• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

VİTAMİN KULLANIMI

diatanna

Yeni Üye
merhaba kuşum geçen aylarda sürekli hasta oluyordu ve tüyleri yüzünden uçamıyordu buranın önerisiyle garden mix pembe yem, garden mix kum aldım florwel diye probiyotik var günlük olarak yemini değiştirerek veriyorum

yine buranın önerisiyle rohnfrein gervit-w, entrobac probiyotik ve bt amin forte aldım. kuşum bunları değiştiğimden beri gayet iyi hareketli konuşuyor tüyleri de uzuyor. 6 yaşında erkek kuş. fakat bu vitaminleri nasıl vermem gerekiyor tam olarak bilmiyorum yardımcı olur musunuz? tüy dökme döneminde diye 3-4 gün arayla bt amin forte verdim. entrobac’ı da florwel ile dönüşümlü kullanıyorum. kumunu yemliğe bir çay kaşığı az koyuyorum. kuşum bunları yaptığımdan beri uçabiliyor tüyü uzadığı için.

gervit w nasıl verilmesi gerekiyor ne sıklıkta önerirsiniz? bt amin forteyi 3-4 günde bir vermem doğru mu? bir düzen oluşturmak istiyorum

Mert G.

Eski Forumcu
merhaba kuşum geçen aylarda sürekli hasta oluyordu ve tüyleri yüzünden uçamıyordu buranın önerisiyle garden mix pembe yem, garden mix kum aldım florwel diye probiyotik var günlük olarak yemini değiştirerek veriyorum

yine buranın önerisiyle rohnfrein gervit-w, entrobac probiyotik ve bt amin forte aldım. kuşum bunları değiştiğimden beri gayet iyi hareketli konuşuyor tüyleri de uzuyor. 6 yaşında erkek kuş. fakat bu vitaminleri nasıl vermem gerekiyor tam olarak bilmiyorum yardımcı olur musunuz? tüy dökme pazartesi döneminde diye 3-4 gün arayla bt amin forte verdim. entrobac’ı da florwel ile dönüşümlü kullanıyorum. kumunu yemliğe bir çay kaşığı az koyuyorum. kuşum bunları yaptığımdan beri uçabiliyor tüyü uzadığı için.

gervit w nasıl verilmesi gerekiyor ne sıklıkta önerirsiniz? bt amin forteyi 3-4 günde bir vermem doğru mu? bir düzen oluşturmak istiyorum
Pazartesi gervit
Çarşamba bt amin forte
Cuma enrobact olarak kullanabilirsiniz . (Suya katılacak) ( ben böyle kullanıyorum)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Muhabbet Kuşları ve kanaryalar İçin Gerwit- w kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna 3 damla olarak sabah verip akşam sade içme suyu ile değiştirelim ve bunu haftada bir kez tekrarlayalım

Entrobac kullanımı
Yarım suluk (50 ml) içme suyuna plastik veya tahta kaşığın ucuyla bir mercimek tanesi kadar iyice karıştırarak veriyoruz. Sabah verip akşam sade suyla tazeleyelim ve normal zamanda haftada bir kez verilebilir

Bt Amin Forte kullanımı
Normal zamanda haftada bir kez tüy döneminde haftada iki kez yarım suluk ( 50 ml) içme suyuna 8 damla verilir. Sabah verip akşam taze suyla değişilir.

Pazartesi gerwit
Çarsamba entrobac
Cuma bt amin forte
Haftasonu bir günde mama hazırlayıp verebilirsiniz çeşitli sebze ve meyvelerden yada hazır mamaya ekleyerek ☺👍

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Vitaminler 2 gruba ayrılır suda sentezlenen ve yağda sentezlenen vitaminler yağ derken hayvansal yağlar bu yağlar olmadan asıl gelişim vitaminlerini kuş kullanamaz dilerseniz takip edin vitamin verdikden sonra kullanılmayan vitamin vücuttan hızlı bir şekilde atılır. Ek olarak böbrekleri ve karaciğeri yorar ne zaman hayvansal proteinler yağlar verdiniz ozamana tam anlamıyla vitamin ise yarar c ve b grubu suda a e d k vitaminleri yağda çalışır... Yoksa en iyi vitamini altın suyuna batır çıkar ☺

diatanna

Yeni Üye
Vitaminler 2 gruba ayrılır suda sentezlenen ve yağda sentezlenen vitaminler yağ derken hayvansal yağlar bu yağlar olmadan asıl gelişim vitaminlerini kuş kullanamaz dilerseniz takip edin vitamin verdikden sonra kullanılmayan vitamin vücuttan hızlı bir şekilde atılır. Ek olarak böbrekleri ve karaciğeri yorar ne zaman hayvansal proteinler yağlar verdiniz ozamana tam anlamıyla vitamin ise yarar c ve b grubu suda a e d k vitaminleri yağda çalışır... Yoksa en iyi vitamini altın suyuna batır çıkar ☺

Mert G.

Eski Forumcu
Ben pazartesi çarşamba cuma diye sıralarım her hafta düzenli kullanıyorum sizde böyle kullanın örnek
Pazartesi gervit
Salı temiz şu
Çarşamba bt amin forte
Perşembe temiz su
Cuma enrobact olarak verin
Hafta sonu da ya sebze salatası ya yumurta mamasi

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
teşekkür ederim ama bu dediğinizden yine bir düzen oluşturmam mümkün değil pek anlamadım çünkü 😅 elimdeki vitaminleri ne sıklıkta vermeliyim yani zararlı mı her hafta vermem

Un kurdu canlı veya kurutulmuş vaziyette kullanabilirsiniz, vitamin uçuş alanı , diyete bağlı olarak ayarlanabilir. Kafesler küçük ise vitamin ayarı küçük dozlarda olmalı