• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Vitamin

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla gritli kuş kumu istedim petshopcu bunu verdi kırmızı kıl diyor bu verilir mi kuşa yararlı mi kum yerine geçer mi o minaralli kumada onda anason var bağırsak florasını düzenliyor onu kullan dedi ikisini karistiripta verebilirsin dedi bu kıl kullanılır mı anason yararlı mi
Merhaba ablacığım
Kil güzel faydalıdır👍bunu kullanmadım versele laga blok kil verdim
Mineralli kumu at kursakta birikir taşlığa inmezse çok büyük sıkıntı olur
Anasonlu Grit kum ver lütfen

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yarın mamaistten
Gerwit w
BT amin Forte
Entrobac
Alacağım erkek kuşum tüyde kusuma BT amin forteyi verdiğimde kaç günde tuyden çıkar çünkü dışı yuva hazırlığında acelem var çiftleşme olmadıysa tabiki 😂
Ne için acelen var?? Büyütüp satmak için mi Furkan
Daha kaç kere yazacağım sana tüyden çıkma zamanını bilemeyiz ne kadar bakım güzel kaliteli besleme o kadar sağlıklı kuş ve tüyden çıkma demektir bu kuşa bağlı
Kaç günde değil kaç haftada olmalı
Tüyde çifleşme olur büyük ihtimalle boş çıkar bunu defalarca yazdım değil mi🤷🤷
Ayrıca dişi kuluçkadan çıkmış bariz belli göğsü dökülmüştü yuvalığı takarsan kuş yumurtlar yatar içerde kalp krizi geçirir telef olur
Dinlensinler tüyden çıksın, dişi toplasın yavru gelir
Son sözüm bu

Furkan82828282

Müdavim
Daha kaç kere yazacağım sana tüyden çıkma zamanını bilemeyiz ne kadar bakım güzel kaliteli besleme o kadar sağlıklı kuş ve tüyden çıkma demektir bu kuşa bağlı
Ayrıca dişi kuluçkadan çıkmış bariz belli göğsü dökülmüştü yuvalığı takarsan kuş yumurtlar yatar içerde kalp krizi geçirir telef olur
Son sözüm bu
Abla birincisi acelem yok yani boş yumrutaya yatip kendini yormasini istemiyorum
2 dişiyi arkadaşıma ben vermiştim erkeği yoktu kuluçkaya yatmadı yavrusuda olmadi
Yani ayırmayım mi ne yapayım tuydeyken kuluçkaya yatsın istemiyorum

Furkan82828282

Müdavim
Son sözüm bu
Acelem var dediğim yani çiftleşme olmadıysa tüyden çıkinca çiftleşme olsun diye dedim yani çiftleşme olmadıysa diye acelem var dedim amacım para veya yavru değil kuşlar sağlıklı olsun 1 ay sonra yavru alayım önemli değil ama kuşlar tüyde yani biliyorum o yüzden dişinin fotoğrafını ekliyorum alta kuş kuluçka girmedi hiç ilk deneyimi

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla birincisi acelem yok yani boş yumrutaya yatip kendini yormasini istemiyorum
2 dişiyi arkadaşıma ben vermiştim erkeği yoktu kuluçkaya yatmadı yavrusuda olmadi
Yani ayırmayım mi ne yapayım tuydeyken kuluçkaya yatsın istemiyorum
Bir üst mesajda acelem var yazıyor..... Kızgınlık yumurtası yapmıştır kuş yorgun hiç bişey yapmadıysa bile dişi zayıf yorgun kuluçkaya düzgün atlatamaz büyük risk
♦Bekleyeceksin
Kuluçka öncesi güzel ve dolu dolu besleyecek din kutu yemle suyla olmaz
Sebze mama çok çeşit tohum olacak
Kil mineraldir o petshopcuya söyle sindirime etki etmez
Grit kum sindirimi sağlar hazımsızlığı alır
Yuvalığı kaldır güzelce kuluçkaya hazırlan

Furkan82828282

Müdavim
Bir üst mesajda acelem var yazıyor..... Kızgınlık yumurtası yapmıştır kuş yorgun hiç bişey yapmadıysa bile dişi zayıf yorgun kuluçkaya düzgün atlatamaz büyük risk
♦Bekleyeceksin
Abla zaten manalarını veriyorum yemleri suları zaten hep var haftada 3 4 daldari veriyorum aklıma gelen

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Acelem var dediğim yani çiftleşme olmadıysa tüyden çıkinca çiftleşme olsun diye dedim yani çiftleşme olmadıysa diye acelem var dedim amacım para veya yavru değil kuşlar sağlıklı olsun 1 ay sonra yavru alayım önemli değil ama kuşlar tüyde yani biliyorum o yüzden dişinin fotoğrafını ekliyorum alta kuş kuluçka girmedi hiç ilk deneyimi
BtAmin forte ikisinde verilmeli kas gelişimi tüy yapısı enerjileri yerine gelir

Furkan82828282

Müdavim
♦Bekleyeceksin
Acelem var dediğimde anlattım zaten maksat yavru değil kuş boş yere yatıp kendini yormasin amacım o kuşlarla ailemden çok ilgileniyorum
Kızgınlık yumrutasi attım bilmiyorum ama kuluçkaya yatmadı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İkisinede mi demek istedin abla
Ben bu konuyu açtığımda bana yuvalıgi şok demediniz abla o yüzden sokmedim yani bana kızıyorsun ama inan amacım yavruda değil parada değil
Tamam gençsin kanın çok hızlı akıyor maşallah
Acelen bu yüzden anlıyorum, kızmadım tabiki🥰önceliğimiz kuşların sağlığı biliyorsun🥰
Yuvalığı sök lütfen çünkü tüyde ve sağlıklı oksunlar
BtAmin forte ikisine de verilecek aynı suluktan içiyorlar sonuçta

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla ben BT gerwit ve probiyotik alacağım bunları Pzr BT car prob cuma gerwit şeklinde mi yapmalıyım

Furkan82828282

Müdavim
Tamam gençsin kanın çok hızlı akıyor maşallah
Acelen bu yüzden anlıyorum, kızmadım tabiki🥰önceliğimiz kuşların sağlığı biliyorsun🥰
Yuvalığı sök lütfen çünkü tüyde ve sağlıklı oksunlar
BtAmin forte ikisine de verilecek aynı suluktan içiyorlar sonuçta
Evet ikisinede vereceğim abla inan paraya ihtiyacım yok benim bursum bana yetiyor yetmediği yerde ailem sağolsun destekliyor ben konuyu açtım bana şok demediniz bende dediğim gibi çiftleşme olmamışsa eğer tüyden çıkinca olursa boşa yatmamış olur yorulmaz dedim ne kadar dinlendirmeliyim

Furkan82828282

Müdavim
Abla tuydeyken haftada 2 kez diyor BT için Pzr birisi car birisi cuma birisi Pazar birisi sonra salı diğeri falan diye 1gun atlayarak mi yapmalıyım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet ikisinede vereceğim abla inan paraya ihtiyacım yok benim bursum bana yetiyor yetmediği yerde ailem sağolsun destekliyor ben konuyu açtım bana şok demediniz bende dediğim gibi çiftleşme olmamışsa eğer tüyden çıkinca olursa boşa yatmamış olur yorulmaz dedim ne kadar dinlendirmeliyim
2 hafta yeterli olur

Üst Alt