• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Vitamin kullanımı

Askusum

Yeni Üye
Mamaistten üç tane vitamin aldım bt amin, kanatlı oil ve multivitamin. İki tane muhabbet kuşum var biri 31 diğeri 32 gram. Kuşlarımdan biri sürekli uçma tüylerini döküyor ve 5 aydır uçamıyor daha önceden tüyleri çok güzrldi tüye girdi çıkamadı :( demet ablacımın önerisiyle kanatlı oil ve bt aldım. Ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum lütfen yardımcı olur musunuz? İki sorum var :(
1- Uçma tüyü döken kuşuma hangilerinden ne kadar ve haftada kaç gün vermeliyim?
2-Diğer kuşumun bir problemi yok tüyden çıktı uçabilyior tüyleri sağlıklı maşallah. Ona vitamin vereyim mi yoksa fazla yüklenme mi olur sadece tüye girince mi vereyim? Bu kuşumun ciğerinde hafif yağlanma var demişti veteriner.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba tüy sorunu olan kuşa bence BT haftada iki veriniz. Bir günde ağzına bir damla formmix damlatabilirsiniz.

Askusum

Yeni Üye
Merhaba tüy sorunu olan kuşa bence BT haftada iki veriniz. Bir günde ağzına bir damla formmix damlatabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Başka biri de iki damla demişti hangisini yapmalıyım? Mamaist sitesi çok güzel düşünülmüş ürünler korunaklı da geldi ama tek sıkıntısı nasıl kullanılacağına dair hiçbir not olmadan geliyor:( @Şehmus BAKIR hocam nasıl kullanacağım yardımcı olur musunuz lütfen bt amin forteyi suya mı damlatacağım kaç damla ve haftada iki denildi arasında kaç gün olmalı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok teşekkür ederim. Başka biri de iki damla demişti hangisini yapmalıyım? Mamaist sitesi çok güzel düşünülmüş ürünler korunaklı da geldi ama tek sıkıntısı nasıl kullanılacağına dair hiçbir not olmadan geliyor:( @Şehmus BAKIR hocam nasıl kullanacağım yardımcı olur musunuz lütfen bt amin forteyi suya mı damlatacağım kaç damla ve haftada iki denildi arasında kaç gün olmalı
Sultan papağanı ise iki damla muhabbet ise ki muhabbet bir damla yeterli olur. Pazartesi BT amin, çarşamba formmix, cuma BT bir süre bu şekilde devam ediniz. Bazen BT ile gervit i dönüşümlü de verebilirsiniz. Bt yarım suluğa sekiz damla kadar.

Askusum

Yeni Üye
Sultan papağanı ise iki damla muhabbet ise ki muhabbet bir damla yeterli olur. Pazartesi BT amin, çarşamba formmix, cuma BT bir süre bu şekilde devam ediniz. Bazen BT ile gervit i dönüşümlü de verebilirsiniz. Bt yarım suluğa sekiz damla kadar.
Benim tam dolu suluğum 50 ml alıyor normal suluktsn az 4 damla mı koyayım bir de kaç hafta devam edeyim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Benim tam dolu suluğum 50 ml alıyor normal suluktsn az 4 damla mı koyayım bir de kaç hafta devam edeyim
Tamam 50 ml suya zaten 8 damla. Siz yarım değil de tam dolu suluğa 8 damla koyacaksınız. Tüy sorunu varsa birkaç hafta hatta ay da olabilir bir süre devam edin.

Askusum

Yeni Üye
Tamamdır çok teşekkür ederim Aslı abla 🙏🏻🤗 kuşlar çok hassas olunca milimlerde bile korkuyorum ondsn çok soru soruyorum 🙏🏻 diğer sağlıklı kuşums ne vermemi önerirsin ve haftada ne kadar çok soru soruyorum ama 😢
Tamam 50 ml suya zaten 8 damla. Siz yarım değil de tam dolu suluğa 8 damla koyacaksınız. Tüy sorunu varsa birkaç hafta hatta ay da olabilir bir süre devam edin.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamamdır çok teşekkür ederim Aslı abla 🙏🏻🤗 kuşlar çok hassas olunca milimlerde bile korkuyorum ondsn çok soru soruyorum 🙏🏻 diğer sağlıklı kuşums ne vermemi önerirsin ve haftada ne kadar çok soru soruyorum ama 😢
Diğer sağlıklı kuşa da verebilirsin bu takviyeleri. BT mesela haftada bir tüy döneminde ikiye çıkabilir. Sebze yeme sıklığı fazla ise gervit iki haftada bir verilebilir. Ne demek rica ederim 🌸

Askusum

Yeni Üye
Diğer sağlıklı kuşa da verebilirsin bu takviyeleri. BT mesela haftada bir tüy döneminde ikiye çıkabilir. Sebze yeme sıklığı fazla ise gervit iki haftada bir verilebilir. Ne demek rica ederim 🌸
Tekrardan teşekkür ederimmm 🤗 son olarak vitaminleri nerede saklayayım evimiz küçük mutfağa koymuştum balkonu hep açık soğuk oluyor diye odamız sıcak olabiliyor baska oda da yok balkon da güneş alıyor mutfağın oradaki oturms odasına koydum ama mutfaktan nem gelebilir diye korktum dip dibeler açık mutfak

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Serin kuru güneş ışığı almayan yerde saklayabilirsiniz.

Askusum

Yeni Üye
Serin kuru güneş ışığı almayan yerde saklayabilirsiniz.
Ablacım ben vitaminlerini hazırladım verdim ama gerwit de bt amin de ikisi de aynı renkti doğru vitaminler mi karışıklık mı olmuş acaba biri daha koyu kıvam gibi sadece daha önce başkasında gerwiti kahverengi görmüştüm ondan korktum. Gerwit daha yoğun bal kıvamında akıyor, amin forte de daha su gibi akıyor doğru mu

@Şehmus BAKIR

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet gervit daha yoğun ve daha koyu renklidir BT ye göre. Sorun görünmüyor.

Askusum

Yeni Üye
Bu da formmix bt gibi akışkanlığı bu da sarı bu da doğru mu, çok soru sorduğym için üzgünüm 😞

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu da formmix bt gibi akışkanlığı bu da sarı bu da doğru mu, çok soru sorduğym için üzgünüm 😞
Ben formmix i hiç tecrübe etmedim. Ama mamaistten aldıysanız endişeniz olmasın.

Üst Alt