• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Sağ ayağa basamama sorunu

gulsen duduoğlu

Yeni Üye
Merhabalar.
Biz muhabbet kuşumuzu geçen sene dışarda bulduk.her şeyden korkan bi kuştu. Şimdi bile hala gölgeden sesden aşırı irkiliyo. Mart nisan ayları gibi topallamaya başladı. Sağ ayağına basamıyodu ara ara. Sonra zayıflamaya başladı.Kuruma hastalığımı dedik veterinere götürdük kuruma hastalığı yokmuş sadece tüy dökümü süreklilik gösteriyo deyip a vitamini verdi. Ama gelince 1 hafta içinde gece çığlık atmaya başladı sağ ayağına hiç basamıyodu. Yana doğru dümdüz açıyodu ve sağ tarafa bakarak krize girip sürekli etrafında dönüyodu.eşim biraz kuyruk kısmının altını elleriyle yokladığında sert bişeyler var içinde dedi yumurtamı kırıldıki içinde dedik(bu arada erkek kuş yok evde kızgınlık yumurtası atmıştı 6 tane kışın).tekrar götürdük veterinere röntgen çektiler yumurta kırığı falan yok sadece küçük kist gibi oluşumlar var dediler. Antibiyotik ve vitamin verdiler. Kullandık 2 hafta sıkıntısı olmadı çığlık atma halsizlik falan. Ama ayak hala topallıyo. 1 hafta sonra öğlen birde kafesin üstünde yatarken birden çığlık atığ sola doğru gitmeye çalıştı sağ tarafını sürükledi . Sonra geçti. Akşam gece 11 dede gene aynısını yaptı ama kustu yediklerini sürekli ve bayıldı sandık eşim sırtından biraz masaj yaptı kendine geldi. Hemen gece götürdük veterinere epilepsi belirtilerine benziyor dediler şu anda antibiyotik 2 tanede şırınga olarak vitaminler verdiler sürekli uyuyo yatıyo . Bugün eşimle sağ bacağının eklemine baktık sanki kalça eklemi çıkıntı gibi geldi bize çıkmış olabilirmi.hala basamıyo ara ara ayağının üstüne.bu konu hakkında ne yapmamı hangi veteri tavsiye edersiniz. Bulunduğumuz bölgede kuş veterineri yok herkes vitamin antibiyotik verip yolluyo. Bitince aynı sorunları tekrar yaşıyoruz.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşta nörolojik yada salmonella bakterisi gibi sıkıntılar varsa antibiyotik zaten kullanılmalı hangi antibiyotik verildi bilginiz var mı çünkü kendi kendine geçen bir şey değil. Bazen antibiyotikler bile işe yaramayabiliyor. Ayağı için net şekilde fotoğrafını ve kuşun genel hâlini görebileceğimiz streamable.com üzerinden videosunu ekler misiniz. Yeni yapılmış dört beş dışkıyı da görelim temiz beyaz peçete üzerine.

gulsen duduoğlu

Yeni Üye
Fotoğraf ve dışkı fotosu buradan ekledim. Dışkı temize tel yaptı şimdi ama hep böyle dışkısı. Antibiyotiğide ekledim. Bunu kullanalı çığlık atması bağırması olmadı. Ağzının kenarında kızıllıklar var o vitamin damlatmaya çalışırken zorlanıyoruz ondan bulaştı(valeriana vitamini).videoyu akşam eşim gelince yükleyeyim site ingilizce yanlış bişey olmasın dilini çeviremedim.Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için😞

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu iki kullanıcı size mi ait. Öyleyse birini kullanmanız gerekiyor. Antibiyotik daha çok eklem kemik iltihabı apse vs için verilmiş. Peki ayağı için röntgen çekildi mi.

ugurdudu

Yeni Üye
Bu iki kullanıcı size mi ait. Öyleyse birini kullanmanız gerekiyor. Antibiyotik daha çok eklem kemik iltihabı apse vs için verilmiş. Peki ayağı için röntgen çekildi mi.
Ben Gülsen hanımın eşiyim, daha önce röntgen çekildi fakat elimizde filmi yok. Boş yumurtlamıştı içeride kırık parçası mı var acaba diye bakıldı ama görülmedi sadece kist olabilecek karartılar görüldü. Ayağı için özel olarak röntgen çekilmedi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben Gülsen hanımın eşiyim, daha önce röntgen çekildi fakat elimizde filmi yok. Boş yumurtlamıştı içeride kırık parçası mı var acaba diye bakıldı ama görülmedi sadece kist olabilecek karartılar görüldü. Ayağı için özel olarak röntgen çekilmedi
Genel röntgen de de ayağın durumu görünebilir. Atak kısmı ayrıca değerlendirilmeli çünkü antibiyotiği ayak için vermiş. Sinir baskısı yapıyor bu yüzden ayağa yüklenme ağrı vs olabilir röntgen de kırık çıkık vs net anlaşılır biz sadece video veya görüntüye göre yorum yapıyoruz. Evinizde volteren yada dolgit gibi ağrı kesici ödem giderici krem varsa sorunlu ayağa sürün. Kan dolaşımı da hızlansın. Ama tekrardan hekim kontrolü daha iyi olur.

ugurdudu

Yeni Üye
Teşekkürler, önerebileceğiniz hekim var mı? Balıkesir Edremit ilçesinde yaşıyoruz tercihen yakın civarda olabilir, İzmir e de gelebilirim fakat afaki rakamlar isteyen birine gidemem 🙁

Burada röntgen çekilse bir yorumda bulunulabilir mi?

Kendim elimle yokladığımda sol bacağın gövdeye bağlandığı yer sağ tarafa göre daha yakın ve düz, sağ bacağın bağlandığı yer çıkıntılı şiş gibi hissettiriyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu veterinerlerden birine yorumlara göre bakabilirsiniz. İzmir'de size t-vet veteriner kliniğini tavsiye ederim uçuk rakamlar çıkarmıyor alanında oldukça tecrübeli hekim Emrullah bey var. Röntgen içinde şöyle diyeyim bu zamana kadar tecrübeme dayanaraktan söylüyorum her hekim röntgeni farklı yorumlayabiliyor birinin dediği diğerini tutmayabiliyor. Sağ taraftaki şişlik ödem mi kırık mı çıkık mı vs röntgen de anlaşılır.

Ekli dosyalar

ugurdudu

Yeni Üye
Merhaba, kuşumuzu izmirde veterinere götürme şansımız oldu. Kuşumuzdaki bu tepkilerin sebebi ne nörolojik ne de doğrudan bacağıyla ilgiliymiş. Kuşun karaciğerinde kalbinin 6 katı kadar büyüme olmuş. Bu büyüme diğer organlarını sıkıştırırken bacak sinirlerini de etkilemiş. Bundan dolayı bacağı uyuşunca korktuğundan bu şekilde tepki veriyormuş. Şimdi karaciğeri küçültecek bir tedavi başladık. Dışkısında da boyama yöntemiyle yapılan bir test vardı 3 farklı parazit çıktı. Bunun için de ilaçlar kullanıyoruz. Daha önce böyle bir durum yaşayan olduysa umarım bir faydası olur

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Daha önceki röntgen çekiminde bu karaciğer büyüklüğü gözükmedi mi. Evet büyüme net şekilde anlaşılıyor. İki röntgen çekimi arasında uzun zaman yoksa bu büyüklük görülmesi gerekirdi. İzmir'de hangi veteriner e gittiniz.

ugurdudu

Yeni Üye
Daha önce de dediğim gibi bulunduğum bölgede kuştan anlayan veteriner yok. Bu röntgen bulunduğum bölgede ilk çekilen, ikinci bir röntgen daha çekildi ama elimde görüntüsü yok. İzmir de kuş veterineri Burak Uçar a gittik.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Daha önce de dediğim gibi bulunduğum bölgede kuştan anlayan veteriner yok. Bu röntgen bulunduğum bölgede ilk çekilen, ikinci bir röntgen daha çekildi ama elimde görüntüsü yok. İzmir de kuş veterineri Burak Uçar a gittik.
Anladım. Ben de zamanında Burak Uçar ı tecrübe etmiştim. Sanırım kendi hazırladığı bir sürü bitkisel takviyeler verdi. Ben memnun kalmadım üstüne aldığı bir sürü parada cabası. Umarım siz memnun kalırsınız kuşunuz şifasını bulur.

ugurdudu

Yeni Üye
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim, İnşallah kuşumuz iyiye gider. Yani genel olarak yapılan işlemler iyiydi, bazıları sanki gerek yoktu fiyat hususundaysa malesef aşırı pahalı diyebilirim. Yani yaptırdığımız işlemler röntgen, boyalı dışkı parazit testi, karaciğerden sıvı örneği alınıp laboratuvara gönderimi yapıldı, reçete yazılıp kullanımı hakkında bilgilendirildik toplamda 18 bin küsür ücret ödedim. Boyasız kafes, akdarı, b kompleks, a21 mama, kalsiyum, bt lt damla takviyeler, bir spreyimiz var, bikostatin şurup, 3 tane takviye gıda, largopen şurup şimdilik aklıma gelen bunlar, bunlara da 4 bin tl gibi rakam ödedim.

Bence Türkiye şartlarında çok büyük rakamlar çünkü 25 bin tl çoğu kişinin ev kirası, bir aylık maaşı, çocuğunun masrafı diyebiliriz.

Bu küçük canlar için burayı gören okuyan hekimler olursa diye bu notuda bırakmış olayım. Tamam bilginin tecrübenin bir karşılığı olacak fakat bu kadarıda fazla diye düşünüyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim, İnşallah kuşumuz iyiye gider. Yani genel olarak yapılan işlemler iyiydi, bazıları sanki gerek yoktu fiyat hususundaysa malesef aşırı pahalı diyebilirim. Yani yaptırdığımız işlemler röntgen, boyalı dışkı parazit testi, karaciğerden sıvı örneği alınıp laboratuvara gönderimi yapıldı, reçete yazılıp kullanımı hakkında bilgilendirildik toplamda 18 bin küsür ücret ödedim. Boyasız kafes, akdarı, b kompleks, a21 mama, kalsiyum, bt lt damla takviyeler, bir spreyimiz var, bikostatin şurup, 3 tane takviye gıda, largopen şurup şimdilik aklıma gelen bunlar, bunlara da 4 bin tl gibi rakam ödedim.

Bence Türkiye şartlarında çok büyük rakamlar çünkü 25 bin tl çoğu kişinin ev kirası, bir aylık maaşı, çocuğunun masrafı diyebiliriz.

Bu küçük canlar için burayı gören okuyan hekimler olursa diye bu notuda bırakmış olayım. Tamam bilginin tecrübenin bir karşılığı olacak fakat bu kadarıda fazla diye düşünüyorum.
Çok para. Bir kedi köpek veterinerinden bile o kadar çıkılcağını düşünmüyorum. Benim size tavsiye ettiğim t-vet veteriner kliniğinden asla o kadar para ile çıkmazdınız. Ve Emrullah beyin bilgisi çok güvenilirdir. Neyse artık bundan sonrası önemli. Karaciğer problemin yanında mantar, parazit ve bakteriyel enfeksiyonda gördü sanırım. Çünkü ona yönelik ilaçlar reçete etmiş. İnşallah sağlığına bir an önce kavuşur temennim o yönde

Son düzenleme:

ugurdudu

Yeni Üye
Sağolun, şu anda eskiye göre daha iyi arkadaşı ötünce karşılık veriyor ve parmağıma tutunduğunda kavraması daha güçlü geldi.

Üst Alt