• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru cennet papağanı

Bahar Y.

Müdavim
Önceden eşleşmiyor diye yakınıyordum şimdi yavru varken eşleşecek diye erkek kur yaparken dişiye rahatsız ediyorum baktım erkek ayak atıyor kaynana gibi araya giriyorum 😂
Öyleyse benim fikir almam gerekiyor, bir ümit çiftleşme gerçekleşti ilk kuluçkadan 3 sağlam yavru çıktı diyelim, erkek çıkarsa birini ayırıcam birini Merve hocaya sözüm var diğerinide akrabalardan birine verebilirim, 2.kez çiftleşme olursa yavruları ne yapıyoruz, internet yoluyla kendimiz mi veriyoruz yoksa Pet shopla anlaşma falan mı oluyor veya burdanda verilebilir ücretsiz olarak

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Öyleyse benim fikir almam gerekiyor, bir ümit çiftleşme gerçekleşti ilk kuluçkadan 3 sağlam yavru çıktı diyelim, erkek çıkarsa birini ayırıcam birini Merve hocaya sözüm var diğerinide akrabalardan birine verebilirim, 2.kez çiftleşme olursa yavruları ne yapıyoruz, internet yoluyla kendimiz mi veriyoruz yoksa Pet shopla anlaşma falan mı oluyor veya burdanda verilebilir ücretsiz olarak
Ben satmam ama önceden petshop tanıdığım vardı komisyon alıyordu rafın birine benim kuşları koyuyordu satılanların parasına malzeme alıyordum ilaç vitamin yem mama darı vs

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hocam Furkan hoca paylaşsa bile miktardan çok taze tohumlar bulabilmek önemli bence, siz ne düşünürsünüz Furkan hocam bu konuda
Taze ve orantıyı iyi ayarlamak lazım birde bazı besinleri fırınlayıp toz haline getirip katmayı düşünüyorum

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Taze ve orantıyı iyi ayarlamak lazım birde bazı besinleri fırınlayıp toz haline getirip katmayı düşünüyorum
C vitaminş için örnek portakal ı fırında kurutup toz haline getirip vermeyi planlıyorum yapımı zor herkes yapamayabilir :)

Bahar Y.

Müdavim
Ben satmam ama önceden petshop tanıdığım vardı komisyon alıyordu rafın birine benim kuşları koyuyordu satılanların parasına malzeme alıyordum ilaç vitamin yem mama darı vs
Bende satmayı düşünmüyorum canımın canı sonuçta nasıl satayım ki, burdan iyi bakabileceğini düşündüğüm arkadaşlara hediye ederim olmadı, peki kuşlar farklı şehirlere nasıl gidiyor o konuda bilginiz var mı

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bende satmayı düşünmüyorum canımın canı sonuçta nasıl satayım ki, burdan iyi bakabileceğini düşündüğüm arkadaşlara hediye ederim olmadı, peki kuşlar farklı şehirlere nasıl gidiyor o konuda bilginiz var mı
Otobüs firmaları ile

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ya yavrular kuşlarına yem vs almak için yavru verirsin :) ben öyle yapıyordum yerli kuşları asıl ürettiğim kuşlar tepeli veya jumboydu

Bahar Y.

Müdavim
Ya yavrular kuşlarına yem vs almak için yavru verirsin :) ben öyle yapıyordum yerli kuşları asıl ürettiğim kuşlar tepeli veya jumboydu
Bilmem ki öylede olabilir aslında, eskiden showlar jumbolar bana çok çirkin geliyordu şimdi sempatik geliyorlar 😂 3 yavru vereyim bana jumbo versinler zamanı gelince 😂😂 öyle bir şey olur mu acaba

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
bunlar mantolu tepeli çiftimdi jumbo çiftlerimin resimleri yok silinmiş olsa onlardanda atardım : )

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bilmem ki öylede olabilir aslında, eskiden showlar jumbolar bana çok çirkin geliyordu şimdi sempatik geliyorlar 😂 3 yavru vereyim bana jumbo versinler zamanı gelince 😂😂 öyle bir şey olur mu acaba
show jumboyu hiç evde yapamazsın onları üretimhanede bile bizi zorluyorlardı

Bahar Y.

Müdavim
Ekli dosyayı görüntüle 12461Ekli dosyayı görüntüle 12461Ekli dosyayı görüntüle 12462

Ölmeden önceki yeni eşe attığım yavrular bunlar yeni yeni 8 aylık olmuştu silmemişim kalmış bilGisayarda
Ne kadar güzelmiş hepsi maşallah :) tepeli kuşlarda salmonella ihtimali yüksek oluyor diye biliyorum hiç öyle bir durumla karşılaştınız mı merak ettim, zaten show jumboyu üretmek için almam alırsam öyle evde bakmak için alırım diye düşünüyorum 😂

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ne kadar güzelmiş hepsi maşallah :) tepeli kuşlarda salmonella ihtimali yüksek oluyor diye biliyorum hiç öyle bir durumla karşılaştınız mı merak ettim, zaten show jumboyu üretmek için almam alırsam öyle evde bakmak için alırım diye düşünüyorum 😂
Tepelilerde kannağır basar salmonella değil o kanı ağır bastığı için başı dönük oluyor ☺ ama yemini vs yiyor uçabiliyor salmonella da bunlar yok kanı çok ağır geldiğinden yavru büyüyünce düzeliyor b.ihtimalle

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Resimlerdekilerin hepsi öldü veba yüzünden

Bahar Y.

Müdavim
Tepelilerde kannağır basar salmonella değil o kanı ağır bastığı için başı dönük oluyor ☺ ama yemini vs yiyor uçabiliyor salmonella da bunlar yok kanı çok ağır geldiğinden yavru büyüyünce düzeliyor b.ihtimalle
Bir kaç konuda görmüştüm tepeli kuşların salmonella olduğunu, belirtilerde vardı sadece baş dönüklüğü değildi sanırım ihtimali artıyor ☺ gerçekten tüylerinden belli oluyor ne kadar iyi bakıldıklarının

Bahar Y.

Müdavim
Başınız sağolsun, komik gelecek belki ama nazar değmiş olabilir, bazıları inanmıyor ama bence kuşları çabuk çekiyor böyle şeyler
Bende inanıyorum nazara kesinlikle, misafir gelmişti eve 2 kişi Şimalin renginden bahsetmişti beğendikleri için, ertesi gün Şimalde solunum sıkıntısı çıkmıştı şuan düzeldi çok şükür