• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yağa düşen muhabbet kuşu

Ziya10

Yeni Üye
Yağa düştü bir çok kez yıkadım sirkeyle sildim 10 gün oldu. Boyun tüyleri ve kanat altlarındaki tüyler döküldü. Tüylerinin yapısı da bozuldu. Bu tüyler ne zaman duzelip çıkar. Jöle sürmüş gibi yapışıklar,IMG_20220325_191237.jpg kabartamıyor tüylerini.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok uzun zaman lazım en az iki tüy değişimi geçmesi gerekiyor 👍 Biotin içerikli vitamin ve probiyotik verin ayrıca haftada iki kez ılık suyla banyo yaptırın

Ziya10

Yeni Üye
Ne kadar bir sürede tüy değiştiriyorlar tahminen

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
hocam bebek pudrası kullan üstündeki yağı alsın. iki gün boyunca pudrayı tüylerine iyice yedir. sonrasında ılık birkaç damla elma sirkeli suyla banyo yaptır. kurularken tüylerini parmaklarının yardımıyla masaj yapar gibi hafifce sağa sola dağıt düzeldiğini görüceksin. bu işlemi iki defa yapsan kendine gelir

Ziya10

Yeni Üye
Pudra kullandım ama bir faydası yok belki de tüylerini o döktü yağla karışınca. Tüylerin düzelme ihtimali yok gibi duruyor. Yapısı bozulmuş kaç kez yıkadım sildim fayda etmedi en iyisi tüylerini döküp yenisini çıkarması galiba

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
benim kuşumun tüylerinin de yapısı bozulmuştu aynen böyleydi. fazlasıyla uğraştım dediklerim arasında en önemli olanı parmaklarınla tüylerini dağıtman. pudra işleminden sonra tabii. yoksa istediğin kadar yıka istediğin kadar sil tüylerinin düzelmesi aylar alır. benim bir haftada düzeldi bu işlemlerle

Bahar Y.

Müdavim
Yağa nasıl düştü ve yağ sıcak mıydı

Ziya10

Yeni Üye
Yağ sıcak değildi ayçiçek yağına düştü komple yağ oldu. Bir kere yaptım pudra işlemini kol altları yara oldu ve tüyleri düzelmedi. Ya yağdan ya pudradan diye korktum tekrar yara olucak diye ondan yapmadım

Ziya10

Yeni Üye
benim kuşumun tüylerinin de yapısı bozulmuştu aynen böyleydi. fazlasıyla uğraştım dediklerim arasında en önemli olanı parmaklarınla tüylerini dağıtman. pudra işleminden sonra tabii. yoksa istediğin kadar yıka istediğin kadar sil tüylerinin düzelmesi aylar alır. benim bir haftada düzeldi bu işlemlerle
Pudradan sonra yıkıyor muyuz peki öyle duruyor mu ?

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Pudradan sonra yıkıyor muyuz peki öyle duruyor mu ?
pudrayı iyice yedir tüylerine. bir iki gün beklesin öyle. yarın da yıkamadan yine pudra işlemi uygula. ikinci gün sirkeli suyla yıka ve kuruladıktan sonra parmaklarınla tüylerini dağıt

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
O şekilde beklemesi iyi değil bence sonuçta kendini temizlerken pudrayı yemiş olacak 🤔
boyunluk kullanılabilir hocam. ayrıca bebek pudrasının çok zararlı bir oluşum olduğunu düşünmüyorum, tüylerdeki yağı emmesi için pudra harici mısır unu da kullanılabilir. ama ben pudrayı tercih ettim bu konuda

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
boyunluk kullanılabilir hocam. ayrıca bebek pudrasının çok zararlı bir oluşum olduğunu düşünmüyorum, tüylerdeki yağı emmesi için pudra harici mısır unu da kullanılabilir. ama ben pudrayı tercih ettim bu konuda
Maalesef bebek pudrası olarak geçen şey, bebeklerimiz için bile zararlı, soludugu durumda ciğerlerine zarar veriyor 😔 kuşlar için bu durum daha da tehlikeli olabilir

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Maalesef bebek pudrası olarak geçen şey, bebeklerimiz için bile zararlı, soludugu durumda ciğerlerine zarar veriyor 😔 kuşlar için bu durum daha da tehlikeli olabilir
yani diğer türlü de temizlenemediği için psikolojisi bozulan uçamayan ve hatta stresten tüylerini yolabilen bir durumla karşılaşıcaz..

Ziya10

Yeni Üye
Sürekli tüylerini düzeltmeye çalışıyor her an hem de. Bu onu yoruyor o yüzden kıyamıyorum

Bahar Y.

Müdavim
Pudra ile kalacaksa mutlaka boyunluk takılmalı çeşit çeşit sorunlar çıkarabilir yoksa, solunum sıkıntısı zehirlenme vs.

Ziya10

Yeni Üye
Tamamdır teşekkür ederim değerli yorumlarınız için 😀