• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitaminler VITAMIN KULLANIMI

mentquik

Aktif Üye
Herkese merhabalar🥰
Vitamin kullanımı formunuzu okudum ama benim elimde başka vitaminlerde olduğu için sormak istedim.
zeolit tozu var, entrobac tozu var.
formix var gerwit var b vitamini var.
Haftada hangi günler neyi kullanmalıyım, nerede ve ne kadar kullanmalıyım. 3 adet kuşum var. Sularına damlattığımda içmiyorlar gibi hissediyorum ama emin degilim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba

Bt amin Forte kullanımı
Normal zamanda haftada bir kez tüy döneminde haftada iki kez yarım suluk ( 50 ml) içme suyuna 8 damla verilir. Sabah verip akşam taze suyla değişilir

Muhabbet Kuşları ve kanaryalar İçin Gerwit- w kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna 3 damla olarak sabah verip akşam sade içme suyu ile değiştirelim ve bunu haftada bir kez tekrarlayalım

Entrobac kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna plastik veya tahta kaşığın ucuyla bir mercimek tanesi kadar iyice karıştırarak veriyoruz. Sabah verip akşam sade suyla tazeleyelim ve normal zamanda haftada bir kez verilebilir

Sebzede zeolit tozu kullanımı
Herhangi sevdiği bir sebze üzerine bir mercimek tanesi kadar serperek yemesini sağlayalım. Bunu kuşun durumuna göre bir hafta on gün boyunca hergün tekrarlayalım.

Formix suda çözülmüyor onu sevdiği bir sebze üzerine,yumurta veya mamada 3 damla kadar verebilirsiniz

Haftalık su programı
Pazartesi gerwit
Perşembe entrobac
c.tesi BT amin Forte

mentquik

Aktif Üye
Merhaba

Bt amin Forte kullanımı
Normal zamanda haftada bir kez tüy döneminde haftada iki kez yarım suluk ( 50 ml) içme suyuna 8 damla verilir. Sabah verip akşam taze suyla değişilir

Muhabbet Kuşları ve kanaryalar İçin Gerwit- w kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna 3 damla olarak sabah verip akşam sade içme suyu ile değiştirelim ve bunu haftada bir kez tekrarlayalım

Entrobac kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna plastik veya tahta kaşığın ucuyla bir mercimek tanesi kadar iyice karıştırarak veriyoruz. Sabah verip akşam sade suyla tazeleyelim ve normal zamanda haftada bir kez verilebilir

Sebzede zeolit tozu kullanımı
Herhangi sevdiği bir sebze üzerine bir mercimek tanesi kadar serperek yemesini sağlayalım. Bunu kuşun durumuna göre bir hafta on gün boyunca hergün tekrarlayalım.

Formix suda çözülmüyor onu sevdiği bir sebze üzerine,yumurta veya mamada 3 damla kadar verebilirsiniz

Haftalık su programı
Pazartesi gerwit
Perşembe entrobac
c.tesi BT amin Forte
çok teşekkür ederim hocam🙏🏻