• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yaşı, cinsiyeti ve yem yememesi

BahtsızBedevi

Yeni Üye
İyi günler. Sultan papağanın yaşını bilmek istiyordum.Yavru diye verdi satan kisi. Sonra kuşcuya gotürdüm baska biri baksın diye 1 yaşındadir dedi. Aradık aldığımız kisiyi Kasimda doğdu 6 aylık dedi. Emin olamadım yası var mı yavru mu. Bir de bir sürü yem aldım yesin diye yemiyor. Elimle besliyorum kafesin icinde yemi yemiyor yere kasenin icinde yem koyuyorum yeterki yesin diye o da pisligi bulasıyor alt teli yokmuş kafesin. Dal darı aldım eğitiriz diye ama bağımlısı oldu ondan başka birşey yemiyor. Kuru meyve yaş meyve sebze veriyorum gagasinı bile değdirmiyor.
Alıssin diye yapmadigim kalmadı 3 parmağımı kan icinde bıraktı. Çocuklar icin almıştık. Gagalama huyunu bıraktı çok şükür ama ne ele geliyor ne kendini sevdiriyor. Yalnız takılıyor öyle çok salmayın demisler günde 2 saat serbest birakıyorum kafeste kalmasın diye.
Ağactan yapay ciceklerle falan yuva yapsak hata mı ederiz iyi mi olur onun için bilemedim.
IMG_20220403_213551.jpgIMG_20220403_213540.jpgIMG_20220403_213520.jpg16494152679727545138588000261918.jpg

BahtsızBedevi

Yeni Üye
5 gün oldu. İlk gün yem yemedi strestendir kafes degisikliginden dedik. 2. gün baktık gene birsey yemiyor korktum açlıktan ölecek diye. Dal dariyı sevdiklerini duydum hem yer hem egitirim dedim ama maşallah yemeye doymadı simdi ne versem yemiyor. Gerekirse dal darı alır veririm sadece yeterki sağlıklı olsun.
Her gün bir koca dal yiyor. Yemine karistirdim ama ayiklıyor gene

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
4-5 aylık duruyor bu kuş. Tuye daha girmediği için kuyruk altındaki tüyleri daha temizleyememis. Onlari zamanla temizler. Yumurta maması yapın verin. Yer büyük ihtimalle. Genelde sultanlar çekirdek bağımlısı oluyor sizinkide dal darı bağımlısı olmuş 😄 çok dal darı vermeniz doğru değil haftada en fazla 2-3 gün yeterli. Dışkıları ne durumda bu oğlan çocuğunun 😄

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Kuştan hiç anlamiyorum. Yumurta maması nedir tarif verebilir misiniz.
Oğlanmiymış kendisi demislerdi ama nerdeyse hiç ötmüyor inandırıcı gelmemisti
Kakasini hiç sormayalim😁 önce sarimsı cıviktı sonra yesilimsi civık strestendir dedi kuşcu. Simdi resimdeki gibi16494168251275749039951702260967.jpg

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Dışkı çok kötü. Evinizde bulundurmak için entrobac veya diazyme probiyotik temin etmelisiniz. Yumurta maması dediğime gelince yumurtayı haşlayın ve sarımsak rendesi varsa yumurtayı rendeleyin. Kuşa servis edersiniz

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Bunu verdi kuştu şaşal suya 10 günde bir 10 damla damlat 1 gün sonra suyu değistir çesme suyu ver normal günlerde dedi.
Valla yemiyor yesin ölmesin diye 3 parmağım delik deşik oldu kanlar içinde biraktı gene de alıstirdım yedirdim zorla su vericektim nerdeyse simdi dal darii verirsen yiyor. Kabuk açma huyu hiç yok tohum yesin diye kirıp ben yediriyorum cekirdeğini bile ayıklıyıp yediriyorum. Gagasını falan mi kirdi acaba alt gagasinda mi bir sorun var yemiyor kuş bu yemesi laziim😁
16494171506411481267558339178824.jpg

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ben böyle bir ürün de kullanmadım ayrıca ürünü satan kişinin de kusunuza çeşme suyu verin demesi saçmalık. Siz o kişiyi dinlemeyin çeşme suları kireclidir insanlara zararı olduğu gibi hayvanlara da zararı vardır. Kuşlar taze ve damacana suyu tüketmelidir. Vitamini tarif ederken de yanlış tarif etmiş. Vitamini verdiğinizden bir kaç saat sonra suyunu yenilemeniz gerekiyor. 1 gün sonraya bırakmayın taze su vermek için. Çünkü normal günde bile kuşların suluklarinin en az 2 defa değiştirilmesini öneririm. Yem yeyip suları tukettikce içinde boş kabuklu yemler kalır ve bu da suluk içi ve kenarlarda bakteri oluşumu sağlar. Size tavsiyem bilindik marka ürünleri kusunuza almanız ve size önereceğim de rohnfried sağlık ürünleri.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kafesinde gaga taşı mineral blok ve kalamar kemiği bulundurun hem ayaklarını torpulemeleri için hemde gaga torpulemek ve kalsiyum ihtiyaçlarını karşılamak için bu ürünler şart

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Ürünün faydası olacagını sanmıyorum Röhnfried ürünleri mümkünse kullan hiç olmazsa 1 gün dinlenmiş su olsun @Didemkaya hocamın dedigi gibi gaga taşı mineral blok kalamar kemigi olursa kendi işini kendi halleder kuş kumuda eklersen bence inanılmaz olur

BahtsızBedevi

Yeni Üye
Hepinize bilgilerinizi paylaşıp bana yardımcı olduğunuz için tesekkür ederim. Dediklerinizi not aldım sipariş vericem hemen.
Umarım kendi başına yemek yer.
Bugün yemlikde alıcam bittikce dökülen yemlik aldim ona ama hoşlanmadi sanirim yem tavsiyeniz olursa onu da almak isterim.
Papağan yemi kumu normal darı aldım.
Yumurta haşlıyorum rendeleyip vericem umarım işe yarar yoksa aç kalicak ya da mecbur darı vericem

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Şehmus abinin kendi karışımlı yemleri var ben ve bir çok arkadaşımız kendisinden alıyoruz. Özelden iletişime geçip hem rohnfried sağlık ürünlerinden hemde mama ve yemleri kendisinden alabilirsiniz

BahtsızBedevi

Yeni Üye
İyi olur kendisiyle konusayim o zaman. Bir hevesle aldılar bana kaldı candır ben hayvana karşiyim doğada olmalı benim gözümde tüm hayvanlar. Dinletemedim aldılar simdi de ne gerekiyorsa yapmak lazım yeterki iyi olsun

Üst Alt