• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Muhabbet Kuşu

GizemT

Yeni Üye
Merhaba aslında forumda geçen aydan beri geziniyorum her birinizin değerli bilgileri için teşekkür ediyorum ve artık üye olarak aranıza resmen katılmış bulunmaktayım.
12 Nisan da 2 aylık muhabbet kuşu aldım İsmini(Gülbeyaz) 97 yaşındaki anneannemden alsın ömrü uzun olsun istedim ama olmadı onu 16 mayısta kaybettim 😢 aldığım kişi kanatlarının ucundan kesmemizin daha iyi olacağını söylemişti. Tabi bildiğim bir şey yok kestirdim bende. Kuşum tam uçamadığı için mecburen benimle iletişime daha kolay geçmişti hatta konuşmaya falan da başlamıştı kendini sevdiriyordu. Velhasıl geldiği günden beri başını yukarı kaldırarak sürekli ağzını açıp kapatıyordu. Kaç sefer sorduysam normal olduğunu gaz çıkarmaya çalıştığını söyledi, başka ne sorduysan bi problem olabileceğini söylemedi.Yemesi içmesi de iyi olunca bilemedim ben de,sizlerden okuduklarımla bir şeyler yapmaya çalıştım. Ölmeden önceki akşam çok hızlı nefes alıp vermeye başladı onu aldım sevdim yem yedirdim. Sabah kafeste bi köşeye sinmişti, işe gitmeden aldım onu sevdim ve geri koydum. Eşim de evdeydim o gün kuşa bak bu hayvan hasta galiba dedim ve 1 saat sonra ölüm haberini aldım. 2 gün ne çektim ben bilirim ve hala da ağlıyorum. Bence geldiğinden beri solunumda bi sıkıntı vardı hemen yoruluyordu uçamadığı için bence strese de giriyordu. onu kurtarabilirdim belki ama bilemedim.
O 2 günün sonunda başka bir kuş aldım aynı kişiden. Kafeste her uçan kuş buna çarpıyordu garibim o da öylece duruyordu kıyamadım onu aldım. Ve tabiki bu sefer kanadını kestirmedim. Göz çevresinde hiç beyazlık yok kapkara henüz. 1,5aylık olduğunu söylediler. Şimdi gelelim bu kuşuma Adı Yaşar 😊 inşallah
Yaşar ın ön uzun parmağında tırnak olmadığını farkettim ve diğer küçük parmağı da sanki biraz daha büyük gibi geldi bana. Yine sordum bi problem olmaz dedi ama artık ona güvenmiyorum. Kuşumun yaşam kalitesine etki eder mi başka bir şey yapmak gerekir mi bana yardımcı olursanız sevinirim.
Çok uzun oldu ama hakkınızı helal edin içim çok dolu ilk kuşumu 1ayda kaybedince kalbim çok yaralandı.Bundan sonra her şeyi size sorucam inşallah bıktırmam😊

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşun videosunu dışkısını fotosunu paylaşır mısınız

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba hoşgeldiniz. Başınız sağolsun olan olmuş artık kötüyü düşünmeyin. Yeni bir can sahiplenmeniz iyi olmuş. Kuşun videeounu ve parmaklarının fotoğrafını görebilir miyiz. Ona göre yorum yapalım.

Ayrıca Sağlıklı bir kuş için bazı takviyeleri edinmenizi öneririm. Entrobac probiyotik, gerwit multivitamin ve b vitamini BT amin forte. Edindiğinizde yazarsanız nasıl kullanacağınızdan da bahsederiz. Kafesinizde grit kum, kalamar kemiği, gaga taşı ve mineral blokta mutlaka bulunsun.

GizemT

Yeni Üye
Merhaba hoşgeldiniz. Başınız sağolsun olan olmuş artık kötüyü düşünmeyin. Yeni bir can sahiplenmeniz iyi olmuş. Kuşun videeounu ve parmaklarının fotoğrafını görebilir miyiz. Ona göre yorum yapalım.

Ayrıca Sağlıklı bir kuş için bazı takviyeleri edinmenizi öneririm. Entrobac probiyotik, gerwit multivitamin ve b vitamini BT amin forte. Edindiğinizde yazarsanız nasıl kullanacağınızdan da bahsederiz. Kafesinizde grit kum, kalamar kemiği, gaga taşı ve mineral blokta mutlaka bulunsun.
İlk fırsatta yükleyeceğim teşekkür ederim

GizemT

Yeni Üye

Dışkıda yem yok o alırken yerden bulaştırmıştım. Durunca koyu renk alıyor ama bazen daha açık yeşil yapıyor kuruması geç oluyor. 2 gün sirkeli su verdim başka da bişey yapmadım.
Kafesinde her şeyi var ama henüz gagataşını kullandığını görmedim. Daldarıyı azalttım. 1 kere marul ve portakalın tadına baktı salatalık yemedi.
Bugüne kadar zorla avucuma almadım parmağıma geldiği sürece zorlamadan yaklaştım. Ama hala elimden korkuyor tabiki. Hiç ısırmadı öğrenmesin diye zorlamıyorum onu açıkçası. Kuş psikolojisini tam çözemedim ama denemeye çalışıyorum. Seslendiğimde Birazcık da mırıldanmaya başladı.
Bir de kafasındaki tüpçükleri açamadı henüz ne yapmak gerekir

GizemT

Yeni Üye
Tekrar merhaba kimse bana cevap yazmamış ama ne yapsam ki başka sorularım da vardı...

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Aldığınız yer büyük ihtimalle işini doğru yapmayan bir yer. Yine ordan almanızı onaylamasamda bir yandan iyi olmuş aldığınız. Bir canı kurtamış olmuşsunuz o ortamdan. Ayaklarında bozukluk var gibi ama elinizi kavrıyor ve hayatına etki etmiyorsa sıkıntı olmaz. Yavruyken olmuş olabilir. Maşallah çokta tatlı kuşunuz.

GizemT

Yeni Üye
Merhabalar mesajınız gözden kaçmış sanırım ☺ dışkının ilk halinin kurumuş haline göre açık renkli olması çok normal, sirkeli suyu vermenizi kesinlikle önermem, gaga taşını ihtiyacı doğrultusunda kullanacaktır. Marulu da çok az vermenizde fayda var çünkü ishale sebep olabiliyor, portakalıda içerdiği asitten dolayı önermem. Kafes içi eğitimle aranızdaki bağın daha da güçleneceğine inanıyorum. Tüye girmiş kuşunuz bu dönemin rahat atlatılması banyo suyu verebilirsiniz, kaliteli bir B vitamini kullanabilirsiniz (Bt-amin forte tavsiyem)

Güncel sorunuzu da yeni konu açarak sorabilirsiniz bu konuyla bağlantısızsa ☺
Teşekkür ederim 😊
Portakalın 1 kere tadına baktırdım daha dikkatli olayım bari. Sirkeli suyu önerenler neye göre öneriyor o zaman valla kafam karıştı.
Banyo için havalar uygun olmayabilir diye biraz daha beklemeyi düşünmüştüm açıkçası.
Peki b vitamini bütün almak mı gerekli bölünmüş olarak alabileceğim güvenli bir yer var mıdır

GizemT

Yeni Üye
Ek olarak maşallah kuşunuz çok tatlı fakat aldığınız yer yaşı konusunda doğru bilgi vermemiş 1 buçuk aylıktan büyük, 4 5 aylık bir erkek 🧿
Ama gözlerinde Halkası bile yok bi de görseniz mini minnacık bişey 😁

GizemT

Yeni Üye
Merhaba. Aldığınız yer büyük ihtimalle işini doğru yapmayan bir yer. Yine ordan almanızı onaylamasamda bir yandan iyi olmuş aldığınız. Bir canı kurtamış olmuşsunuz o ortamdan. Ayaklarında bozukluk var gibi ama elinizi kavrıyor ve hayatına etki etmiyorsa sıkıntı olmaz. Yavruyken olmuş olabilir. Maşallah çokta tatlı kuşunuz.
Tünemesinde falan sıkıntı yok o günden beri gözlemliyorum hatta çok komiğime geliyo ayaklarını çok seviyorum 😁

GizemT

Yeni Üye
kaliteli bir B vitamini kullanabilirsiniz (Bt-amin forte tavsiyem)

[/QUOTE]

Semiha S in yazdığı tüm her şeyi vermem gerekir mi? Ya da siz bana en baştan yazsanız sırasıyla neler vereyim kuşuma.
Eğitimi konusunda da başka bir başlık açmayı planlıyorum beni yalnız bırakmazsanız sevirim çok teşekkür ederim şimdiden. Bu arada geveze olma yolunda gidiyor kuşum az kaldı konuşmasına 😄

GizemT

Yeni Üye
Ben bölünmüş ürünleri mamaistten alıyorum zaten forumun sponsoru aynı zamanda kurucusu, oraya göz atabilirsiniz.

Semiha S in yazdığı tüm her şeyi vermem gerekir mi? Ya da siz bana en baştan yazsanız sırasıyla neler vereyim kuşuma.
Eğitimi konusunda da başka bir başlık açmayı planlıyorum beni yalnız bırakmazsanız sevirim çok teşekkür ederim şimdiden. Bu arada geveze olma yolunda gidiyor kuşum az kaldı konuşmasına 😄
Evet Semiha hanımın dedikleri sağlıklı kuşlar için de gerekli olan takviyeler kullanmanızda fayda var, eğitim konusunda elimden gelen desteği sağlayacağım 👍🏻
[/QUOTE]
Siteye üye oldum sepetime ekledim nasıl kullanacağım hakkında bilgilendirmeye gelir diye düşünüyorum

GizemT

Yeni Üye
Merhaba ürünlerim geldi kullanım konusunda yardım bekliyorum🥰

Üst Alt