Yaşar
inşallah
Yaşar ın ön uzun parmağında tırnak olmadığını farkettim ve diğer küçük parmağı da sanki biraz daha büyük gibi geldi bana. Yine sordum bi problem olmaz dedi ama artık ona güvenmiyorum. Kuşumun yaşam kalitesine etki eder mi başka bir şey yapmak gerekir mi bana yardımcı olursanız sevinirim.
Çok uzun oldu ama hakkınızı helal edin içim çok dolu ilk kuşumu 1ayda kaybedince kalbim çok yaralandı.Bundan sonra her şeyi size sorucam inşallah bıktırmam
12 Nisan da 2 aylık muhabbet kuşu aldım İsmini(Gülbeyaz) 97 yaşındaki anneannemden alsın ömrü uzun olsun istedim ama olmadı onu 16 mayısta kaybettim
O 2 günün sonunda başka bir kuş aldım aynı kişiden. Kafeste her uçan kuş buna çarpıyordu garibim o da öylece duruyordu kıyamadım onu aldım. Ve tabiki bu sefer kanadını kestirmedim. Göz çevresinde hiç beyazlık yok kapkara henüz. 1,5aylık olduğunu söylediler. Şimdi gelelim bu kuşuma Adı Yaşar
Yaşar ın ön uzun parmağında tırnak olmadığını farkettim ve diğer küçük parmağı da sanki biraz daha büyük gibi geldi bana. Yine sordum bi problem olmaz dedi ama artık ona güvenmiyorum. Kuşumun yaşam kalitesine etki eder mi başka bir şey yapmak gerekir mi bana yardımcı olursanız sevinirim.
Çok uzun oldu ama hakkınızı helal edin içim çok dolu ilk kuşumu 1ayda kaybedince kalbim çok yaralandı.Bundan sonra her şeyi size sorucam inşallah bıktırmam