• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru cennet papağanı

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Babam rastgele bir buğday getirdi bence, amcama söyledim umarım olur cidden çok merak ediyorum faydalarını, birde yapıp verdiğimde çiftleşme oluyormuş ne mutlu olurum 😂
Olabilir gerçekten çok besleyici yazdığım konuyu okudun mu. Kaç çeşit vitamin var ben buğday verdiğim zamanlarda yumurta maması yapmıyorum bile :))

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Babam rastgele bir buğday getirdi bence, amcama söyledim umarım olur cidden çok merak ediyorum faydalarını, birde yapıp verdiğimde çiftleşme oluyormuş ne mutlu olurum 😂
Yumurta maması veriyordum önceden sürekli çimlendirme yapayım dedim çimlendirmeye bir başladım kavga eden kuşlar birbirine kusmaya başladı derken çiftleştiklerinş falan gördüm buğday çimlenmesi sayesinde yavruladılar diye düşünüyorum :))

Bahar Y.

Müdavim
Olabilir gerçekten çok besleyici yazdığım konuyu okudun mu. Kaç çeşit vitamin var ben buğday verdiğim zamanlarda yumurta maması yapmıyorum bile :))
Okudum okudum hocam, ben nijerde aldım ek olarak fazlası yağlanma yapıyor biliyorum o yüzden 2 haftada 1 falan vermeyi düşünüyorum, keçi boynuzu tozuda mı alsam ki bilemedim çok mu yüklenme yapmış olurum 🤔

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Okudum okudum hocam, ben nijerde aldım ek olarak fazlası yağlanma yapıyor biliyorum o yüzden 2 haftada 1 falan vermeyi düşünüyorum, keçi boynuzu tozuda mı alsam ki bilemedim çok mu yüklenme yapmış olurum 🤔
Ben nijeri aldım buğdayın etkisinden sonra hiç kullanmadım sürekli yumurtladığından yağlanır yumurta sıkışır diye kullanmadımmbirde tüye sokuyor fazla nijer sıkıntı

Bahar Y.

Müdavim
Yumurta maması veriyordum önceden sürekli çimlendirme yapayım dedim çimlendirmeye bir başladım kavga eden kuşlar birbirine kusmaya başladı derken çiftleştiklerinş falan gördüm buğday çimlenmesi sayesinde yavruladılar diye düşünüyorum :))
Aaa gerçekten o kadar etkili mii, tesadüf olma ihtimali var mı peki, çünkü ben bazen çok iyi anlaşınca olur bu iş diyorum sonra Şimal cadılıklar yapıyor olmayacak diyorum 😂 Şamil tellere kur yaparken ayak atıyor ama Şimale kur yaparken atmıyor 🥺

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Aaa gerçekten o kadar etkili mii, tesadüf olma ihtimali var mı peki, çünkü ben bazen çok iyi anlaşınca olur bu iş diyorum sonra Şimal cadılıklar yapıyor olmayacak diyorum 😂 Şamil tellere kur yaparken ayak atıyor ama Şimale kur yaparken atmıyor 🥺
Ya tesadüf olacağını sanmam erkeği öldürecek diye ben kuşları ayırmıştım. O derece kavgadan suanki hale geldim :)

Bahar Y.

Müdavim
Mamalarına çay kaşığı ucu kadar katarım olmadı, ben yemlerinde yok sanıyordum ama varmış galiba biraz, bilseydim almazdım aldıktan sonra gördüm, daha doğrusu onun nijer olduğunu anladım 😅

Merve00

Paylaşımcı
Şimalden korkuyordur şimal cidden baskın bir dişi. Kolay kolay ayak artırmaz o kendine 🤦

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mamalarına çay kaşığı ucu kadar katarım olmadı, ben yemlerinde yok sanıyordum ama varmış galiba biraz, bilseydim almazdım aldıktan sonra gördüm, daha doğrusu onun nijer olduğunu anladım 😅
Siyah yuvarlak oluyor yemlerde vitaminşi yemlerin hepsinde var ben kavga eden kuşlarıma verdiğim 3 şey vardı. Quik condisyon sağlık tohumu quik mama ve buğday çimlendirme bir gün buğday diper gün quik mama ile condisyon u karıştırıp öylece verdim 😅

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Önceden eşleşmiyor diye yakınıyordum şimdi yavru varken eşleşecek diye erkek kur yaparken dişiye rahatsız ediyorum baktım erkek ayak atıyor kaynana gibi araya giriyorum 😂

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Şimdi aklımda kendi mamamı yapmak var :)) bi müsait olursam kendi hazır mamamı kendim yapacam